Süper Lig'in Zirvesi

Trabzonspor'un mağlubiyeti, üç büyüklerin yanı sıra Sivas ve Ankara'nın da haftayı 3 puanla kapaması zirveyi belki de Süper Lig tarihinde olmadığı kadar karıştırmış durumda. 3 puan aralığında dizilen tam 6 takımdan söz ediyoruz, üstelik haftaya bir derbi varken. Galatasaray-Beşiktaş maçı bir çok ihtimale gebe ancak kaybedenin yarışta sadece bir değil beş takımın arkasına düşeceğini şimdiden söyleyebiliriz sanırım.
Şampiyonluk barajının 70'in altında kalabileceğini söylemiştim üç büyüklere bakıp ancak bu kadar çok zirve adayı varken yarışın kızışacağı haftalarda ilk yarı kadar puan kaybı göreceğimizi sanmıyorum.70'in üstüne çıkan ekibin çok ciddi şampiyonluk şansı olduğu halde bunu başaran en az iki kulüp olacağı kanaatindeyim. İlk yarı bitmek üzere olduğuna göre kalan fikstüre de bir göz atmanın vakti gelmiş demektir.

31. Hafta10 Mayıs 2009Galatasaray -- Ankaragücü
32. Hafta 17 Mayıs 2009Galatasaray -- Gençlerbirliği
33. Hafta24 Mayıs 2009Beşiktaş -- Galatasaray
34. Hafta 31 Mayıs 2009Galatasaray -- Sivasspor

Geri kalan fikstüre bakıldığında Galatasaray'ın az da olsa bir avantajı olduğunu söyleyebiliriz. 18 maçın 10'unu Sami Yen'de oynayacak Galatasaray, bunların içinde iki derbi de var. Son 4 maçın 3'ünün içerde olması yarışın kızıştığı haftalarda kolaylık sağlayacaktır Galatasaray'a.

27. Hafta12 Nisan 2009Galatasaray -- Fenerbahçe
28. Hafta 19 Nisan 2009Ankaraspor -- Fenerbahçe
29. Hafta26 Nisan 2009Fenerbahçe -- Ankaragücü
30. Hafta 3 Mayıs 2009Beşiktaş -- Fenerbahçe

Fenerbahçe'yi ise Nisan ortasından itibaren zorlu deplasmanlar bekliyor. Sırayla Galatasaray, Ankaraspor, Beşiktaş, Antalyaspor ve Trabzonspor deplasmanlarıyla ligi tamamlayacaklar. Son 5 deplasmanın 4'ünü birebir rakiplerle oynamak pek tercih edilesi bir durum olmasa gerek Fenerbahçe açısından.

31. Hafta10 Mayıs 2009Ankaraspor -- Beşiktaş
32. Hafta 17 Mayıs 2009Ankaragücü -- Beşiktaş
33. Hafta24 Mayıs 2009Beşiktaş -- Galatasaray
34. Hafta 31 Mayıs 2009Denizlispor -- Beşiktaş

Beşiktaş'ın 9 iç saha, 9 dış saha maçı kaldı. Göze çarpan en önemli avantajı ikinci yarıdaki iki derbiyi de İnönü'de oynayacak olması. Özellikle 33. haftadaki Galatasaray maçı Beşiktaş'a kendi göbeğini kesme şansı verebilir ancak son 4 haftaya bakıldığında üç deplasmana gideceğini de göz ardı etmemek gerek. Ankaragücü ve Denizlispor'un o dönemde küme düşmeme mücadelesi vermesinin kuvvetle muhtemel olduğunu, Ankaraspor'un daha geçen hafta Beşiktaş'ı İnönü'de ne hallere düşürebildiğini de aklımızda tutmak gerek.

31. Hafta10 Mayıs 2009Kocaelispor -- Trabzonspor
32. Hafta 17 Mayıs 2009Trabzonspor -- Bursaspor
33. Hafta24 Mayıs 2009Eskişehirspor -- Trabzonspor
34. Hafta 31 Mayıs 2009Trabzonspor -- Fenerbahçe

Trabzonspor'un fikstürünün temel avantajı şüphesiz final maçını içerde Fenerbahçe'yle yapacak olmaları. Şampiyonluk yarışının kaderini etkileyecek en önemli iki maçtan birisi olacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, diğeri de 33. haftadaki Beşiktaş-Galatasaray maçı elbette. Son haftalardaki fikstüre bakınca Bursaspor-Eskişehirspor gibi küme düşme hattının üzerine kalacak ekiplerle oynamaları nispeten bir avantaj sayılabilir.

Yine de maçların sahada oynandığını, çok zorlu fikstürlere rağmen şampiyon olunabileceğini unutmamak gerek. Gelecek hafta oynanacak maçlardan sonra ligin ilk yarısını daha detaylı bir biçimde ele alacağız...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Temur dedi ki...

Haftaya Bjk bizi yenebilir (aha tarafımı da belirttim) ama Beşiktaş'ın sorunu sahadaki kadro değil dışarıdaki kadrosu. Fenerbahçe ise "biz iyi yoldayız" modunda geçirirse arayı25. haftadan sonra gazozuna oynar. Bir iki transfer ile favorim Trabzonspor.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it is nice, all the top team are very near, so we will have an excellent and vibrant second half.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

apaç dedi ki...

sivas şampiyondur benim için ligin geri kalan 19 haftasında yenilse bile. ben böylesine saygı duyulacak, böylesine muazzam bir birliktelik görmedim. teknik direktörü, başkanı ve futbolcuları. hepsi saygıdan fazlasını hakediyorlar.

galatasaray'ın fikstür avantajı olduğuna inanmıyorum. zira fikstür avantajı yoktur fikstür avantajı sanrısı vardır.

sıralamayı da yazayım tam olsun;

beşiktaş
sivas
galatasaray
fenerbahçe

*kewell'ın sakatlık durumuna göre 3 ile 4'ün yerleri değişebilir.

pclion dedi ki...

Yazı sonunda söyledim zaten, fikstür avantajı denilen şey alınacak bir iç saha mağlubiyetiyle ters yüz olur. Takımın form durumu, oyun yapısı çok daha önemli böyle maratonlarda...

Ancak son haftaalrdaki fikstürün önemini es geçmemiz için sebep değil bunlar. Bu maçlar lig maratonu içindeki sıradan bir maçtan ziyade hedef maç haline geliyor gittikçe, heyecanı tırmandıran da bu oluyor zaten.

2006'da Denizlispor son maça kümede kalmak için çıkmasaydı muhtemelen Samsunspor'un 2001'de yaptığı gibi tribünleri Fenerbahçe'lilere bırakır, kasasına girecek nakite bakardı...

footballica dedi ki...

tek isteğim 31 mayıs 2008 gecesi galatasaray'ım ve sivas'ın şampiyonu belirleyecek maça çıkması o maçtan şampiyon kim çıkarsa benim için üzücü olmayacak

Unknown dedi ki...

Fenerbahçe'nin fikstürü gerçekten çok zorlu özellik o 4 maç periyodu..O haftalara puan farkıyla giremezse FB şampiyonluk hayal olur..Bu nedenden dolayı şu an 2 puan gerideyiz diye sevinilmesi mantıksız..Çünkü 6 puanlık maçlarımızı evimizde oynadık bitirdik..Sadece Sivas'la evimizde oynayacağız..

Related Posts with Thumbnails