All-Star Nöbeti #2

Açık söylemek gerekirse gelen haberler pek iyi değil Amerika'dan. Orlando'dan en az iki oyuncu seçileceği kesin olduğundan Hidayet'in yüksek bir şansı olduğunu düşünmüştüm geçen sene hakkının teslim edilmediğini de düşünerek ancak ortada öyle bir tablo var ki Hidayet aday adayları arasında bile zar zor yer buluyor kendine.

Rashard Lewis'in Hidayet'ten bir adım önde olmasını anlayabilirim, sonuçta bu sezonki istatistikleri bir nebze de olsa daha iyi Hido'dan ancak Hidayet'in isminin geçmemesi akıl alır gibi değil. Orlando Magic'in derli toplu bir takım olmasında en önemli pay sahibidir Hidayet. 17 sayı, 5 ribaund, 5 asist de asla küçümsenecek bir ortalama değil. Geçen seneki performansına rağmen All-Star'a seçilmemesinin tek nedeni olarak bunun sürekli bir performansa dönüşmesi gerektiği gösterilmişti. Sayı ortalamasındaki 2 sayılık düşüşü bir kenara koyarsak geçen seneyle neredeyse aynı performanstan söz ediyoruz.

Açık söylemek gerekirse Hidayet'in işi kolay değil bu saatten sonra. Forvet pozisyonunda Chris Bosh, Paul Pierce, Rashard Lewis ve Danny Granger'ın seçileceği kesin gibi. Bu oyuncuların arkasındaki aday olarak Antawn Jamison gösteriliyor 21 sayı, 9 ribaundluk ortalamasıyla. Mehmet'in All-Star olduğu sene gibi seri sakatlıkların olması gerek Hidayet'in ciddi bir aday durumuna gelebilmesi için. Hoş, geçen sene de benzer bir senaryo vardı ancak David Stern 19-5-5 gibi bir ortalama tutturan Hidayet yerine kariyerinin en kötü sezonlarından birini geçiren 12 küsür sayı ortalamayla oynayan, bunların üstüne All-Star olmak istemediğini açıklayan Rasheed Wallace'ı tercih etmişti. NBA böylesine garip bir yer işte.

Mehmet açısından da işler pek iyi değil, onun sorunu da batı pivotları. Yao Ming'in ilk 5'teki yeri hazır zaten. Arkasında da bu sene formda olan Shaq var. All-Star organizasyonlarında bir konferanstan ikiden fazla pivot seçildiğini hiç hatırlamıyorum, hatta öyle ki ön plana çıkan bir uzun forvet varsa yedek pivot ihmal edilebiliyor. Olası bir sakatlıkta böyle bir tercih yapılacağını sanıyorum. Mehmet'in son dönemde 20+ sayı, 10+ ribaund ortalamaları civarında gezinmesi dikkat çekti elbette ama Batı'nın bu kadar güçlü olduğu bir dönemde uzun kontenjanından All-Star olmak kolay değil.

Hidayet Batı'da, Memo Doğu'da olsaydı seçilmeleri daha kolay olabilirdi ancak söylediğim gibi bu sene All-Star'da bir Türk oyuncu izlemememiz oldukça zor. İkisinin de sezon sonu serbest kalma opsiyonları var, özellikle Hidayet bu opsiyonu kullanacak gibi gözüküyor. Doğru takımı bulabilirse All-Star olmaması için hiçbir sebep yok. Biz yine de Cuma sabahını ve arkasından gelmesi muhtemel sakatlık sonrası seçimleri takip edeceğiz elbette, çıkmadık candan umut kesilmez...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Mustafa dedi ki...

ugur abi şöyle bir şey var. orlando dan 3 oyuncu seçilme olayı konuşuluyor. zaten howard ilk beş başlayacak. geriye kalan 2 kişinin içinde de hido'nun ismi bulunmuyor. bana deseler hido mu lewis mi. ben hido derim ama lewis te çok ii oynuyor. heleki bu sezon öyle bir jameer nelson izliyoruz ki all-star olması kesin gibi.

yao'nun arkasında shaq kesin. shaq sık sık sakatlanan bir oyuncu. memo'nun alınması için shaq'ın sakatlanması lazım.

bi ilginç olayda. doğuda howard dışında adam gibi bi pivot olmayışı. acaba pivot olarak kimi seçecekler çok merak ediyorum. samuel dalembert? al horford? rasheed wallace?

bi de mo williams'ı almazlarsa ayıp ederler. bundan 1 ay önce devin harris alınır diye konuşuyorduk ama o da çok ötübir düşüş gösterdi. nets'den bi tek carter'ı alırlar gibi.

benim yedek kadrom;

doğuda;

Guard : Jameer Nelson - Joe Johnson - Vince Carter

Forvet : Paul Pierce - Danny Granger - Chris Bosh

Pivot: Al Horford, belki Rasheed Wallace bilemedin Emeka Okafor

batıda;

Guard : Brandon Roy - Chauncey Billups - Steve Nash

Forvet : Carmelo Anthony - Dirk Nowitzki - Pau Gasol

Pivot : Shaquille O'Neal

pclion dedi ki...

Haklısın, bir de Nelson'ın seçilme durumu var. Hatta yorumlara bakılırsa Hidayet'ten daha fazla şansı var gibi. Her ne kadar bu sene skorer kimliğiyle ön plana çıkmış olsa da Jameer Nelson PG mevkiinden All-Star seçilirse NBA'le olan ilişkimi toptan gözden geçirmem gerekebilir. Galatasaray CC'a gelecek deseler iki defa düşüneceğim bir adamdır Nelson. Devin Harris'e daha fazla şans veriyorum ben PG yedeği olarak.

SozenE. dedi ki...

Uğur,

Magic'ten üç oyuncu seçildi: Jameer Nelson, Rashard Lewis ve Dwight Howard.

20 yıllık kulüp tarihinde bir ilk.

Neler olacak, bakalım.

Mustafa dedi ki...

aslında düşünmüştüm chris bosh'u c olarak alırlar diye. carter'ın olmaması ayıptır ya.

Related Posts with Thumbnails