Antalya 100. Yıl Stadyumu

Aylar önce stadın yapılacağı araziye kazma vurulmuştu Antalya'da, doğal olarak herkes beklenti içine girmişti. Sürüncemede kaldı iş, arazide çalışmalar durunca stadın akıbeti hakkında şüpheye düştük elbette.

Konuyla ilgili açıklama TFF başkanı Mahmut Özgener'den gelmiş. Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı Menderes Türel'le bir araya gelen başkan stadın Euro 2016 adaylığı içinde yer aldığını, stadın tamamlandığında milli takım maçlarına da ev sahipliği yapacağını söylemiş.

Aslında yeni bir şey söylemiyor federasyon başkanı. 2016 adaylığı kapsamında Antalya'nın hem otel kapasitesi hem de lojistik bakımından Türkiye'deki en uygun şehirlerden biri olduğunu biliyoruz. Antalya'nın adaylık dışı kalması pek mantıklı değil. Stadın 30 bin kişilik olacağı da biliniyordu. Bana göre bu toplantı yaklaşan yerel seçimlerle ilgili daha çok. Stad inşaatı başlayacaksa reklamını yapsın, o bizi ilgilendirmez ama boş vaad değildir inşallah bunlar.

Yalnız işin garibi bu gezide TFF başkanına Sivasspor teknik direktörü eşlik ediyormuş. TFF resmi sitesindeki yazıdan aynen alıntılıyorum.

Mahmut Özgener ziyaret sonrasında Serik ilçesine bağlı Kadriye beldesinde yapılması planlanan spor kompleksinin arazisini de gezdi.

Özgener, burada yaptığı açıklamada, Kadriye Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz'un, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile ortaklaşa yürüttüğü projenin Türkiye için bir ilk olacağına değindi. Özgener, projenin hem Antalya, hem de Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Kadriye Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz da 5 yıldır proje üzerinde çalıştıklarını anlattı. Kantoz, proje gerçekleştiği takdirde Türk futboluna çok büyük katkı sağlanacağını bildirdi.

Özgener'e eşlik eden Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da kurulması düşünülen spor kompleksi içinde futbol sahaları, sporcu hastanesi, rehabilitasyon merkezi, spor salonu bulunduğunu kaydetti.

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun'un Antalyaspor'un stad projesiyle ne gibi bir alakası olabilir, bir belediye başkanıyla nasıl ortak proje yürütebilir, ben burasını anlamadım. Sivasspor'la alakasız her işte kendisini görmeye alıştık ama bu Bülent Uygun için bile fazla. Aslantepe'ye de el atmaya kalkarsa şaşırmamak lazım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Gala's dedi ki...

antalya yılmaz vural varken uzun vadede çalışacağız şampiyon olacağız felan diyordu. acaba diyorum. bülent uygun ile anlaşıp antalyayı bir futbol şehri haline getirme hedefi mi var belediye başkanının.

apaç dedi ki...

cebinden çıkarmadığı tavşan kalmayan, böylesi başarılı bir adamdan her alanda istifade etmek olabilir nedeni.

ki bence de olsundur.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Şehrin içinden stadı çıkarıp tekrar şehrin merkezine yeni stad yapmak hangi aklın ürünüdür çok merak ediyorum.

Antalya'da olanlar varsa bilir 100. yıl bölgesini oraya stad yapmak deli işi başka bir şey değil.

Kaldı ki yakın tarihlerde bitmesi için herhangi bir çalışma görmüyorum. Çok az işçi çalışıyor, bir şampiyona alınmadan bitmesi imkansız gibi.

Her gün iki kez önünden geçiyorum ve bunları yazdım :)

karıncaezmez dedi ki...

Stat projesi başka Bülent hocanın projesi başka...Ayrı yerlerde yapılıcak...iki konu birleşince karışmış gibi olmuş... Bülent hocanın Kadriye beldesinde gerçekleşecek projesi bir spor kompleksi hastanesi rehabilitasyon merkezi bulunun biyer olacak ve Antalyanın futbol truzmine katkı verecek...

HHKahraman dedi ki...

Ben Antalya gibi bir dünya şehrinin şimdikinden çok daha kaliteli bir stada sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten proje de bu ihtiyacı karşılayacak kapasitede gibi görünüyor. Bu arada Antalya Belediye Başkanı futbolla çok yakından ilgileniyor ve bu projenin onun için çok önemli olduğunu biliyorum. Her yıl 10larca takımın ziyaret ettiği Antalya'mızın böyle bir stada şiddetle ihtiyacı var.

Related Posts with Thumbnails