Trabzon-Akyazı Projesi #2

Kısa bir süre önce değinmiştik bu projeye. Suni ada hayalleri kırpılarak sadece stada dönüştürülmüştü Trabzon'da ancak bakan Faruk Özak'tan kötü haber geldi. Projenin bu halinin bile 184 milyon doları bulması yatırımcılardan sonra devlete de tuzlu gelmiş olsa gerek. 100 milyon dolara bu işin kotarılabileceği konuşuluyordu, yeni hesaplamalarda sadece dolgunun maliyeti bu kadar ediyor. Faruk Özak yeni stadın 2011'deki organizasyon için gerekli olmadığını, Avni Aker'in yeterli olacağını söyleyerek devletin bu projeyi rafa kaldırdığını açıkladı bir nevi. Ekonomik krizin kapıda olmasının da bunda payı var.

Dolgusuz yapmak istiyorlarmış stadı, gemi benzeri bir proje düşünülüyor. Ben bunu da gerçekçi bulmuyorum. Bu stad yapılacaksa yeni bir arazi bulunup oraya yapılacaktır. Maliyeti arttırıcı her faktör hem stadın kapasitesinden, hem de kalitesinden taviz verilmesi anlamına geliyor; bence bunlara hiç gerek yok.

Trabzon için esas sorun projeden vazgeçilmesi değil, stadın bitirilme tarihi olan 2011'in ileriye atılması oldu. 2011'deki organizasyon için zaten yeni bir stad gerekli değildi, bu doğru. Ancak bu organizasyon stad yenilenmesi için Trabzon için en önemli fırsattı. Bu ülkenin bürokrasisi her daim bu şekilde işlemiştir; ortada bir yetiştirme tarihi yoksa ertelenir, durur.

Faruk Özak'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamaları ve TBMM'deki bu konuda yapılan tartışmayı okumak isterseniz detayları burdan okuyabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Bolat dedi ki...

2011 deki organizasyon nedir hocam, hicbir bilgim yok benim bu konuyla alakali.

pclion dedi ki...

Avrupa Olimpik Gençlik Festivali 2011'de Trabzon'da yapılacak, organizasyondan kastım oydu...

Bolat dedi ki...

Tsk ederim. Bilgilendirme icin.

Related Posts with Thumbnails