Bruno Mezenga #2

Yaklaşık bir ay önce bahsetmiştik Bruno Mezenga'dan ama anlaşılan erken bir değerlendirme yapmışız onun için. Bank Asya'yı tek başına domine eder hale geldi Bruno, bugün attığı 4 golle beraber toplam 14 gole ulaştı. Sezonu 25-30 arası bir golle kapatırsa kimse için sürpriz olmaz herhalde bu saatten sonra.

Bank Asya'da yaş sınırlaması konularak 2 yabancı oyuncuya izin verilmesinin doğru ve yararlı bir uygulama olacağını az çok tahmin ediyordum ama sistemin oturması için bir kaç sezon beklemek gerektiği de açıktı. Orduspor ekstra bir iş yapıp üst düzey bir transfer yaptı ve şimdiden büyük sükse yapmış gözüküyorlar. Bruno'nun ilk transfer döneminden itibaren Süper Lig kulüplerini peşinden koşturacağını söylemek zor değil.

Bir önceki yazıda bir senelik sözleşme yapıldığını, bunun Orduspor'un başını ağrıtabileceğini söylemiştim ama özel bir anlaşma yapılmış Flamengo'yla. Orduspor sezon sonuna kadar 800 bin dolar getirirse Bruno'nun bonservisini alabiliyor bu anlaşmaya göre. Şimdiden 2-3 milyon euro bonservisle kapıyı açma şansı var Ordu'nun, bir de Türk statüsüne geçirebilirlerse fiyat daha da yükselebilir. Süper Lig'de değil alt sıradakileri, kalbur üstü takımları bile utandırması gereken bir örnektir Bruno Ferreira Mombra Rosa. Kiloyla defter alır gibi yabancı getiren, en ufak bir araştırma, ön izleme yapmadan milyonlarca euro'luk bütçeleri yöneten kifayetsiz Süper (!) Lig yöneticilerine selam olsun.

Bruno'nun son mağduru olan Güngöre Belediye de blogda adı geçen takımlardan biriydi. Kısıtlı imkanlara rağmen iyi iş çıkartmalarını takdir etmek gerek. Bugünkü ağır mağlubiyete rağmen 22 puanla 9. sıradalar. -11 averajla 9. sırada olmak da zor iş hakikaten. Ligin en kötü deplasman takımlarından biri olmalarına rağmen iç sahada topladıkları 16 puan onları tehlikeli bölgeden uzakta tutuyor. Küme düşme hattındaki Giresun'un yeniden yapılanmaya gitmesi, Sakaryaspor'un toparlanma ihtimalini göz önünde bulundurunca kesin kümede kalırlar diyemeyiz ama ilk yarı itibarıyla beklentilerin üstüne çıktıkları bir gerçek.

Aslında bugün Kasımpaşa-G.Antep BB maçı izlenimlerimi yazmayı planlıyordum ama kötü bir haber bozdu planları. Salih'in babasının halası vefat ettiğinden dolayı iptal etmek zorunda kaldık organizasyonu. Salih'e de baş sağlığı dileyelim burdan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

Temur dedi ki...

Hazır K.Paşa ile yazı yazarken Moritz ile ilgili de düşünce ve izlenimlerini bekliyoruz.

pclion dedi ki...

Temur hocam, maça gitsem hem Kasımpaşa hem de Antep BB'deki Galatasaraylı oyuncular hakkında geniş bir yazı yazmayı planlıyordum ama aksilik işte.

İçerdeki ilk Kasımpaşa maçı 1 ay sonra Erciyes'le. Bir aksilik olmazsa onu izlerim büyük ihtimalle, o zaman Moritz'e de alıcı gözle bakarım o zaman...

Noat Samisa dedi ki...

Sanırım iki ya da üç kez elini öpmüşlüğüm vardır, vefat eden babamın halası olur.Yaşarken pek görüşme fırsatımız olmamıştı ama son görevi yapmak zorunda olduğumuzdan Uğur'u Taksim'de bırakmak zorunda kaldım.Kısmet değilmiş.

Sağolasın Uğur.

Moritz forma bulamıyor Kasımpaşa'da, Rıza Şen ve Murat Akın takımı liderliğe taşıyan en önemli iki oyuncu.Yekta da süre alıyor sıklıkla, bu form durumlarıyla Moritz'in forma görmesi zor.Belki de sakattır, takımın iyi performansını gördükçe hiç aklıma gelmedi Moritz.Sorar, öğreniriz.

cannksk dedi ki...

bruno kaliteli bir hocanın eline geçerse yeni adriano olabilir. bank asyanın uzak ara en fizikli oyuncusu sert şutları da var ama biraz teknik yükleme yapılmalı ,zira kondisyonu da fena değil.bizim maçta çok kötüydü ama ahmet çağıran adeta yapıştı ve sıkı markajda hiçbir şey yapamadı. çoğu brezilyalı gibi markaja reaksiyon verememesi tek soru işareti şu an aklıma gelen

ercan dedi ki...

Sözleşmesi 1 yıllık ise seneye kesin kapanın elinde kalır bu Brezilyalı arkadaş.

Başın sağolsun Salih. Allah rahmet eylesin.

Uğur; msn'de yakalarsam bir ara başını ağrıtacağım haberin olsun :)

pclion dedi ki...

Ne demek abi, emrin olur. :)

pclion dedi ki...

Metin hocam, bu yazdığın önemli bir haber ancak sanmıyorum ki Orduspor bu kadar piyasa yapmış bir oyuncuyu kolay kolay bıraksın. Trabzon'la Karadeniz takımı olması sebebiyle iyi ilişkiler varsa bilemem ama bir miktar paraya bırakılacak bir oyuncu değil Brunu şu an itibarıyla.

Süper Lig'de izlemeyi çok isterim, o ayrı. Belki bu transfer örnek olur Süper Lig'e abuk subuk yabancıları getirenlere...

papaz dedi ki...

Ordu'nun istediği para 2milyon euro civarı olacakmış. Trabzon'un ne kadar vereceğini bilmiyorum ancak arada ilişkiler iyi, muhtemelen 1-2 oyuncu da verecek Trabzon.

yarın görüşme var İstanbul'da Ordulu yöneticilerle.

Adem dedi ki...

papaz, bir trabzonsporlu olarak formamızı giymesini istediğim bir oyuncu vardı türkiye liginde geride kalan sezonlarda: Isaac Promise. Onu aldık. Ki kendini göstermesi hiç de zor olmayacak eminim. Ersun Yanal ondan kanat yaratmaya çalışmazsa tabii!

Bir de bu sezon Bruno vardı. Eğer alırsak süper olur. Ersun Hoca ondan da kanat yaratmaya çalışmazsa tabii!!

hami a dedi ki...

Keşke orduspor elinde tutabilse tabi süper lige çıkıncaya kadar..Ama bakalım ne olcak...İnş. süper lige çkıcağız..

shadow dedi ki...

Hami haklısın. Zaten Trabzonspor böyle bir şeyi kabul eder. Ordu'da oynamaya devam eder bir dahaki sezon da Trabzonspor'a gelir. Trabzonspor'un orduspor'a asla böyle bir güç kaybı yaşatacağını sanmam.

Related Posts with Thumbnails