Guti, Schuster & Beşiktaş

Bernd Schuster'in getiriliş şeklinde ciddi arızalar olsa da ümit vadeden bir tarafı vardı ve Beşiktaş, Del Bosque'de düştüğü hataya düşmedi, bu kez fikrin altını doldurdu. Guti'nin getirilişi Schuster'in isteğiyle mi yapıldı, isimli transfer olsun diye mi yapıldı bilmiyorum ama Beşiktaş'ın ihtiyaçlarıyla bu kadar net örtüşen bir adam zor bulunur. Bence müthiş bir oyuncu geldi Türkiye'ye.

Guti, Real Madrid'de hakkı en az teslim edilen, tekniğiyle, oyun zekasıyla, bunun da ötesinde kazanan karakteriyle fark yaratan bir adamdır. Kariyeri boyunca kendini ispatlamak zorunda kalan kaç oyuncu sayabiliriz bilmiyorum ama önüne gelen her adamdan süre çalan, en kritik anda fark yaratan bir oyuncudur. Mourinho gelmeden çenesini açmasa rol oyuncusu olarak kalabilirdi de, kulüp hakkında erken atıp tutması onun gözden çıkarılmasında en büyük etken. Net olarak kıskandığımı söylemeliyim. Transferde Beşiktaş'ı öne çıkaran Schuster referansı olsa gerek ki Schuster'in geliş amacı bu. Kariyerli hoca getiriyorsanız bunun bir diğer anlamı da yapılacak transferlerde kulübe referans olmasıdır. Ricardo Quaresma'yı da dahil edersek bu kez Beşiktaş'ın "Parasını verdik, getirdik" demekten öte bir iş yaptığını söylememiz gerekiyor.

Guti, geçen sezon 29 maçın 10'unda ilk 11'de 
başlayıp 1450 dakika oynadı, 3 gol kaydetti.
Beşiktaş'a cuk oturdu dedik, oradan devam edelim. Son iki sezondur Türkiye Ligi'nin yapısına en yatkın kadro iskeleti bence Beşiktaş'taydı. Ernst ve Ferrari'nin gelişiyle arka alanda oluşturulan yapı birbirine çok iyi tutundu. Berbat bir hücum hattıyla bile ligin son bölümüne kadar mücadelede kalmayı bildiler, ligin en az gol yiyen ekiplerinden oldular. Beşiktaşlı dostlarla konuşurken Keita, Kewell ya da Elano'dan birisi Beşiktaş'ta olsa çok farklı olurdu diyordum hep, bu isimleri aratmayacak türden iki ismi getirdiler, bence isabet de sağladılar.

Buradaki temel sorun bu iyi yabancı iskeletinin yanını beş adet yerli ilk 11 oyuncusuyla doldurabilmek. Yerli kaleci tamam ama onun yanına rahatlıkla yazabildiğimiz tek isim İbrahim Toraman ve İsmail Köybaşı. Geri kalan iki oyuncu tamamen zorunluluktan sahada olacakmış gibi gözüküyor. Durumu biraz zorlayıp Nihat Kahveci'yi sağa ikinci forvet olarak koyabilirler ama bu kez de Quaresma'yı sola çekmek gerek. Bu sebeple ilk hedef bu oyuncuları rahatlatacak yerli oyunculara yönelmek olmalı. Benim aklımdaki ilk isim Ozan İpek, bir de hayal olsa da Nuri Şahin. Son olarak ikinci stoperi yerli kullanıp Sivok'u kenara çekmek de rotasyonu rahatlatacak bir hamle olabilir. Ömer "Kaç kere izledin" Toprak bu noktada en iyi alternatiflerden birisi yine. (Getireceğim bu adamı Türkiye'ye)

Son olarak, Raul ismi de daha kuvvetli söylenir oldu Beşiktaş için. Bir süredir takip ettiğim transferlerden birisi bu ve Schalke 04, işi bitirmek üzereydi en son. Guti ve Schuster faktörü etkili olur mu bilmiyorum ama Beşiktaş'ın elini biraz çabuk tutması gerek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

Kaan dedi ki...

Açıkçası bende kıskandım ama beşiktaşın başı 6+2+2 6 kısmından çok ağrıcak yabancı kalitesi ne kadar atrtı ise türk kaliteside o kadar düşüşte diye biliriz.Bilemiyorum GS başkanı her fırsatta 2012 kriterleri diyor ama bu işte bi iş var ya GS da bi sorun var yada birileri BJK geleceğini düşünmüyor.

HHKahraman dedi ki...

Ömer " en az 6-7 kere izledim" Toprak gerçekten çok iyi transfer olur. Alan kulüp büyük iş başarmış olacak. Çok açğdaş bir savunma oyuncusu, yerli ve en fazla 4 milyon avro civarına alınabilecek bir adam.

siriusjames dedi ki...

Guti'nin Türkiye'ye getirilebilmesini kıskandım ciddi olarak. Boru değil Guti, şu bildiğimiz hatalı pas atmayan adam. Bu sene Quaresma ve Guti'den biri elde patlayacaksa bunun Quaresma olacağını söyleyebilirim.

Adsız dedi ki...

bizim yönetim dersini iyi çalışmış galiba.bize ilk olarak vizyonu geniş bir hoca lazımdı.Bernd Schuster ile birlikte bu tamamlandı.sonra hocanın hinterlandı sayesinde süper oyuncular gelmeye başladı.beşiktaşlı olarak çook seviniyorum.şimdi maçları daha da heyecanla bekliyorum.bir de takım rotasyonunu tam sağlasak...6+2+2 gibi saçma kural varken nasıl olur zaman gösterecek.

vadidekigölge

Her Yol Roma dedi ki...

Ömer "Ben Hiç İzlemedim" Toprak'ı getirse getirse Kayseri getirir.

Semih Aydilek, Ömer Şişmanoğlu, Durmuş Bayram, Selim Teber, Umut Koçin, Volkan Dikmen, Furkan Özçal, Hamza Çakır.. (Hepsini kafadan yazmadım tabi).

Adamlar tam bi "Gurbetçispor" kurdular. Yahu bu adamlar Semih'i nasıl getirdiler, hala hayret ederim. Ligde 13 maçta 0 gol atması da ayrı bir şey tabi.

Emre Bozkurt dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yiğit dedi ki...

Raul da gelirse şöyle de şöyle bir durum var ki:

Raul - 33
Guti - 34
Rüştü - 37
İbrahim Üzülmez - 36
Nihat - 31
Toroman - 30
Ferrari - 31
Nobre - 30
Tabata - 30
Ernst - 31
Yusuf - 35

İki sene sonra silbaştan yani.

Kaan dedi ki...

Uğur Serdar eylik 3 yıllığına Denizli ile anlaşmış bir bilgin varmıdır bu nasıl iştir biz kiralık verdik dediler şiimdi neler oluyor?

Koray Özdemir dedi ki...

Beşiktaş bu mâli yapısıyla CL'e gidemezse batar. Guti de, Raul da bir daha transfer göremeyecek isimler. Q7 de şüpheli. Bunların yanında 6+2+2+2+2+2 gerekiyor Beşiktaş'a yabancılarını idare edebilmesi için. Onların gidişi de yeni maliyet demek. Bana 2012'de UEFA lisans vermezmiş gibi geliyor Beşiktaş'a. Ya da Demirören bir 20 milyon Euro daha borç yazdırır kulübe.

Surrealist Adam dedi ki...

Yayın gelirleri bence kulüplerimizin, sonradan görmüşlüğünü daha da arttırdı. Bu ülke 2000'de Galatasaray ile Uefa'da, 2002 A Milli Takım ile Dünya Kupası'nda başarı yakalarken yayın gelirleri 80 milyon Dolar'dı. 2 sezon önce 180 ve şimdi 400 milyon dolar'a kadar çıktı. Kulüplerimizin mali olarak ne durumda olduğu ortadayken, bir de 2012 mali kriterleri ileride çok büyük sıkıntılara yol açacaktır. Bunun tedbirini Türkiye'de 5 büyükler içinde alan ilk takım GALATASARAY'dır. Keita-Topal-Emre G.-U. Uçar transferlerinden yaklaşık 16 Milyon Euro elde edildi ve transfer için kaynak yaratıldı. Doğru olan da bu değil midir? Eğer bir oyuncuyu transfer etmek için ekonominiz yeterli düzeyde değilse illa ki bir sponsor ne biliyim, bankadan kredi mi almak gerekir?

Guti gibi 34 yaşına gelmiş Beşiktaş'a faydalı bile olsa yılda 4-5 milyon Euro alan futbolculara Türk futbolunun artık tahammül etmemesi gerekir. Çünkü bu futbolcular buraya ne kadar profesyonel olursa olsunlar PARA için geliyorlar. Bunu bilen kulüplerimiz de bastırıyor parayı alıyor. Sonra Türk futbolu neden gelişmiyor? Sanırım çok sert bir eleştiri oldu ama, durum bundan ibaret; MALESEF..!

Unknown dedi ki...

GUTİ+HİLBERT+Q7+ ERSAN İÇİN TOPLAMDA 7.5 MİLYON EURO BONSERVİS BEDELİ ÖDENDİ. TABİ BATUHANDAN GELEN 2.5 MİLYON EUROYUDA ÇIKARSAK 5 MİLYON EURO. VERİLEN YILLIK ÜCRETLERDE 3 BÜYÜKLER İÇİN MAKUL FİYATLAR. MESELA GUTİ GİBİ BİRİSİ BONSERİSSİZ YILLIK 2.7 M.. BUNUN ÜZERİNE DELGADO VE FERRARİ UFAK BİR MEBLAĞDA OLSA SATILABİLİRSE. Kİ FERRARİYE YUNANLILAR DELGADOYA İSE DUBAİLİLER 5 MİLYON TEKLİFİ VAR. HOLOSKO VE ZAPO SERCAN TAKASI GÜNEMDE ODA OLURSA. BEŞİKTAŞ RESMEN NERDEYSE BEDAVAYA TAKIMI UEFADA BİLE FAVORİ YAPMIŞ OLUR. Kİ OLABİLİRLİĞİ DE FALZLADIR.

Adsız dedi ki...

Ömer Toprak Kayseri'li zaten. Sinan Bolat yine öyle. Keske bunlar Kayseri'ye geri dönse :D

Related Posts with Thumbnails