Özer Hurmacı Transferi

Sağolsun Jesus Almeyda mail yoluyla şık bir pas atmış, bize de bu pası gole çevirmek düşüyor haliyle. 'El Mundo Deportivo' Espanyol'un Özer Hurmacı'ya talip olduğunu, bu transferde Espanyol'un en büyük rakiplerinin İtalyan kulüpleri olduğunu yazmış. Yurt içinden en önemli talibi ise Fenerbahçe, zaten resmi sitelerinde bu konuyla ilgili bir açıklama geçmişler. Melih Gökçek'in açıklamaları ve aldığımız duyumlar Fenerbahçe'nin Özer konusundaki en ciddi talip olduğunu gösteriyor. Bunu cebimize koyarak işin Galatasaray boyutuna bir bakalım.

Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce Galatasaray ve Ankaraspor Özer Hurmacı transferi konusunda anlaşmaya varmıştı hatırlarsanız. Bu anlaşmaya göre Orhan Ak, Necati Ateş ve Emre Aşık Ankaraspor'a kiralanırken, Galatasaray yıl sonuna kadar 850 bin euroluk bonservis bedelini yatırdığı takdirde Özer'in bonservisini alma hakkını elde etmişti. O dönem küme düşme potasında bulunan Ankaraspor için günü kurtarmak gelecek vaadeden bir oyuncunun bonservisinden çok daha önemliydi, Galatasaray da bu fırsatı iyi değerlendirmiş gözüküyordu.

Tüm bunlara rağmen Galatasaray bu kârlı anlaşmayı değerlendiremedi. Aydın Yılmaz'ın sezon sonuna doğru televizyondan yayınlanan iki maçta gösterdiği etkili performans Galatasaray yönetimini yanıltmaya yetti, Özer transferinin gereksiz olduğuna kanaat getirdiler. Oysa Özer Hurmacı sol kanatta çok etkili bir ikili yakalayan Galatasaray'da sağ tarafın da aynı etkinlikte işlemesini sağlayabilirdi, golleriyle ön plana çıkan Harry Kewell'ı asistleriyle destekleyebilirdi. Uğruna Özer'den vazgeçilen Aydın Yılmaz'ın 1.5 senelik uzun bir vadeyle kiralanması gündemde. Hem Aydın'ın İBB'deki yakaladığı gelişim ivmesine yazık oldu, hem de Özer Hurmacı gibi bir oyuncuyu 850 bin euro gibi cüzî bir para için elinden kaçırmış oldu Galatasaray.

Özer ise tercihinin yurt dışı olduğunu açıklamış basına. Eğer oynayacağı bir kulübe gidecekse Avrupa doğru tercih olur ancak doğru kulübü bulmak her şeyden önemli. Milli takım havuzunda bulunması gereken oyunculardan biri Özer. Kulübünün, özellikle Melih Gökçek'in onu Fenerbahçe'ye vermek istediği biliniyor. Bu olasılığı da göz ardı etmemek gerek, üstte de söylediğim gibi. Benim tahminim ise gelecek sezonki adresi ne olursa olsun sezonu Ankaraspor'da tamamlayacağı.

Bu arada son bir not, bu adamın resmini bulmak ne kadar zormuş yahu, resmi bulmak yazıdan uzun sürdü dersem yalan olmaz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Temur dedi ki...

Gazetede adam akıllı foto bulamamış zaten sen yine iyi bulmuşsun. bu arada Endülüs basını da bir haftadır Fatih Tekke'yi Betis'e getiriyor . Hayırlısı.

papaz dedi ki...

özer son haftalarda forvet arkası oynadı.

sağ ve sol açık her yerde oynayabiliyor, nadir bir yetenek. bu arada son dönemde pek yapmıyor sahada ama ilk geldiği dönemde müthiş bilek hareketleri yapardı çalım atarken.

apaç dedi ki...

aydın yılmaz kendini çok geliştirdi laflarına çok gülüyorum.

adam sadece 6 maç oynadı yahu.

neyi gelişimi, neyin ivmesi!?

destansı konya maçından bu yana ne fiziksel ne de mental olarak gram yol alamamıştır bu çakma pinto.

hazır hala bir şey sanılıyorken, balonu tam anlamıyla patlamamışken bu transfer döneminde takasta değerlendirilmesi hakkında verilecek en iyi karardır.

ben bunu bilir, bunu söylerim.

pclion dedi ki...

Apaç, Aydın Yılmaz hakkındaki demek istediğimi anlamamakta ısrar ediyorsun bir süredir. Blogda bir arama yapmanı öneririm.

Futbol hayatı bitmek üzereyken 6 ayda o kilolardan kurtulup süre alacak, etkileyici performans ortaya koyacak duruma gelmek de bir ivmedir. Bir yazıyı okurken kişisel görüşünü bir kenara koyup karşıdakinin dediğini de anlayamaya çalışmak lazım.

"Adamın sadece 6 maç oynadığını" her yerde söyleyen birisine gösterilecek tepki bu değildir...

Related Posts with Thumbnails