Giresunspor, Sinan Engin ve Ali Eren

Sinan Engin, Olgun Peker'in başkanlığındaki Giresunspor yönetiminde asbaşkanlık görevine getirildi geçtiğimiz günlerde. İlgi çekici bir haberdi bu şüphesiz; hem bu iki ismin arasındaki ilişki hem de Sinan Engin'in Beşiktaş'ta görev aldığı dönemdeki transferlerde bu ikilinin rolü bakımından.

Olgun Peker ve Sinan Engin ikilisinin Beşiktaş'ın son dönemdeki transferlerinde etkili olduğu az çok biliniyor, Tello'dan Zapo-Sivok'a, Seric'e kadar. Bu konuyu teğet geçiyorum şimdilik, merak edenler varsa şurdan, şurdan ve şurdan daha detaylı bilgi edinebilirler. Benim esas değinmek istediğim Bank Asya'da 13 puanla sondan ikinci durumda bulunan Giresunspor'un devre arasındaki muhtemel transfer hamleleri.
İlk haber düştü bile basına. Beşiktaş'ın eski stoperlerinden Ali Eren Beşerler teknik direktörlüğe getirilmiş Giresun'da. 2003'te Beşiktaş'tan ayrıldığından beri futbolcu olarak dikiş tutturamamış, en son Turgutluspor'da -bu da ilginç bir konu, dikiş tutturamayan kapağı Turgutlu'ya atıyor- görülen bir adamın direkt olarak Bank Asya'da teknik direktörlüğe başlaması pek normal olmasa gerek. Bildiğimiz kadarıyla futbolun teknik-taktik yönüyle pek ilgili bir adam değildi Ali Eren. Sinan Engin'le olan ilişkileri bu seçimde en önemli faktör gibi duruyor.

Sinan Engin Giresunspor'un yapacağı transferlerde Beşiktaş'la olan ilişkilerini kullanacaktır elbette. Araştırdığım kadarıyla U19 milli takımında da forma giyen 1990 doğumlu PAF takımı kalecisi Erdem Köse'yi almak istiyormuş Giresun'a. Çok sürpriz bir gelişme değil ancak oyuncunun kiralık değil bonservisiyle Giresun'a verilmesi gündemde. Bundan Beşiktaş'ın ne gibi bir çıkarı var, onu anlamış değilim. Diğer bir genç isim ise 21 yaşındaki Eyüp Kadri Ataoğlu. Trabzon çıkışlı bir sol bek Eyüp, geçtiğimiz senelerde takip ettiğim oyunculardan biriydi. Trabzonspor kadrosunda yer bulamadıktan sonra çeşitli kulüplere kiralandı, en son Sivasspor aldı bonservisini. Orda da Hayrettin'in arkasında kalmış olacak ki gönderilmesi gündemde. Yine de potansiyelli bir sol bektir Eyüp, Giresun'da düzenli forma şansı bulursa üst düzeye geri dönebilmek için bir şansı olabilir.

Kocaelispor'da kadro dışı kalan Musa Kuş da ismi sıklıkla dile getirilen oyunculardan. Süper Lig'in kaşarlarındandır Musa Kuş ancak şu haliyle üst düzeyde tutunacak gibi değil. Giresunspor yeni yapılanmasıyla ideal bir kulüp için. Orda da tutunamazsa zaten 2-3 sene sonra Turgutlu'da görürüz muhtemelen onu. Süper Lig'den Tolga Seyhan ve Murat Erdoğan'ın da adı geçiyor çeşitli kaynaklarda ama kesinlik yok bu transferlerde, dip not olarak vermiş olalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

10 yorum:

Dobrowski dedi ki...

bütün veremlileri toplayacaklar desene =) musa kuş denen adam orda top oynarsa ben bile oynarım. engin ipekoğlu sakarya ya alabilir o salaa. başımıza o getirmişti zaten.

ayrıca takoz recep geldi aklıma ali eren hoca olduysa recep mourinho olur =)

PENNEARABIATA dedi ki...

Ali Eren'in verdiği taktikleri anlar mı acaba oyuncular? :)

Noat Samisa dedi ki...

En son tavanında eski kasa Mustang olan bir cafe-restoran tarzı bir tesis işletiyordu Ali Eren Beşerler.''Piskopat Ali'' denirdi ama kariyerinde tek direk kırmızı vardır, onda da malum pozisyon evvelinde Serhat Akın dirsek atmıştır Ali Eren'e. :)

Parasını alsın, keyfine bakasın Piskopat Ali.Nasılsa ''kadim dostları'' oyun bahçesine çevirir yakında Giresunspor'u.

pclion dedi ki...

İyi güldüm sayenizde, iyi ki yazmışız Ali Eren'i :)

MARADONADONI dedi ki...

Olgun Aydın esasında başkanın adı ama Sedat Peker'in manevi oğlu olarak biliniyor saygısından Peker soyadını almış herhalde Sinan Engin de saygısından gelmiştir Giresun'a

Dobrowski dedi ki...

ali eren le fotom vardı benim tesislerde çekilmiştik =)

verceği taktik ne olcak fatih terim gibi gazlar. saldırın diye

papaz dedi ki...

eyüp'ten pek fazla bişey olacağını düşünmüyorum, ancak giresun'un ciddi bir solbek problemi var...

firat sezer oynuyor orada, defansa dönmediği için devamlı tepki alıyor, aslında giresun'un baya adama ihtiyaci var, özellikle yaratıcı bir sağ kanat ve forvet olmak uzere...

Dobrowski dedi ki...

bizim veremli cem sinan da giresundaydı dimi =)

bRn dedi ki...

Atasehir'de mekan isletmeye devam ediyordu, ilgiliydi de en son 1-2 ay once gördüm. Sıkılır bırakır ticarete devam eder...

Unknown dedi ki...

muhahahaha. tam birbirlerini bulmuşlar hee. gayri düzgün oynamayan topçu olursa topuklarına sıkarlar muahhahahhaa

Related Posts with Thumbnails