All-Star Nöbeti

Oylama an itibariyle sona erdi, internet üzerinden ilk 5'ler seçildi All-Star 2009 için. Zaten oylama kısmında pek iddialı olduğumuz söylenemez, sadece burdayız mesajı vermek gerekliydi. Hidayet ve Mehmet 350-400 bin arası bir oyla bitirecek görünüşe göre.

Esas nöbet şimdi başlıyor, hem Mehmet hem Hidayet için. Takımların durumuna bakılırsa Hidayet'in oldukça yüksek bir şansının olduğunu söyleyebiliriz bu seneki All-Star için. Tüm NBA'de en iyi galibiyet yüzdesini ele geçirdiler dün gece. Bu da en az iki All-Star oyuncularının olacağı anlamına geliyor. Birinci elbette takımın pivotu Dwight Howard, zaten bir önceki oylama sonuçlarına bakılırsa ilk 5'te başlamayı şimdiden garantilemiş gözüküyor.

Diğer oyuncu ise ya Hidayet Türkoğlu olacak ya da Rashard Lewis. Açık konuşmak gerekirse skor gücü olarak Rashard Lewis'in gerisinde kalması Hidayet için iyi olmadı. Öte yandan geçen sene All-Star'a alınmamasının tek mantıklı sebebi olarak kısa dönemli form grafiği olmadığını tüm NBA'e ispatlaması gerektiği gösterilen Hidayet Türkoğlu'nun üç aşağı, beş yukarı benzer bir performans ortaya koyması -sadece sayı ortalamasında bir miktar gerileme var, yine de 17+ sayı ortalaması makul olarak kabul edilebilir- geçen sene elde ettiği itibarla beraber Hidayet'i Lewis'in bir adım öne taşıyan faktör.

Bir de internet oylamasında doğu forvertleri arasında hatrı sayılır bir oy potansiyeline ulaşması önemli. Resmi olarak koçlar tarafından pek kaale alınmaz bu rakamlar ancak aynı takımdan benzer pozisyondaki iki oyuncu söz konusu olduğunda tercih sebebi olabilir düşüncesindeyim. Geçen sene Washington Wizards'ın iki forveti Caron Butler ve Antawn Jamison, Gilbert Arenas'ın yokluğunda takımı üst sıralarda tutmanın ödülünü Hidayet'in bir adım önünde All-Star olarak almışlardı. Bu sene böyle bir şansları olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu da iki yeni forvet kontenjanı anlamına geliyor, en büyük adaylardan biri de Hidayet Türkoğlu.

Mehmet'in durumu ise biraz daha karışık. 43 sayılık insanüstü performansıyla dikkatleri üstüne çektiği şüphesiz ancak batıda genellikle tek pivot seçiliyor All-Star kadrosuna. Yedek pivot ihtiyacı genellikle uzun forvetlerden karşılanıyor, Tim Duncan gibi oyuncular bu görevi üstleniyor. Yao Ming'in ardından Shaqquille O'neal'ın da geçen seneye göre daha sağlıklı ve formda olması Mehmet'in şansını azaltıyor. Mehmet kadar şansı olan bir diğer pivot da Andrew Bynum, hatta takım performanslarına bakınca onun da Mehmet'den önce geldiğini söylemek yanlış olmaz. Yine de Mehmet Okur'un son dönemdeki şahane performansına alkış tutmamak elde değil. NBA gibi bir ligde takımının birinci skor opsiyonu olmak kolay bir iş değil.

Oylama sonuçları ve diğer yedeklerin durumuyla ilgili ara ara güncellemeler yapacağız bu konuyla ilgili. Güzel bir yazı hazırlığımız var, gece yarısına doğru onu da paylaşmak istiyorum sizlerle...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Mesut Ulukök dedi ki...

Orlando'dan 2 oyuncu alacakları kesin de 2. oyuncu %90 gibi yüksek bir ihtimalle Rashard Lewis olur bence.. Özellikle birkaç hafta önce çok daha bariz önündeydi Lewis Hidayet'in.. Son haftalarda ortalamalarının üstünde oynuyor Hidayet.. Rahat 5'ten fazla maçlarını seyrettim; o yüzden Hidayet'in geçen senekinden hiçbir farkı olmadığını söyleyebilirim saha içinde üstlendiği rol bakımından.. Ribaunt ve asist ortalamalarının geçen senekiyle aynı olması da bunu işaret ediyor zaten.. Sadece daha kötü şut atıyor ve bu da sayı ortalamasına yansıyor..

Mehmet'in de seçilmesi düşük bir olasılık; lakin Bynum'dan falan çok daha iyi.. Yani o kadar bariz bir fark var ki aralarında takım başarısı gibi etkenler bile Bynum'un önüne geçmeye yetmez; zira Lakers'ın şu anki durumunda Bynum'un çok büyük pay sahibi olduğunu söyleyemeyiz.. 12-7-1 ortalamaları ve ortalamalarından da daha önemlisi, saha içinde beklenen etkiyi gösterememesi.. Birkaç maçta ondan beklenen sertlik geldi ancak, geriye kalan maçlarda çok pasifti.. Mehmet'in ortalamaları 18-8-2.. 6 sayılık fark çok bariz ve Utah şu an biraz olsun ayaktaysa bunun da en büyük sebebi Mehmet..

Bozan dedi ki...

Orlando'dan gelecek 2.oyuncu ne Rashard ne de Hedo olacak muhtemelen Jameer Nelson secilecek.

pclion dedi ki...

Sanmıyorum ki Jameer Nelson All-Star olsun. Ben adaylar arasında geçeceğine bile ihtimal vermiyorum. Hele Devin Harris gibi patlama yapan bir gard varken.

Mesut, sanırım Bynum konusunda haklısın. Yine de Utah'ın play-off potasının dışında olması Mehmet'in zaten az olan şansını (Yao-Shaq-Duncan vs.) iyice azaltıyor. Bynum'un önünde olup olmaması çok önemli de değil aslında...

SozenE. dedi ki...

Selamlar,

Jameer Nelson, All-Star oylamalarının gündemi meşgul ettiği şu günlerde, ''Doğu Konferansı'nda Haftanın Oyuncusu'' seçildi. Yeterli olur mu fazlası için, sanmıyorum. (Fakat 21.26 gibi ortalamanın oldukça üzerinde bir PER derecesiyle oynuyor.)

Hidayet Türkoğlu ve Rashard Lewis özelinde bir sorun var tabii. Oy hakkım olsa, Hidayet'i seçerdim. Tüm NBA'de dördüncü çeyreklerdeki en skorer 20 oyuncudan biri, Hidayet. Ana fikir olarak, Lewis ve Hidayet arasında, Hidayet'in kritik anlardaki performanslarının daha etkileyici olduğunu da söyleyebilirim. Magic, Hidayet'in en skorer oyuncu olduğu 9 maçta 8-1 gibi bir galibiyet ve mağlubiyet oranı yakalamış. Rashard Lewis tarafına baktığımızda 7-3 ile karşılaşıyoruz. (Tabii ki, direkt ilintili bir istatistik değil. Ve zaman bulursak, daha detaylı da bakabiliriz.) Lewis, biraz daha fazla skoru düşünüyor. Takım oyuncusu olduğunu da hissetmiyorum. Hidayet'e kıyasla kontrat avantajı var yalnızca, benim gözümde.

Geçtiğimiz sezonlardan farklı olarak birkaç sürpriz isim de olacaktır. New Jersey Nets'ten Devin Harris ve Indiana Pacers'tan Danny Granger gibi. Bana kalırsa, iki oyuncu da olmalı. Yani, salt olarak ''takım başarısı'' başlığından hareket edilmediği için, Harris ile Granger'ın da Phoenix'te olmayı hak ettiğini söyleyebiliriz. Dallas Mavericks'ten sonra New Jersey Nets'te sezon boyunca triple-double seviyesinde dolandı, Harris. Üstelik hakkında, ''NBA'de 30. sırada yer alır ve 2009 NBA Draftı'nda lottery takımı olur.'' şeklinde yorumlar yapılan New Jersey Nets'i Playoff resminin içerisinde tuttu. Danny Granger, bu kadar üst seviyede olmasa da, bireysel anlamda harika bir sezon geçirdi şu ana dek. Reggie Miller'a ait olan birkaç kulüp rekorunu parçalamakla meşgul Pacers'ta. Atlanta Hawks'tan Joe Johnson'ı da bankolar arasına koyalım bu arada.

Kadroları çok fazla incelemek adına fırsat bulamadığım için detaylı yorum yapamıyorum; ama şimdilik bu şekilde. Devin Harris, Danny Granger ve Joe Johnson'ı ''olağan şüpheliler'' dışındaki ihtimaller arasına eklemiş olalım, detaylı konuşma sözünü verelim.

Eray.

Bozan dedi ki...

Sanirim yanlis anlasildi zira Jameer Nelson All Star olur derken performansi ve Magic'e katkisiyla bunu hakettigini dusunerek soylemedim. Eger Howard disinda Phoenix'e Magic'ten bir oyuncu gelecekse bu Jameer olur dedim. Kisisel fikrim tabii ki Hidayet ancak onun disinda birini secmem gerekse Foyle olur Jameer olmaz derim :)

Mesut Ulukök dedi ki...

Sevgili Uğur,

Zaten, ben de Mehmet'in All-Star olma ihtimalinin çok yükseklerde seyrettiğini düşünmüyorum. Bynum'un üstünde; evet, ama bu asla yeterli değil. Utah Jazz, takım olarak düşüşte bu sene, özellikle Carlos Boozer'ın sakatlığı dolayısıyla. Ama, mevcut durumda takımdaki en önemli 2 oyuncudan biri Mehmet, Deron Williams ile birlikte. Deron'un da sezonun önemli bir bölümünü sakat geçirdiğini ve oynadığı bölümde de kendi ortalamalarının altında kaldığını düşünürsek, Utah Jazz'den bir oyuncu seçilmesi halinde bu seçeneğin Mehmet olması ihtimali epeyce kuvvetleniyor.

Eray Bey,

Dediğiniz gibi, ne salt takım başarısına bakılıyor; ne de salt oyuncu performansına. İkisini bir arada yoğurmaya çalışıyor NBA yönetimi genellikl. Bu bağlamda, çok ekstra oyuncu performanslarını, takım başarılarından bağımsız olarak değerlendirebiliyorlar. Devin Harris ve Danny Granger'dan bu isimlerden en önemli ikisi. Kaldı ki, ne New Jersey Nets'in ne de Indiana Pacers'ın buralarda olması ve şu an oynadıkları basketbolu oynaması beklenmiyordu. Bunun dışında, Joe Johnson da hem bireysel performansından ötürü, hem de Atlanta Hawks'un başarısından ötürü All-Star olarak ödüllendirilecektir, mutlaka.

Sevgiler,

Mesut.

Related Posts with Thumbnails