Young Boys 2-2 Fenerbahçe || Suni Çim...

Açık söylemek gerekirse maç öncesinde Young Boys, en iyi oyuncusunu kaybetmiş, yerel başarısını bir sonraki sezona taşıyıp taşımayacağı konusunda şüphe uyandıran bir takımdı benim için. Karşımda ise bambaşka bir takım vardı. Eğer takım buysa bence Seydou Doumbia'nın attığı 30 gole fazla güvenmemek lazım, CSKA 15 milyon avroyu boşa ödemiş olabilir. Zaten hep böyle oynuyorlarsa gol kralı olmayan forveti odunla kovalarlar.

Şaka bir yana Sutter başta olmak üzere Costanzo, Bienvenu ve Degen bildiğin akıyorlar sahada. Seyreden herkes aşık olmuştur eminim şu oyuna. Buldukları çift haneli pozisyon sayısını bir kenara koyuyorum, adamların boş kaleye itemedikleri, direkten dönen topları yazsak Young Boys farka gidebilirdi. Pek beceriksizlik de sayılmazdı, şanssızlık diyesi bile gelmiyor insanın. Herkes Sutter ve Degen ikilisinden bahsediyor ama orta sahanın ortasından ve kanatlardan direk paslarla forvete inme çabaları daha önemliydi. Hiç böyle oynayan bir takım görmemiştim. Özellikle Costanzo, sürekli Bienvenu'yu arıyordu. O da her topu kontrol etti, arkadaşına servis etti. Her parçası işler mi bir takımın? Young Boys'u bu turdan sonra da takip etmek gerek. UEFA Avrupa Ligi'ne gruplarına kalırlar inşallah.

Fenerbahçe, şansının da yardımıyla 2-2'yi aldı ama savunmanın çatırdağını görmemek için kör olmak lazım. Rakibinin önünde durmakta zorlanan bir oyuncular bütünü var sahada. Geçen sene unutulmak isteniyor belki ama üretkenliği problemli bir hücum hattına rağmen takım bütünlüğünü koruduğu, alan savunması yapabildiği için son haftaya lider girdi. Bugünkü maçtan hallice bir Trabzonspor maçı olmasa büyük ölçüde aynı olan bu kadro şampiyondu. Konuşmak için çok erken ama Emre-Cristian ikilisinin sürekli bir arada olmadığı her maçta zaten Lugano hariç güven vermeyen bu savunma Fenerbahçe'nin başına çok çorap örer. Miroslav Stoch bugün müthiş bir iş çıkardı. İlk golde de yaptığı çapraz koşuyla en az golü atan, asisti yapan oyuncular kadar pay sahibiydi, gol vuruşuna değinmiyorum bile. Beklentilerimizin bile ötesinde bir Stoch görebiliriz bu sezon.

Maç dışında pek topa girmemeyi tercih ederim genelde, üstüne konuşmanın beğenmediğimiz bu saha dışı faktörü büyütmekten başka bir işe yaramadığını düşünürüm ama Rıdvan Dilmen'in şu maçın yorumuna "Suni çim" diye girmesi kadar komik bir şey görmedim. Michael Skibbe'nin Galatasarayı Ankara deplasmanlarıyla beraber yakaladığı seri için "Suni çim, halı saha gibi. Orada ben de pas yaparım" diyen Rıdvan Dilmen'in şu gün zemini maçın önüne koyması absürdlükten de öte.

Son bir not, Fenerbahçe'nin bir sonraki turda seribaşı olup olmamasının Ajax ve Zenit'e bağlı olduğunu lig ikinciliği garantilendiği gün söylemiştim. Bu cephede işler epey iyi gidiyor Fenerbahçe adına. Ajax, evinde PAOK'la 1-1 beraber kaldı ve 0-0'ı rakibine vermiş bir şekilde Yunanistan deplasmanına gidecek. Zenit de deplasmanda gol bulamadı ve geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler çıkaran ve grup üçüncülüğü elde eden Unirea'yla 0-0 berabere kaldı. Birisinin elenmesi Fenerbahçe'ye büyük bir şans doğurabilir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

brk dedi ki...

adamlar şiir gibi top oynadılar ya. alın size total futbol :)
fenerbahçe de christian ve bilica'nın yerine oyuncu almadığına pişman olucak bence. eğer seri başı olamazlarsa defoları daha çok ortaya çıkıcak taib young boysu elerlerse...

Ahmet Göktaş dedi ki...

Sutter-Degen . Umarım bu ikili keşfedilir büyük takımlar tarafından. Gerçi Degen'in bir ağabey referansı da var onun işi daha kolay olabilir.

sozcelyk dedi ki...

liverpoollu degen'in ikizi inanılmaz oynadı.

sezon başlamak üzere baroni neden konuşulmuyor hala anlayabilmiş değilim ,elono'dan başka türkiyede sorumluluk almaktan kaçan ikinci bi adam varsa o da baronidir üstelik daha da bariz bir şekilde oyundan kaçıyor adam.

3 fener maçı izledim 3. kez savunma yapmaya çalışan kontrayla çıkmaya çalıuşan bi fener izledim sanırım yeni sezon fenerbahçenin taktiği savunma yapmak üzere lugano nun olmadığı ve volkanın kötü olduğu bir fenerbahçe maçında şenlik olabilir.

5. hafta beşiktaş fener derbisinin heyecanla bekliyorum.

Ozan dedi ki...

fenerbahçe çoğu maçta şanslı zaten bir tek o şans sezon sonu hele hele son maçta şampiyonluk varsa tutmuyor :) uzun lafın kısası isviçreden gol haberi var 2-2 :)

Koray Özdemir dedi ki...

Fenerbahçe diye bir şey yoktu sahada. Fizik gücü inanılmaz zayıftı takımın. Bu hocadan çok oyuncularla ilgili diye düşünüyorum. Ayrıca Fenerbahçe'nin ciddi de bir disiplin sorunu da var gibi. Kadıköy'de alınacak bir olumsuz sonuç birçok şeyin sonu için başlangıç olur Fenerbahçe adına.

Adsız dedi ki...

Uğur abi,Celtic elenirse de Fenerbahçe seri başı diyorlar ki Celtic 3-0 yenilmiş Braga'ya doğru mudur?

Adsız dedi ki...

Güya Türkiye futbolunun en iyi yorumcusu Rıdvan Dilmen.. Futbolla yatıp futbolla kalkan bir milletin en iyi yorumcusunun Rudvan Dilmen olması bile aslında Türkiye futbolunun seviyesinin bir işareti sayılabilir. Bir örnek dün geceden..

Dakika 30 Fener savunması perişan. Degen Fenerbahçe'nin sol tarafını hallaç pamuğu gibi atıyor. Bindirme üstüne bindirme yapıyor..

Rıdvan Dilmen şaşırmış bu duruma. Ercan Taner'e soruyor. Bu Degen hangisi? Bir tane İsviçre milli takımında oynayan Degen vardı bu o mu yoksa bir de ikizi vardı onun o mu?

Fenerbahçe Young Boys ile eşleşmiş ve Dilmen'e bu maçın yorumculuğu verilmiş ama Dilmen merak edip Young Boys kadrosunu adam akıllı incelememiş bile. Ki muhtemelen ilk defa görüyor takımı. Şu açıktaki Afrikalı çok iyi diyor mesela. İsim yok. Bilgi yok.

Türkiye'nin en çok kazanan yorumcusu kendisi. Pazarlama çağımızın vebası. İyi bir reklam ve pazarlama stratejisiyle Galatasaray'ın kendi renklerini temsil eden değil pembe,mor gibi renklerde formalarla oynatabildiğiniz gibi iyi bir pazarlama stratejisi ile vasat bir yorumcu Türkiye'nin en iyi yorumcusu halini alabiliyor.

Hal böyleyken Fenerbahçe'nin berabere kalmasının sebebi suni çim olabiliyor. Lorik Cana'nın Mustafa Sarp'tan fazlası yok eskiği var olabiliyor. Ve hatta Gültekin tekrar oynat bakayım diyerek hareket ettiği şüpheli bir top, hareket halindeymiş şimdi şampiyonluk gitti o ayrı ama bu Trabzon Spor'un attığı gol geçersiz olmalıydı diye acizce ağlanabiliyor..

pclion dedi ki...

Henke, alakası yok. Celtic bu turda bile seribaşı değildi zaten, elenmesinin hiçbir etkisi yok. :)

Honour dedi ki...

Bu turda elenenler sanırım avrupaya veda ediyorlar. Haliyle Young Boys elenirse bundan mütevellit maçlarını sadece isviçre liginde takip edebileceğiz.

pclion dedi ki...

Honour, bu turda elenenler UEFA Avrupa Ligi Play-Off turundan devam ediyor. Bu turda elenme yok Şampiyonlar Ligi'nde...

Honour dedi ki...

pclion, geçen sene sivas anderlechte elendikten son eve döndü diye hatırlıyordum, yanılmışım demekki. o zaman boş yere feneri destekledim, kadıköyde turu geçen young boys olur inş. bu futbolla...

pclion dedi ki...

Yok, Lyon da onlara 5'lik bir tarife hazırlamıştı geçen yıl. :)

pclion dedi ki...

Yok, Lyon da onlara 5'lik bir tarife hazırlamıştı geçen yıl. :)

Related Posts with Thumbnails