09/10 Şampiyonlar Ligi Grupları & Yükselenleri

Grup maçları bu akşam oynanan maçlarla sona erdi. Star TV'nin tercihi ölüm grubundan yana oldu ancak orda Barcelona'nın işi biraz geciktirmesi dışında fazla sürpriz yoktu, ilk ikinin Barcelona-Inter olacağı kendi evinde Inter'e de 2-1 kaybeden Kiev sayesinde açıktı. Kendileri adına büyük talihsizlik hakikaten, iki takımdan da o son golleri yemeseler şu anda 7 puanla Şampiyonlar Ligi'ne devam eden bir ekip olabilirlerdi. Rubin Kazan'a karşı olan ikili averaj üstünlükleri bu akşam için en önemli şansları olarak gözüküyordu, 86. dakikaya kadar UEFA Ligi'ne gelen ekip konumundalardı ancak kendi evlerinde top yüzü göremeyen bir takım olarak kaderlerini kendileri çizmekten uzaktılar, Barcelona da geç de olsa işi Messi'nin frikiğiyle bitirdi. Inter'in Rubin Kazan'ı yenmesi ise bu akşam banko diyebileceğimiz tek maçtı zaten, Ruslar Barcelona'dan 4 puan toplamışken elenmenin ironisinden Messi'nin son vuruşuyla kurtuldu.

Diğer maçlardaki en ilgi çekici hikaye bizim de yakından tanıdığımız milli kaleci Sinan Bolat'ın attığı son dakika golüyle takımını Avrupa Ligi'ne götürmesi olsa gerek. 2008'in son günü yazmıştım onun hakkında ancak yaklaşık bir sene boyunca Liege kariyerini getirdiği yer inanılmaz. Daha şimdiden iki efsanevi geri dönüş yaşattı takımına. Önce takımına şampiyonluğu getiren penaltı kurtarışını yaptı, şimdi de Şampiyonlar Ligi'nden eli boş dönmesini engelleyen golü attı. Böyle şeyleri yapan bildiğim diğer kaleci Genzo Wakabayashi'dir, ikincisi de Sinan olsa gerek. Bu hikaye daha çok konuşulacak gibi gözüküyor.


Olympiakos, Arsenal'i yenerek turladı, Stuttgart da son maçta evinde Unirea'yı yenerek sürprize mahal vermedi. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Ligi'ne kalanları şöyle bir toparlarsak;

Birinciler: Bordeaux, Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Fiorentina, Barcelona, Sevilla, Arsenal.
İkinciler: Bayern Münih, CSKA Moskova, Milan, Porto, Lyon, Inter, Stuttgart, Olympiakos.
Üçüncüler: Juventus, Wolfsburg, Marsilya, Atletico Madrid, Liverpool, Rubin Kazan, Unirea, Standard Liege.

İlk ikilerin ne olacağını hepimiz biliyoruz, üçüncülerin ise gruptaki performanslarına göre ikiye bölünecek olmaları blogda son dönemde işlediğimiz bir konu. Son maçlar sonunda özellikle Liverpool'un kendi sahasında aldığı mağlubiyet işleri değiştirmiş durumda. Sıralamayı yapıp onun üstüne konuşursak;

Unirea: 8 puan, 0 averaj.
Juventus: 8 puan, -3 averaj.
Wolfsburg: 7 puan, +1 averaj.
Marsilya: 7 puan, 0 averaj.
Liverpool: 7 puan -2 averaj.
Rubin Kazan: 6 puan, -3 averaj.
Standard Liege: 5 puan, -2 averaj.
Atletico: 3 puan, -9 averaj.

Burdan da görüldüğü gibi evinde galip gelse en iyi üçüncü olacak olan Liverpool yenilerek bir anda bütün hesapları karıştırdı. UEFA Avrupa Ligi liderliğinin UEFA Kupası liderliği kadar keskin bir avantaj sunmadığını anlatmıştım geçenlerde, işte tam da onu anlatan bir tablo. Liverpool, Atletico, Rubin ve Liege'den oluşan potun diğer pottan daha güçsüz olduğunu iddia etmek bence mümkün değil, yani Şampiyonlar Ligi'nden gelen potlar performansa bağlı olduğundan potları güç dengesine göre ayırt etmek zor. Bir sonuç liderlikle ikincilik arasındaki farkı ortaya koyuyor. Bir de eğer yanlış duymadıysam Spor Gecesi'nde Ersin Düzen takım puanına göre bir sıralama olduğunu söyledi ancak statüde ne yazdığı açık.

Bu konunun detayına daha sonra ineceğiz elbette ama yazıyı bir an önce bitirmek de lazım çünkü açıklanacak bir ödülümüz var bugünden kalan. 8 maçın hepsini bilen yok, özellikle Liverpool ciddi anlamda bir ayırt edici olmuş. 7 bilenler arasında benim gördüğüm ilk kişi oneblood nikli arkadaşımız, kendisini tebrik ediyorum. Bir yanlışlık varsa uyarabilirsiniz çünkü kontrolü gerçekten zor oldu 101 yorum gelince. Diğer konulara da bu kadar olmasa da yorum bırakırsanız sevinirim yalnız, ayağınız alışmışken gitmeyin hemen. :)

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

19 yorum:

Frank Baumann dedi ki...

rubin kazan'la eşleşecekmişiz gibi geliyor. Açıkçası istiyorum da rubin kazan eşleşmesini, devre arasından çıkmış bir rus ekibinden kış şartlarına rağmen korkmaya gerek yok.

Ayrıca liverpool yüzünden 7 bilmişim. Gelecek sefere artık:)

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

bende bir fb li olarak rubin i çekmk isterm umarm takımlarmzn kura şansı dewam eder

bonaventure dedi ki...

seni mi kıracağız yahu:)

o son golü yemeyeceklerdi diyorum başkada bir şey diyemiyorum;)

Kjagger dedi ki...

Liege Şampiyonlar Ligi'nden elendi maalesef, Avrupa'dan elenmedi.

sukullaci dedi ki...

şimdi bu avrupa ligi olayı nasıl olacak.12 grup birincisi + 4 en iyi şamp. ligi üçüncüsü geri kalanlarla kura çekilerek eşleşicek rastgele? böyle okudum wiki den ama doğrumu acaba. aynı gruptakiler yada aynı ülke takımları eşleşemicekmiş bide.

a-town dedi ki...

evet liverpool'un muhtemel rakip olması hoş değil ama fazla takılmamak lazım. sonuçta 15 ihtimalin 11'i avrupa ligi grup 2.leri. 15 ihtimalin arasından gidip liverpool'u çekersek o kura topunu çekene yedirelim zaten.

pclion dedi ki...

Kjagger, ilk cümlede Avrupa Ligi'ni belirtmiştim ama öbür cümlede dediğin gibi yanlış anlaşılabilecek bir durum var. Düzelttim...

Erk dedi ki...

PC Lion sana sorum var cevaplarsan sevinirim...:) Acaba böyle bir kadro büyük (kluplerden bahsediyorum) Euro Lig'e eski adıyla UEFA CUP'a kaç yıl önce düştüler. Juve-Liver-A Madrid-Marsilya vs. kaç yıl önce UEFA Cup taydılar daha ilk yılından heyecanlı bir Euro Lig bizi bekliyor biraz daha zorlasak İnter, Barca dan biri gelebilirdi biraz zordu tabi ama o:):):)

Juventus,
Wolfsburg,
Marsilya,
Atletico Madrid,
Liverpool,
Rubin Kazan,
Unirea,
Standard Liege.

Protanopia dedi ki...

5 puan bonus da çok olmuş be. hemen önümüzdeki stuttgert uçmuş gitmiş :)

a-town dedi ki...

sinan bolat türkiye'ye de direk fayda sağlamış oldu az'yi eleyerek. malum hollanda'yla ülke puanında çekişiyoruz.

Adsız dedi ki...

sinan attıgı golle ülke puanı sıralamasındaki en büyük rakiplerimizden biri olan hollandanın bir takımını da avrupa kupalarının dışına itti bu durumda ayrıca sevindirici..

mistery dedi ki...

Ugur beyin dedigi gibi muhtemel 12 rakipten dördü yazdigi gibidir. UEFA(Bert Kassies) bu takimlari yazmis zaten

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/seedel2009.html

Adsız dedi ki...

dostum bu konuyla hiç alakalı olmayan birşey sormak istiyorum.. i.b.b maçında yedek kulübesinde oturan antalya maçındada maç kadrosuna alınan çetin güngör kimdir nedir bilgin varsa bizle paylaşabilirmisin..??

Cem Kalay dedi ki...

Liverpool o kadar korkutmuyor aslında beni.. Tabiki çekilmesini istemem, o ayrıda çekilirsede fazla tırsmam. Kötü bir dönem geçiriyorlar.

Bizim harcımız daha çok Standart liege ve Rubin Kazan. İkisinden biri gelirse memnun olurum.

Bakalım hayırlısı olsun. Daha 8 gün var gerçi :=)

Ögeday dedi ki...

''Böyle şeyleri yapan bildiğim diğer kaleci Genzo Wakabayashi'dir, ikincisi de Sinan olsa gerek. Bu hikaye daha çok konuşulacak gibi gözüküyor.''

Bir de Palop vardı :)

pclion dedi ki...

Palop'u sevmiyorum ben yav, ondan yazmadım. :)

Ülke puanı yazısı birazdan blogda olacak...

Kemal Mardin dedi ki...

Liverpool'un şu halinden korkan, Liverpool gibi olsun.

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, Liverpool'un şu hali değil 3 ay sonraki hali gelecek ama, onu da düşünün. :)

YZ Şahin dedi ki...

Çetin Güngör budur. Dahasını bilmiyorum :)

http://www.galatasaray.org/altyapi/pages/oyuncu_451.php

Related Posts with Thumbnails