Beylerbeyi Deneyi #2

İki hafta önce bir Beylerbeyi yazısı yazmıştık hatırlarsanız. Özetle Galatasaray altyapısından Beylerbeyi'ne gelen yetenekli bir jenerasyonun heba olmanın eşiğinde olduğunua, buna gerekçe olarak gösterilen üst yapı kimliğine bakıldığındaysa ortada olan başarısız sonuçlara vurgu yapmıştık.

Yazının kerameti mi diyelim, ne diyelim bilmiyorum ama Beylerbeyi son iki haftada en azından maç sonuçları bazında bir toparlanma sürecine girmiş durumda. Önce Buğsaşspor'u deplasmanda, ardından Körfez Belediyespor'u içerde 2-0'lık skorlarla geçmeyi bildiler. Alınan 6 puana rağmen takımın hala son sırada bulunması iki hafta önce durumun ne kadar vahim olduğunun bir göstergesiydi. Bu maçlar alınmasa muhtemelen bütün ikinci yarıyı küme düşme hattında geçirmek zorunda kalacaktı takım. İki maçta atılan 4 golün 3'ünün Galatasaray kökenli oyunculardan gelmesi de önemli bir detay. Son dönemde atılan kötü sonuçlar Beylerbeyi'nde yavaş da olsa bir değişimi tetiklemiş görünüyor.Kaleyi Fırat Kocaoğlu devralmış durumda. Galatasaray'ın Kingston, Kerem İnan, Orkun Usak üçlüsünü çıkardığı jenerasyonu bir kenara koyarsak altyapı kökenli en yetenekli kalecisi gözüyle bakılıyor Fırat'a. Esas şaşkınlık verici olan sene başından beri forma şansı verilmemesiydi zaten. Fırat şu an Bank Asya'da lider olan Kasımpaşa tarafından ısrarla istenen bir kaleciydi sezon başında. Piyasası bu kadar iyi bir oyuncunun Beylerbeyi'nde yedek bırakılması akıl alır gibi değildi.

Kalecilik maç tecrübesinin en önemli olduğu mevkiilerden biri. Fırat'ın Galatasaray kalesi için bir şansı olacaksa bunun yolu maç tecrübesinden geçiyor. Gerekirse 2-3 sezon Beylerbeyi'nde kalıp mümkün olduğunca oynamaya bakmalı Fırat. Zira yedekten gelip Galatasaray kalesini devralmanın ne kadar güç olduğunu Aykut Erçetin örneğinden biliyoruz.

Beylerbeyi'nde ilk 11'de şans bulabilen diğer oyuncular Uğur Demirok, Gür Ege Gürel, İrfan Başaran ve Volkan Bekçi. Mehmet Düz de rotasyonun içinde olan oyunculardan. Özellikle Uğur Demirok önemli bir oyuncu, ona ayrıca değinmek lazım başka bir yazıda...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

father vic dedi ki...

bende çok merak ediyorum bu beylerbeyi projesini..ne kadar yararlı ne kadar futbolcu yetiştiricek galatasaray için..bu hafta fikstürde sarıyerle oynayacaklarını gördüm bende bir sarıyerli olarak maça gidicem ve bu deneyin verilerini yerinde görme fırsatım olucak..gözlemlerimi de burda sizinle paylaşmak için daha dikkatli izlicem..

papaz dedi ki...

pafı izledinmi bu sene pclion, çolak çok gol attı bu sezon orada...

geçen sene u17 Avrupa Şampiyonası'ına gitmiştim Antalya'ya orada etkisiz kalmıştı, bir önceki yıl oynanan Karadeniz oyunlarından sonra çok beklentim vardı Çolak'tan, son durumunu merak ediyorum.

pclion dedi ki...

PAF'ı bu sene aksattık ama ara ara izliyorum yine. Emre Çolak çok iyi bir çıkış yaptı, fiziksel olarak da Karadeniz oyunlarına göre daha iyi durumda. Bence 87lilerden sonra en çok iş yapacak jenerasyon bu, en az iki oyuncunun A takıma çıkmasını bekliyorum burdan...

Related Posts with Thumbnails