Kaçırılmaması Gerekenler #1 : Bekir İrtegün

Aralık'ın ortasındayız, yaklaşık 15 gün sonra bir çok oyuncu istediği kulüple resmi transfer görüşmesi yapma hakkına sahip olabilecek, 'Bosman mevsimi' kapıda. Yavaş yavaş gözüme kestirdiğimiz oyunculara blogda yer verme zamanı.

Kaçırılmaması gereken oyuncuların en başında Bekir İrtegün geliyor bana göre. 84 doğumlu milli stoperin sözleşmesi 15 Haziran 2009'da bitiyor. Gaziantepspor'da kaptanlığa kadar yükselen Bekir'in menejerinin Ahmet Bulut olduğunu da düşününce bir Bosman transferinin kapıda olduğunu söyleyebiliriz şimdiden.

Genç Türk oyuncuların bir çoğunun temel eksiği gelişim döneminde üst düzeyde forma şansı bulamamasıdır, Bekir İrtegün ise bu makus talihi kıran oyunculardan olmuş. Gaziantepspor'un pilot takımı olan G.Antep BB'sinden 2003 yılında Süper Lige gelen Bekir bugüne kadar 100'ün üzerinde Süper Lig maçına çıkmış durumda. Bu performansı ona milli takım formasını da getirdi, Almanya'da oynanan Norveç maçında ilk 18'de yer alan oyunculardan biriydi Bekir.

Saha içi performansının yanı sıra düzgün, aklı başında analizleriyle de dikkat çeken bir oyuncu Bekir İrtegün. Türk futbolcusunun adetidir, ne sorarsanız sorun ezberlediği 3-5 klişeyi söyler, kenara çekilir. Fikir belirten, yorum yapan oyuncu sayısı çok azdır, Bekir de nadir örneklerden biri bu konuda.

Son dönemde Bekir'le ilgilenen kulüplerin başında Beşiktaş geliyor. İbrahim'lerin meşhur terlik kavgasından sonra gönderilmesi gündeme geldiğinde yerlerine düşünülen ilk isim oydu. Gökhan Zan'la yeniden anlaşıp Toraman da affedilince Del Bosque'ye ödenen tazminat nedeniyle sıkışık durumda olan Beşiktaş Gaziantep'i ikna edebilecek kadar iyi bir teklif götüremedi onun için.

Servet Çetin'in Fransa ve Almanya'dan ciddi talipleri olduğu ayyuka çıkmış durumda. Bildiğim kadarıyla Servet de en kısa sürede gitmek istiyor Avrupa'ya. Eğer Galatasaray olası bir teklifi değerlendirirse Servet'in boşluğunu yurt içindeki en iyi alternatif olan Bekir'le doldurmayı düşünebilir. Benim de aklımdan geçen transferlerden biri de bu açıkçası. Servet Çetin'de uygulandığı gibi belli bir miktar bonservis ücreti verip işi resmiyete dökebilir Galatasaray. Hoş, resmi olarak bu zorunlu değil ama daha önce Avrupa kulüpleri tarafından bu yolla defalarca tokatlanmış olan üç büyükler bir türlü gururuna yediremiyor 6 ay önceden Bosmanla transfer açıklamayı. Halbuki Bayern gibi, Juventus gibi bir çok dev kulübün defalarca Şubat-Mart aylarında gelecek sezon için sözleşme imzaladığı oyuncuları açıkladığı görüldü geçtiğimiz transfer dönemlerinde. Yazılı olmayan bir centilmenlik anlaşması mıdır, çözemedim gitti.

Uzun lafın kısası milli takım kalibresinde, 24 yaşında, tecrübeli bir stoper Haziran ayında serbest kalacak. Stoper ihtiyacı olan kulüplere duyurulur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

apaç dedi ki...

yıllardır beklenen patlamayı yapamamış ve her dem hakettiğinden fazla değer verilmiş bir isimdir bence esrar bekir.

sene başında mehmet polat ile deumi'nin yedeği idi. şimdi yavaş yavaş ve her zamanki gibi vasat vasat oynuyor.

konya, denizli, ankaragücü için ideal olabilir belki ama sırf bosman hasebiyle girmemeli 3 büyüklerin transfer listesine bekir.

girerse de arsızlık olmalı bunun adı.

pclion dedi ki...

Senin kadar katı bakmıyorum ben Bekir'in transferine. Servet Çetin de bir çok kişiye göre gereksiz, küçük takım stoperiydi sadece 2 sene önce. Bugün 7-8 milyon eurolar konuşuluyor onun için.

Galatasaray Servet'i gönderecekse yerine uygun maliyetle yerli takviyesini yapıp onu parlatma peşinde koşmalı. Bu oyuncu Bekir değil dersen saygı duyarım ancak bosmanla ya da değil, Servet gidecekse yerli piyasasının en uygun stoperlerine Galatasaray'ın talip olması doğaldır...

apaç dedi ki...

servet'le bekir'in durumu çok farklı bence pclion. servet her şeye karşın bilinen, rüştünü ispatlamış bir isimdi. oynayamamanın getirdiği bir duraklama dönemi vardı sadece.

bekir ise şimdiye değin sadece potansiyelli, genç yaftasıyla idare etti. hiçbir zaman o potansiyelini aktüelite edemedi. bir arpa boyu yol aldığı bile söylenemez.

ligin en iyi 10 stoperinin 4'üne sahip olan sivasspor'un 3. stoperi murat sözgelmez'i tercih ederim ben şahsen.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bekir hem sağ hem sol ayağını çok çok iyi kullanır. Sol bekte oynar. Galatasaray'a gelirse Emre güngör'ün sol stoper yedeği olabilir. Ama gelmesede Servet gidebilir. Hakan Balta'dan müthiş bir sol stoper olur bence.

Neyse sanırım Bekir en iyi Fenerbahçe'ye uygun.

steven_stiffler dedi ki...

Bende Can Arat'ın yerine Bekir'i istemişimdir hep.Ama Antu'da bir Eren Güngör sevdası almış başını gidiyor.Eren Güngör iyidir,yeteneklidir ama büyük bir takıma gelirse forma bulamazsa eriyip gidebilir bir çok örneği gibi.Bekir biçilmiş kaftan büyük takımlar için...

pclion dedi ki...

Stiff, sizde Can Arat altyapı kontenjanından olduğu için tutulmak zorunda. Fenerbahçe'de de böyle bir sıkıntı var.

Eren konusunda sana kesinlikle katılıyorum. Ümit millide çok beğenmiştim oyununu, Altay'dan alınmasını istiyordum ama üç büyüklerde forma verilecek reputasyona ulaşmadan İstanbul'a gelmemesi bir açıdan iyi oldu. Hele Fenerbahçe'de dakika bile verilmez o çocuğa...

Dobrowski dedi ki...

tolgayıda koymuşsun onu alsanıza =)

bekir bence fena adam değil. ancak kalsın antepte. ne işi var harcanacak oralarda.

pclion dedi ki...

Biz sıramızı savdık Kandıralı :)

Related Posts with Thumbnails