Kiralık Oyuncular #2: Özgürcan Özcan & Erhan Şentürk

Dün Oğuz Sabankay ve Anıl Karaer'in son durumlarına göz atmıştık, bu sefer Bank Asya 1.liginde kiralık olarak forma giyen Özgürcan ve Erhan ile devam edelim.

Bank Asya'daki oyuncular nispeten daha iyi durumda. Performansı yükselen oyuncuların başında Özgürcan Özcan geliyor şüphesiz. İlk haftalarda gol bulamaması sebebiyle ilk 11'deki yerini kaybeden Özgürcan için ikinci yarıda kenardan gelip hattrick yaptığı Karşıyaka maçı dönüm noktası oldu. O günden sonra Sakaryaspor hücumunun en işlevsel oyuncusu haline geldi. 8 golle kapattı ilk yarıyı. 8 rakamı çok etkileyici gelmeyebilir ilk bakışta ama Sakaryaspor gibi skor üretmekte zorlanan, 17 maçta sadece 18 gol bulabilmiş bir takımda 8 gol atmak çok daha zor bir iş. Eğer bu performansını sürdürürse Süper Lig seviyesine geri dönme şansı olabilir Özgürcan'ın, Sakaryaspor'un durumuna rağmen.

Yeri gelmişken söyleyeyim, Sivasspor'un Mehmet Yıldız transferinde Galatasaray'dan talep ettiği oyunculardan biriymiş Özgürcan. Üst düzeyde yeni yeni form tutmaya başlamış 20 yaşındaki bir oyuncuyu bu kadar kolay bırakmamak gerektiğini düşünüyorum, sonuçta Özgürcan'ın alt yaş kategorilerinde gösterdiği belli bir potansiyeli var. Galatasaray'daki yerli forvet rotasyonunun darlığını da düşününce bu riske girmek için henüz erken. En azından bir-bir buçuk sezon daha kiralık performansına bakılıp Galatasaray seviyesinde olup olmadığına karar vermek daha doğru olur.

İyi bir kiralık dönemi geçiren bir diğer oyuncu Erhan Şentürk. Sezon başındaki hazırlık kampında dikkat çeken oyunculardan biriydi. Forvet kökenli bir oyuncu olmasına rağmen sağ tarafta oldukça iyi bir iş çıkarmıştı hazırlık maçlarında. Ali Sami Yen'deki Steaua Bükreş maçında da skor bulmak adına sonradan oyuna giren oyuncu olmuştu. Skibbe'nin Erhan'ı öven bir kaç açıklamasından sonra onun takımda kalabilecek genç oyunculardan biri olacağını düşünmüştüm o dönem ancak Diyarbakırspor'a kiralandı Erhan.

Galatasaray altyapısından çıkan oyuncuların büyük çoğunluğu ilk kiralık dönemlerini pek verimli geçirmiyor; buna istisna olarak Arda Turan ve Uğur Uçar'ı gösterebiliyoruz sadece. Erhan daha alt düzeyde de olsa bu zinciri kırıp kiralandığı takımda önemli roller alan oyunculardan biri oldu. Genellikle ilk 11 başlıyor ve maçı tamamlıyor Erhan, çıkarıldığı maç sayısı çok az. Bu da onun kulübü için ne kadar değerli olduğu hakkında bir fikir verebiliriz bizlere. 2 golü var şimdiye kadar. Yardımcı forvet oynayan bir oyuncu için az gözükebilir ama süre almaya devam ettikçe gol sayısının da artacaktır. Kasımpaşa-Diyarbakır maçına gidebilseydim Erhan'ı çıplak gözle izleme şansı bulup daha detaylı ve doğrulanmış bir tez ortaya koyabilirdim ancak şimdilik yüzeysel konuşmak durumundayım Erhan hakkında. Takip etmeye devam edeceğiz elbette, zamanı geldikçe yeni şeyler de yazarım. Ancak şunu söyleyebilirim, bu seviyede tutunabilecek Galatasaray altyapısı mezunlarından olacak Erhan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Temur dedi ki...

Piyasa'da kanat oynama yeteneği olan futbolcu sayısının talebi karşılamaması Erhan gibi aslında kanat olmasa da kanatta da verim sağlayan oyuncular için bir fırsat. Eğer örneğin Aydın bu fırsatı tam manasıyla değerlendirebilseydi şu sıralar adı kiralık verilecekler listesinde olmazdı. Forvet hattı ise sıkıntılı bir mevki. Galatasaray gibi bir takımda hele de 3 tane üst düzey (Nonda ve Ümit'in formlarına değil isimlerine bakarak) forvetin arasından sıyrılıp rotasyona girmek çok zor. Hele daha arada Yaser ve hala sakat olan Serkan varken. Bu yüzden Cem Sultan'da sıra beklerken harcanabilir. Forvet oyuncusunun A takıma girebilmesi için ya yönetimin oyunculara güvenip kadroda onlara her ne şekilde olursa olsun yer açması ya da oyuncunun mucizeler yaratması gerekiyor.

papaz dedi ki...

Erhan'ı sağaçık kullanıyorlar Diyarbakır'da, ligin ortalarına doğru kadroya yerleşti ve as oldu.

iyi de oynadı genelde.

Özgürcan ise beklentileri henüz karşılayamasa da iyi gelişen bir oyuncu, Sivas alırsa Mehmet'e karşı yine yarışta kalır diye düşünüyorum, çünkü Özgürcan Antepde iken de iyi oynuyordu ancak bir türlü düzenli şans bulamamıştı.

TSLde bir takıma yerleşirse önemli bir oyuncu olarak çıkar Türk futboluna.

Adsız dedi ki...

çok faydalı analizler eline sağlık

Sacit Tekin dedi ki...

hocam,
bilmiyorum erhan ın herhangi bir maçını izlediniz mi?yoksa sadece forma giydiği maç sayısına ya da toplam süreye mi bakıyoruz?

en son istanbuldaki güngören maçına gittim sırf erhan ı izlemek için, tam bir hayal kırıklığıydı yorumlarım aşağıdaki adreste:

http://sacitekin.blogspot.com/2008/12/gurbetteki-genler-1.html

Sacit Tekin dedi ki...

Özgürcan konusuna gelince,

Özgürcan ı PAF ta gol kralı yapan fiziğiydi. Üst takımlara çıkınca bu fizik üstünlüğü haliyle ortadan kalkınca ne kadar ağır bir oyuncu ortaya çıktı aslında. Özgürcan olayı bir kambur halini almıştır, yapılacak en sağlıklı şey bir an önce satılmasıdır, çünkü ağır ve adam geçemeyen bir forvetin iş yapabilme olasılığı çok az

pclion dedi ki...

Erhan'ı Galatasaray'daki performansıyla değerlendirdim, zaten Diyarbakır'da canlı izleme şansı bulamadığımı belirtmiştim. Herkesin kötü, vasat maçları olabilir, normaldir. Erhan beğendiğim bir oyuncu.

Özgürcan ise maç tecrübesiyle tehlikeli bir golcüye dönüşebilir, çok acele karar vermemek lazım...

Unknown dedi ki...

erhan çok iyi bir oyuncu sadece zamana ihtiacı var. eğer takımın başında bülent hoca olsaydı o sunda GS oynuyordu. Paf liginde gol kralı oldu. diyarıda kaç kere attığı gollerle ipten aldı. herkesin kötü oynadığı maçlar olabilir. 3 yıl sonra erhan en iyi yerde olucak..

Related Posts with Thumbnails