Al Hilal & Tanıdık Yüzler

Geçen gün ilginç bir transfer haberine rastladım. Galatasaray'a karşı ön elemelerde de forma giyen Romanya milli takımı oyuncusu Mirel Radoi, Suudi Arabistan'dan Al Hilal takımına transfer olmuş. İlginç bir transfer diyorum çünkü bilindiği kadarıyla İtalya'dan ciddi olarak istenen bir oyuncuydu Radoi. Hatta Galatasaray-Steaua Bükreş eşleşmesinin ardından Inter'e transferi söz konusu olduğundan Galatasaray'a karşı forma giyemeyebileceği konuşulmaya başlanmştı. Inter dışında Catania ve Siena'nın da adı geçiyordu ancak uluslararası piyasada onun Inter'e gideceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

15 Ocak'ta 3.5 yıllık sözleşme imzalamış yeni ekibiyle Radoi. Bu transferin ana nedeni Steaua Bükreş'i baştan çıkaran 6 milyon euroluk bonservis bedeli olsa gerek. Radoi neden İtalya'da piyasası varken Suudi Arabistan gibi bir ülkeyi tercih edebilir, onun da cevabı belli gibi. Romanya milli takımının teknik direktörü Pitruca ise bu transferin Radoi için geriye atılmış bir adım olduğunu söylemiş. Adam da haklı, banko oynattığı oyuncusunun Avrupa futbolundan uzak, gelişmemiş bir futbol ülkesine gitmesini istemez tabii. Galatasaray'a gelebilir mi diye aklımın ucuna yazdığım isimlerden biriydi Radoi, Al Hilal'in onu bundan sonra 6 milyon euro'dan aşağıya bırakmayacağını düşünürsek listeden çıkarabiliriz sanırım. Kiloyla defter alır gibi Romanya'dan oyuncu getirdiğimiz dönemde Radoi'yle neden ilgilenmedik, onu da anlayabilmiş değilim aslında. Ayrıca araştırılması gereken bir konu.

Üstte Radoi değil tanıdık yüzler dedik zira Al Hilal'de göze çarpan tek isim Radoi değil. Galatasaray'ın lanetli bölgesi sağ bek için zamanında transferde adı geçen oyunculardan Hatem Trabelsi de Al Hilal forması giyiyormuş. Avrupada piyasasının neden birden azaldığını anlayamadığım oyunculardan biridir Hatem Trabelsi. Benim bilmediğim bir durumu mu var acaba, bilen varsa yorumlara not düşebilir.

Eski Gaziantepsporlu Tarık El Tayeb de kapağı Suudi Arabistan'a atmış. Afrika'nın en iyi 10 numarası gazıyla getirilmişti Türkiye'ye. Yanılmıyorsam İstanbul takımlarından birine şık bir golü de vardı, baya sükse yapmıştı o dönem. Şimdi benzer bir rolü Rodrigo Tabata üstleniyor. Tabata çok daha verimli oldu gerçi, hakkını verelim. Son olarak bir dönem Galatasaray'la adı geçen İsveçli sağ açık Christian Wilhelmsson var. Bu oyuncuyu çok isteyen bir kitle vardı bir ara. Deportivo'da kiralık oynuyordu o dönem, bonservis opsiyonu da Deportivo'daydı. Deportivo alır demiştik ama o da Arabistan yollarına düşenlerden olmuş. Anlayan varsa beri gelsin...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Wilhelmsson'u 2006 Dünya Kupası'nda çok beğenmiştim.O gün bugündür adam dikiş tutturamadı gitti.

Her Yol Roma dedi ki...

radoi'yi getiren Al-Hilal teknik direktörü cosmin olaroiu olmalı, 02 ve 06-07'de beraber çalışmışlar steaua'da.

bu arada al-hilal'ın amblemi çok hoşuma gitti;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/7f/Teams_saudi_alhilal_pro_logo.gif

jose dedi ki...

Tarık El Tayeb ceza nedenıyle Izmıtte oynanan Antep-Besıktas macının yıldızıydı.4-3 bıtmıstı hatırladıgım kadarıyla o maç.Ibrahım Akında ılk patlamasını orada yapmıstı..

Adsız dedi ki...

tarık el taibte tabata kadar iyiydi o sene antep iyi bir çıkış yakaladı.JAZİRİ BEN ZİAD,BOAZİZİ,TARIK EL TAİB BUNLAR TAKIMI SIRTLAYAN OYUNCULARDI.

Related Posts with Thumbnails