Üçüncüler || Lech Poznan - Aston Villa - Braga - Kopenhag

Avrupa kupalarında her zaman sürpriz çıkışlar olmuştur ama bu sapmalar genelde günlük olur, bu tip takımların uzun maratonda başarıyı sürdürmeleri daha zorlaşır. Hatta UEFA Kupası sırf bu yüzden eleştirilir olmuştu son bir kaç senedir. Bu akşam beklentilerden çok farklı ekipler çıkmayı başardı üst tura.

E grubu hemen hemen her şeyin belli olduğu belki de tek gruptu. Braga üçüncülüğü garantilemişti, grubun tek bilinmeyeni ise kimin lider olacağıydı. Bunu belirleyecek olan maçta Milan-Wolfsburg'la evinde karşılaşmasına rağmen liderliği Wolfsburg'un elinden alamadı. İki defa öne geçtiği maçtan beraberlikle ayrıldı İtalyan devi. Bu da onların Şampiyonlar Liginden gelecek bir ekiple karşılaşması demek. Kimle eşleşirse eşleşsin, iki tarafın da pek istemediği bir eşleşme olacak bu. Galatasaray üst turlara yükselecekse Milan'ın erken bir vedası oldukça yararlı olabilir ilerde.

F grubunda ise 3 maçta 6 puan toplamış, ilk üç sırayı garantilemiş üç takım sıralamada üste çıkmak için mücadele veriyordu. Evinde Slavia Prag gibi iddiasız bir takımla mücadele eden Ajax genel averajın geçerli olduğu bu sistemde şüphesiz en avantajlı ekipti ama bunu sahaya yansıtmayı beceremediler. Hatta öyle ki son dakikalarda bir gol bulmasalar mağlup bile ayrılabilirlerdi maçtan. Hamburg'un evinde Aston Villa'ya göz açtırmaması Ajax'ın ikinciliğini garantilemişti gerçi, Almanlar 3-1 gibi net bir skorla galip ayrıldı sahadan. Jansen'in biri 45, diğeri 90. dakikada iki topunun üst direkte patlaması ise şanssızlıktı. Jansen'in isyanı da görülmeye değerdi.G grubu ise bence sürprizlerin en büyüğüne sahne oldu. İlk ikinin az çok belli olduğu grupta üçüncülük mücadelesi Club Brugge ile Kopenhag arasındaydı. Club Brugge son maça rakibinin 1 puan önünde çıktı, kendi sahasında rakibine yenilmemesi yeterli olacaktı üçüncülük için. Yapamadılar. Danimarka ekibi iki sene önce Şampiyonlar Liginde sürpriz bir performansla 7 puan toplamayı başarmıştı, bu sene yine dikkat çekici bir işe imza attılar.

H grubunda Lech Poznan iddiasız Feyenoord'u deplasmanda geçerek 3.lük biletini almayı başardı. Nancy'ye yazık oldu bu grupta, aslında oldukça iyi bir iş çıkarmışlardı. Lech Poznan blogda sıkça bahsettiğimiz ekiplerden biri oldu bu sene, bize de takdir etmek düşüyor. Polonya gibi bir ülkenin Şubat ayında Avrupa'da bir takımının olması büyük olay. Stadlarının büyük bir kısmı yıkılmış olacak sanırım o dönem, Galatasaray'ın muhtemel rakiplerinden olması dolayısıyla gözüme kestirdiğim ekiplerden biri Lech Poznan. 'Çek bi Lech' diyeceğim ama Letonya işine benzer diye korkuyorum. Gerçi daha Benfica-Metalist maçı var. Onun sonucunu bir öğrenelim; totemlere, olasılıklara, muhtemel rakiplere yeterince bulaşacağız zaten.

Ülke puanı güncellemesi ise yarınki maçlardan sonra...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

papaz dedi ki...

3.lere değil CL'ye bakmak lazım bence.

Metalist yarın kazanıp 1.olur diye düşünüyorum amaçsız Benfica karşısında.

MARADONADONI dedi ki...

maçları da benim ordan izlesinler. sen de biraz reklamımızı yap ortağım:)

Related Posts with Thumbnails