Özgürcan Özcan, Anıl Karaer & Adanaspor

Galatasaray 87/88 jenerasyonundan kalan son oyuncuları da bu transfer döneminde temizliyor ve sanırım bonservisi takımda olan sadece Arda Turan kalacak takımda (Aydın da giderse). Son yolcu ise Nike Premier Kupası'nı kazanan takımın santrforu Özgürcan Özcan. 250 bin TL yani yaklaşık 125 bin avro karşılığında Adanaspor'un yolunu tuttu.

Bu seneki kampın yıldızlarından Mehmet Batdal gibi o da geçen sezon Bank Asya'da büyük bir çıkış göstermişti. Nasıl bir süreç işledi bilmiyorum ama gol kısırı Sakaryaspor'da 17 gol atmayı başarmış olan Özgürcan'ın kendisini bir şekilde Süper Lig'e atması gerekiyordu. Olmadı. Kiralık verildiği Rizespor'da da istediği rolü alamadı. Baklava olaylarını falan herkes hatırlıyor zaten. Galatasaray taraftarlarına hatıra olarak bir Dünya Fair-Play Ödülü bıraktı. Oysa Galatasaray dışındaki kariyerine fena başlamamış, Kayserispor'da önünde banko oyuncular olmasına rağmen katkı vermişti. Galatasaray seviyesinde olmasa da Türkiye'de iş yapabilecek türde özellikleri olan bir adamdır Özgürcan. Adanaspor onun için bir çıkış noktası olabilir.

Başlığa Anıl Karaer yazmışsın, ne alaka derseniz o da Özgürcan'la yaşıt olmasına rağmen bir sonraki jenerasyonun sol bekiydi. Adanaspor'da oynuyor ve bu sene Bank Asya 1.Lig'in en iyi 11'inde kendisine yer buldu. Şaşırdık mı, hayır. Kiraladıkları oyuncuyu bilerek oynatmayıp acaba bedavaya düşürür müyüz diye küçük hesapların döndüğü bir ülkede, bir futbol ortamında normal şeyler bunlar. Özgürcan'ın da yüzüne nur iner, bir anda takımın önemli parçalarından birine dönüşebilir. Beklenir.

Manisaspor da Arda Turan'ın kendilerinin yetiştirdiğini, para almaları gerektiğini söylüyordu o dönem. Değil Özgürcan, Arda ayarında bir oyuncu şu gün kiralık verilse kolay kolay şans bulamaz, vizyoner bir teknik adam olmadığı sürece. Dört-beş senedir istikrarlı olarak zirve liglere oyuncu kiralayan Galatasaray'ın çıkarması gereken tek ders bu. Kulübe değil, hocaya oyuncu kiralamak. Gerekiyorsa da kiralamamak... Adanaspor, bir genç oyuncuya yapılan yatırımın karşılıksız kalmadığını, çoğu zaman kallavi bir bonservis bedeli olarak geri döndüğünü öğrenme yolunda ilerleyen ekiplerden. Takdirle izliyoruz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Serdar Erken dedi ki...

ispanya'daki sevilla b, barcelona b gibi bizde de galatasaray b takımı kurulsa liglerde oynayabilecek. sistem de ispanya'daki gibi olsa belki değişir bir şeyler. gerçi beylerbeyi gibi bir deneyim oldu ama orada bildiğim kadarıyla çokbaşlılık vardı. adamlar burası bizim kulüp gs sadece oyuncu veriyor gibi davrandı. belki de haklı olarak.

onur dedi ki...

Mehmet Batdal gelir "yerli İbrahimoviç" olur; "23 yaşındaki futbolcu da kader bu ya keşfedilmemiş" olur; Özgürcan Özcan gelir tukaka olur, "hiçbir yerde tutunamadı" olur, olur oğlu olur. Kör ölür bağdem gözlü olur...

zuhru dedi ki...

şaşııyorum gs sol kanadında serkan kurtuluş oynatılıyor,alparslan ya da anıl dan herhangi birisi kalabilirid yedek olarak,ya da hemen geçen yılı düşünelim;gs da forvet sıkıntısı varken en azından özgürcan,erhan,yaser,veya serkan çalık dörtlüsünden birisi kalsa çok mu kötü olur du?elbette ki hayır,ama malesef gs yönetimi bence 3-4 yıldan beri kötü yönetiliyor,kendi öz evlatlarımıza sahip çıkmıyoruz,...bir de bu altyapıdan çıkan tüm oyuncular hakkında bir yazı bekliyoruz mümkünse....

Korkut Ali Ferah dedi ki...

Kendisini gecen sene rize'de bircok macta izledim.Özgürcan'ın önce şu fazla kilolarından kurtulması gerek.ki bu En az 5 kilo olmalı.Bir kez depar atıp tıkanıyor.O eski halinden hiç ama hiç eser yok.Adanaspor'da dahi başarılı olacağından şüpheliyim.

Related Posts with Thumbnails