Gökhan Emreciksin & Fenerbahçe

Fox TV'de son dakika haberi olarak Fenerbahçe'yle kesin olarak anlaştığı geçildiğinde pek kaale almamıştım ama bugün Sporx ve NTV Spor'da aynı haberi geçince üstüne bir şeyler söylemek farz oldu.

Ne yalan söyleyeyim, ben Beşiktaş'ın almasını bekliyordum Gökhan'ı. Hem ihtiyaçları çok acildi, hem de 1-2 haftadır Ankaragücü'ne 2 milyon euro'luk resmi teklif götürdükleri söyleniyordu. Öncelikle oldukça yerinde bir transfer olduğunu söylemem lazım, özellikle Fenerbahçe için. Fenerbahçe'nin temel sorunu olarak göbekteki oyuncuların teknik yetersizliği görülüyor ancak bana göre esas problem kanat oyuncularının son vuruş ve şut tehdidi olamamasının Fenerbahçe'nin bütün hücum aksiyonlarını Alex ve Güiza'nın göbekten yapacakları ekstra işlere bağlamasıydı. Bu nedenle Gökhan Emreciksin özellikle şut tehdidi olarak faydalı olacaktır Fenerbahçe'ye.

Gökhan'ı bugüne kadar 3-4 defa izleme şansı buldum. İlki geçen sezon hazırlık kampında Galatasaray'ın Boluspor'la oynadığı hazırlık karşılaşmasıydı. 3-3 biten maçta oldukça etkili bir performans ortaya koymuş, Boluspor'un geri dönüşünde büyük pay sahibi olmuştu. O maçta çalımlarıyla, top taşımasıyla oldukça dikkat çekmişti. Hatta Gökhan'ın Adnan Polat'a önerildiği sıkça dolaşan rivayetler arasındaydı o dönem. O devre arası 200 bin YTL gibi cüzi denilebilecek bir bonservis ücretiyle Ankaragücü'ne geçti Gökhan. Ankaragücü'ndeki 3. maçı olan Beşiktaş kupa maçında attığı golle çıkışını Ankaragücü'nde de sürdüreceğini belli etmişti.

Son oynadığı Galatasaray ve Beşiktaş maçları ise iyi bir vitrin oldu Gökhan için, o da bunu oldukça iyi değerlendirdi. Kazım ve Deivid'le sağ kanatta forma mücadelesi verecek Gökhan. Deivid'in az önce bahsettiğim sebeplerle Fenerbahçe'nin en kilit oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum. Nasıl bir formül üretir Fenerbahçe, emin değilim şimdilik. Tek bildiğim Beşiktaş'ta sıkça kullanılan "Serdarlar kanadı" tabirinin bir benzerinin Fenerbahçe'de de geçerli olacağı...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

MO dedi ki...

Yalnız o Gökhan değil galiba.

pclion dedi ki...

Hocam, Gökhan'la ilgili bir haberin ana resmi olduğu için çok dikkat etmeden koymuşum, cazip de geldi Kazım olunca. Haklısın, o değil. Değiştirdim resmi...

apaç dedi ki...

iyi futbolcu, kötü transfer.

tıpkı meira gibi.

apaç dedi ki...

kewell kulübeye, arda sola, mıymıntı aydın beylerbeyi'ne.

bize 10 numara giderdi aslında.

Sinan Yılmaz dedi ki...

İyide ligin en çok şut atan iki sağ açığı 1 deivid 2 kazım zaten :D

6. sağ açık olarak almışlar tebrik ederim. 1 tane sol açıkları var alternatifi yok. 6 tane sağ açıkları var

Oldu buda sana transfer.

Uğur batırsada oynasın 20 maç daha...
Sağ da da kazım deivid ali bilgin gürhan burak gökhan emreciksin değişerek oynarlar.

1 mevkiiye altı adam zengi kadro değildir laçkalıktır. En almaması gereken takım aldı. Gökhan'ı.

Gökhan'da klasik Türk akılsız futbolcu olarak en gitmemesi gereken takıma gitti 6. yedek olarak. (bu ne ya inter de yok böyle laçkalık)

pclion dedi ki...

Deivid için kilit oyuncu dememin sebebi odur. Sadece uzaktan şut atmayı kastetmedim orda, tek santrafor oynuyorsanız ofansif orta sahalarınız skora katkı yapmalı. Skor ve şut tehdidi diye bunu söylemek istiyorum.

Deivid bu işi yapabilen bir oyuncu, Kazım ise bu tipte bir adam değil kesinlikle. Kazım sık deneyen bir adam olsa bile skora katkısı sezon boyu 4-5 golü geçecek bir adam değil. Galatasaray'a bakarsak hem Kewell'ın hem Arda'nın gerekirse içe katederek gol aradığını, skora katkı yaptığını görüyoruz.

Fenerbahçe'deki temel sorun budur, opsiyonlar azaldıkça hücum kısırlaşır. Fenerbahçe'nin kanatlarında Arda-Kewell gibi adamlar olsa hem bu oyuncular gol atardı, hem de Güiza'nın verimliliği artardı. Demek istediğim bu...

Alper Öcal dedi ki...

Deivid'i geçen sene Sevilla, Atletico Madrid gibi takımlar istiyordu. Hatta 8-12 milyon € arası teklif ettikleri söyleniyordu. Satılmadı. Şimdi de seneye büyük ihtimalle Betis'e gidecek. Klasik burnu büyük Fenerbahçe yönetimi tavrı.

Peak yapmışken satma, beleşe kaptır.

Benim bir hafta evvel aldığım bir duyum bu Betis konusu.

Gökhan transferi de sanki Deivid'in gideceğine dair bir başka işaret. Kazım Kazım sağ kanadından daha iyidir Gökhan Gökhan sağ kanadı.

Ola ki Deivid kaldı, o takdirde soldaki rotasyona girer. Ankaragücü'nde burada oynadığı epey maça şahid oldum. En kötü ihtimalle +2 sıkıntısından ötürü oluşacak sağ kanat rotasyonunda kendisine 15-20 maç arası forma şansı gelir.

Sözün özü iyi transfer, tabi gerçekleşirse.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bende 1. lig ve Ankaragücü'n de izledim ama bir Ali Bilgin veya Burak gibi yedek kalacaksa bunların verdiği katkıyı vermez diyorum.

Fenerbahçe alacaksa İbrahim Akın'ı almalı...
Bu ligte sivasspor'un Trabzonspor'un Fenerbahçe'nin toplasan bir tane sol açığı var. (oda uğur boral)

Ama inatla sol açık transferi de yapmıyorlar anlamadım gitti

adminato dedi ki...

bu adamı iki yıl bolu da izledim
muazzam bir yeteneği var ama canı isterse oynuyordu
süper lige gitmek istedi geçen sene devre arasında 350 milyara bonservisinin yarısı verildi(hala paranın alınmadığını duymuşum bir ara). necip çarıkçı-boluspor başkanı- nın dediğine göre en yüksek teklif 2,5 milyon euro imiş.25000 ytl ye alınmış bir adamdan boluspor 2,5 trilyondan fazla kazanacak gibi.

Related Posts with Thumbnails