Acun Ilıcalı'yla Arjantin Futbolu

Beşiktaş'la Fenerbahçe maçları arasında zap yaparken NTV Spor'da Not defterine rastladım. Konuk Acun Ilıcalı. Diğer programlar hep neşeli geçtiğinden belki bunda da bir-iki gülecek detay yakalarız dedim. Pek beklediğim türden olmadı ama gülecek şey çok vardı, özellikle Acun Ilıcalı'nın Arjantin futbolu eksperliğine soyunması.

Her zamanki klasik Boca-Fenerbahçe mevzusundan girdi olaya. Buraya kadar beklenmedik bir şey yok tabii, renkler tutuyor en azından. Bundan sonrası ise Acun'un hayal dünyasından esintiler şeklinde geçti. Boca'nın cefakar, fakir halkın takımı olduğunu, rakibi River'ın ise aristokrasi takımı olduğundan bahsedip Galatasaray'a ilk gönderme denemesinde bulundu. Ardından Boca'nın stadı La Bombonera'yı Saraçoğlu'na, El Momumental'i ise Olimpiyat stadına benzeterek yeni bir çığır açtı. Ali Sami Yen değilmiş meğerse Galatasaray'ın stadı, Olimpiyat stadı imiş, bunu da öğrenmiş olduk.

Neyse bunlar klasik ve içi boş genellemeler, çok da önemli değil. Türkiye'deki sınıfsal yapı hakkında bir fikri olmayan, kendi takımına güven duymadığı için kendisini başka rekabetler üzerinden tanımlamaya çalışan birçok kişiden duyabileceğiniz şeyler. Ancak Acun Ilıcalı'nın iddialarının burda bittiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz zira esas bomba son saniyede geldi kendisinden. Çıldırın bestesinin Boca Juniors'ın bir bestesi olduğunu çok iddialı ve tartışmayı sonlandırır bir detay olarak ortaya koydu Acun. Doğrudur, beste Boca'yla alakalı ama atladığı nokta bunun River'lıların Boca'ya hakaret etme amaçlı yazdığı bir beste olması.
ay che bostero, vos sos ortiva
vos sos amigo, de la policía
en mar del plata, no te plantaste
con los borrachos, como cobraste!
son cagon! son cagon! son cagon! son cagon!
son cagon! son cagon! son cagon! son cagon!

ay che bostero, vos sos ortiva
vos sos amigo, de la policía
en mar del plata, esta es tu gente
la que te sigue, y te alienta siempre!
river plate! river plate! river plate!
river plate! river plate! river plate!

***
hey boca taraftarı,
siz polisin dostlarısınız
mar del plata'da, bizle yüzleşemediniz
river taraftarları tarafından dövüldünüz
korkaksınız, korkaksınız, korkaksınız, korkaksınız
korkaksınız, korkaksınız, korkaksınız, korkaksınız
nereye gitseniz orada olanlarız
bu senin taraftarın, bu senin insanın
her zaman seni izleyen ve destekleyen
river plate, river plate, river plate, river plate
river plate, river plate, river plate, river plate

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

ich dedi ki...

Acun Boca'lılar ile soğan - ekmek, River'lilar ile de havyar - şarap ictigi icin cok bilir.

Cıldırın'ın River versiyonu ''Sos Cagon '', Boca versiyonu '' Boca es mi vida ''. Anomim bir tezahurattır en güzel söyleyen Independiente taraftarıdır :)

aksilaz dedi ki...

Acun kutu açmaya devam etsin.Her boka atlamasın bu kadar.

Temur dedi ki...

Bu aristokrat muhabbetine inanan var mı gerçekten? Yok varsa o arkadaşları Aspen'deki kışlığıma Şarap içmeye davet ediyorum Şöminenin önünde bir hasbihal edelim bakalım dertleri neymiş (Vay anam aristokrat olmuşuz ya)

Related Posts with Thumbnails