Galatasaray 1-0 Hertha Berlin || Berlin'in Büyüsü...

Galatasaray oyuncu sürklase ettiği maçı penaltıdan alması garip oldu biraz. Gönül rahatlığıyla çıkıp ağız dolusu "röeahh" nidaları atmayı çok isterdim ama Metalist başımıza bela olmaya devam ediyor hala. Birinci, ikinci, dördüncü takımlarını içerde, dışarda yenip gruptan lider çıkamamak nasıl bir ironi olur bilemem ama gerçekleşmeyecek diye ummaktan başka çare yok.

Galatasaray'ın oynamasına izin veren takımların başına nasıl bela olabildiğini Avrupa'da gördük bu sene, Hertha da Metalist örneğini değil bir üst modellerinin yaptıklarını yapınca Almanya üçüncüsü falan dinlemeden Galatasaray sazı eline aldı doğal olarak. Lincoln mükemmel bir futbolcu, bu adamın tekniğine, oyunculuğuna, mücadelesine laf edeni Allah taş eder. Gerçekten büyük oyuncu, kararlarıyla, sakinliğiyle, oyunu yönlendirmesiyle.

Barış Özbek, Mehmet Topal, Emre Güngör. Bu üçlünün Galatasaray'a ihtiyacı olan enerjiyi, sertliği getireceğini söylemiştim. Henüz sakatlıklarının etkilerinden kurtulamamış olmalarına rağmen hemen etkilerini gösterdiler aslan parçaları, hepsinin alnından öpmek istiyorum şu an. Maç özelinde ise Barış'ı ayırıyorum. Hacettepe maçında sol çizgide kendini parçaladığı bir pozisyon vardı, Galatasaray'ın ihtiyacı tam da bu demiştim o yazıda. Bu maç onu da bir adım öteye taşıdı Barış, 90 dakika boyunca Herthalıların üstüne kabus gibi çöktü. Birçok Alman kulübü kendi U21 takımlarında oynayan bu adamı "nasıl olur da Türklere kaptırırız" diyorlardır eminim.

Maçta vasat oynayanlar da vardı tabii ki, başta Arda Turan. Arda'nın vasat oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez, o maçlarda da elinden gelen mücadeleyi gösterir. Olsun, o da Süpermen değil. Sabri defansif olarak yine görevini yaptı, hücumda da bindirmelerinde başarılı olmasına rağmen pas hatası bol bir maç çıkardı. Umarım ciddi bir şeyi yoktur, attığı depardan sonra kasığı attı sanıyorum. Kewell'ı da bu iki oyuncuya ekleyebiliriz, fizik olarak hala istenilen düzeyde değil Harry. Uzun süre çok az forma şansı bulmasından kaynaklanıyor fizik problemi, bence ligin ikinci yarısında çok daha iyi bir Kewell izleyeceğiz. Bu haliyle bile büyük katkı sağladı takıma.

Hertha az önce de dediğim gibi dersine pek iyi çalışmamış. Form durumlarına güvenip kendi oyun planlarıyla başarılı olabileceklerini düşündüler ancak Galatasaray'ı serbest bırakmak yapacağınız en son şey olmalı. Panteliç'i ilk yarıda beğenmiştim ancak ikinci yarıdaki 2ye 1 pozisyonda takım arkadaşını zamanında görememesi maçın kırılma anıydı belki de.

Hakemi genel olarak beğendim, kartları, verdiği fauller ve penaltı doğruydu ancak Hertha'nın bir penaltısı güme gitti son saniyede. Servet'in göğsünden sekti top ama ondan önce başka bir Galatasaraylının topa bir müdahelesi var. Verseydi o oyuncu baya bir fırçalanırdı eminim. (Göremedim kim olduğunu)

Velhasıl, lafın kısası Galatasaray geçen sene mucizelerle çıktığı gruptan 9 puanla rahat rahat bir üst tura yükseldi. Kritik soru artık liderlik mi ikincilik mi? Onun cevabını için 18 Aralık'ı beklemek zorundayız...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

firat selcuk dedi ki...

ben şu fotoğrafa takıldım.. mükemmel olmuş.. bir türk'ün elinden çıkmadı muhtemelen..

uefa.com'daki fotoğraflar arasında gözüme çarpmadı, çeken alman mıydı türk müydü merak ettim gece gece..

pclion dedi ki...

Yabancı bir siteden aldım franchi, benim resimlerim genelde öyledir zaten. Fotoğraf Reuters'tanmış.

Sıcağı sıcağına yayınlanan fotolar zaten Reuters'tan oluyor genelde, daha detay fotolar için beklemek lazım...

Jordi Metal dedi ki...

Topa elle vuran Kewell'dı.

os dedi ki...

hakem maçın genelinde iyiydi kötüydü tartışılır, yüksek/düşük puan alır o ayrı da, lincoln'e yapılan faullere çaldığı düdüklerle "yıldız oyuncuyu koruma politikası" konusunda ders verir. tabii aynı hakem baros'un tekme tokat dövülmelerini kartsız geçiştirdi ama, lincoln hususunda apayrıydı. gerçi onda da ilk yarının sonunda verdiği hatalı (bence) sarı kartın da etkisi olabilir...

aslında çok istediğim geçen sezon başındaki gibi uzaktan şutlarla etkili olması. bu maçtaki gibi gol olması önemli değil, bu tehlikeyi hissettirsin rakibe yeter, ona basmaya gelen stoperlerin açığından çok rahat faydalanır baros.

pclion dedi ki...

Şut konusu çok doğru bir tespit. Barış ve Topal'ın dönüşü bu yüzden de çok önemli. Bakalım Ayhan-Topal-Barış arasında nasıl bir tercih yapacak Skibbe. Bugüne kadar derinlemesine bir eleştiri yapmadığım Skibbe için gerçek sınav burda başlıyor...

Gökhan dedi ki...

Hakem için söylenecek fazla birşey yok aslında.. Son dakikada hertha'nın bir penaltısı güme gitti.. Ama pozisyonun daha öncesinde de bir hertha'lı topu eliyle aldı diye hatırlıyorum..

Neyse Aslanlarımıza helal olsun.. Oynayacak alan bulduklarında neler yaptıklarını görüyoruz..

Related Posts with Thumbnails