TSL Asist Krallığı

Gol krallığında zirvedeki isim Ariza Makukula spor gündeminin ilk maddelerinden biri, bunun yanında bir de asist krallığına bakmak gerek. Özellikle sezonun ilk bölümünde duran toplardan yaptığı asistlerle dikkat çeken Arda Turan devreyi 10 asist ile kapatarak şimdiden hatrı sayılır bir performans ortaya koymuş durumda. Listede 8 asistle üçüncü sırada bulunan Abdul Kader Keita'yı da düşünürsek Galatasaray'ın hücum sistemini az çok bu tablodan okumak mümkün.

Franco Cangele üstüne ayrıca konuşulması gereken bir isim. Sakaryaspor'a geldiğinde Martinez ile beraber iyi bir piyasa yapmıştı Süper Lig'de, zaten takımı düşse de kendisi Kayserispor'a transfer oldu sonra. O günlerden beri üstünde bencil yaftası vardır. Kısmen doğru olsa da etrafında doğru parçalar olduğunda ne kadar verimli olduğunu, sadece bir 'golcü' olarak değil, hazırlayıcı olarak öne çıkabildiğini görmüş olduk. Makukula'nın performansı fazlasıyla ön planda ama onun da bu sezon bir vites arttırdığını atlamamak gerekiyor.

Listede yer bulan en golcü iki oyuncu Alex ve Colman. Alex için söylenecek yeni bir şey yok, özellikle takımının bocalama dönemi sonrası son iki hafta sazı nasıl tekrar eline aldığını hep beraber gördük. Alex varsa Fenerbahçe verimli hücum ediyor, bu çok net. Colman bana göre ligin en iyi iç oyuncularından biri, bunun istatistiklere de yansımış olduğunu görmek beni şaşırtmadı. Etkili şutlar atıyor, pas trafiğinde yer alıyor, servis yapıyor. Penaltıları da onun kullanması gol sayısını arttırsa da komple bir iş çıkardığını burdan da görmek mümkün. Ligin son haftasında baya eleştirildi ama Galatasaray'da görmek isteyeceğim TSL oyuncuları diye liste çıkarsam kendisine yer bulacak oyunculardan biridir Colman, onu söyleyeyim. Trabzonspor'un probleminin Colman olmadığı bence açık.

Tabloya genel bir bakış atarsak skor üretmekte fazlasıyla zorlanan yerli oyuncuların asist krallığında kendisine daha fazla yer bulduğunu söyleyebiliriz. Ali Tandoğan, Ceyhun Eriş, Burak Yılmaz, Mehmet Eren Boyraz gibi isimler yaptıkları asistlerle öne çıkıyor takımlarında. Bu listede yer bulan santrafor etiketli tek oyuncu olan Gökhan Ünal'ın hatrı sayılır asist sayısına rağmen sadece 2 golde kalması bu performansını fazlasıyla gölgeliyor. Golleriyle yaşayan oyunculardır santraforlar, bunun canlı örneklerinden biri de Gökhan Ünal.

Geçen sene bu listeye baktığımızda zirvede gördüğümüz Özer Hurmacı, Rodrigo Tello, Taner Gülleri gibi isimleri bu sene göremiyoruz. Özer geçen seneki performansı sonrası Fenerbahçe'ye transfer yapsa da kendini hocasına yeni yeni kabul ettirebildi, Tello ise bence Beşiktaş'ın şampiyonluğunu getiren o performansından çok uzakta. Taner ise İBB'ye transfer olsa da yaz döneminde geçirdiği ameliyat sonrası hala futbola dönebilmiş değil. Zirvede istikrar sağlayabilen iki ismin Arda ve Alex olması tesadüf değil...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Protanopia dedi ki...

Asist ve gol krallığının yanında ya da asıl olarak toplamına bakmak gerekiyor bence ki o listeden bunu da görmek mümkün. O zaman en verimli hücumcular/forvetler net bir şekilde ortaya çıkıyor.

1.Arda 14
2.Alex 14
3.Cangele 14
4.Makukula 13
5.Kewell 13
6.Colman 12
7.Güiza 11
8.Moritz 10
9.J.Cesar 10
10.Keita 9

GSROCK dedi ki...

Cangele M.topuz'un gitmesiyle performansını arttırdı yeni topuz'u oldu Kayserispor'un bütün toplar onda toplanıyor. Üst düzey bir yenenek ama büyük takımlarda ne kadar iş yapabilir orasyı meçhul, takım oyununda büyük eksiklikleri var.

Bana göre Moritz çok kaliteli ve ligimize fazlasyıla uyum sağlamış bir oyuncu ve bu sezon kontratı bitiyor kesinlikle değerlendirmesi gerekli. Orta ikilimizde müthiş iş çıkaracağına inanıyorum.

PCLion, Bu arada internette keita'nın kuzeni (Camara) geldi A2 ile antremana çıkıyor diye söylentiler dolaşıyor bunun hakkında bilgi verebilir misin ? Bir GS forumunda okumuştum ilk başta sonra bütün gazetelere yayıldı doğru mudur, kimdir bu, nereden gelmiştir, nerede oynuyordur hiçbir bilgi yok. Teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Gerçekten ya kim bu Camara bilgisi olan yokmu. Bende dün gördüm fotomacda. idmanlarda göz dolduruyormuş :)) tam adı, hangi takımdan geldiği falan yok. 20 yaşıdaymış amator falan değildir herhalde bu yaşta. sizden bilgi istiyorum...

Turan dedi ki...

Uğur, fener medeyasının kasıtlı yaptığı yanlışa düşmüşsün. Geçen sene Özer değil Lincoln oldu Asist kralı, zirvede o vardı yani. Son haftalarda oynatılmamasına rağmen üstelik.

pclion dedi ki...

Turan abi, hata yapmadım, zirvede gördüğümüz Özer-Tello-Taner gibi isimler demek istemiştim. Lincoln zaten TSL'de forma giymiyor şu an. Bu yazının aynısını ben geçen sene de yazdım ve bugün yazdıklarımdan önce açıp baktım. Söylediğin gibi olsa Özer, Lincoln .... yazardım. :)

Camara hakkında henüz bir bilgim yok arkadaşlar, olursa yazarım...

Adsız dedi ki...

Ne kadar Trabzonspor'un problemi Colman olmasa da Colman'ın problemi de süreklilik.

Şu anda takımın ileri uç yükünün büyük kısmını çekiyor olması doğal. 1 maç oynayıp da 3 maç yoklara demir atmasaydı listede üst sıralarda daha rahat olurdu.

Ortega dedi ki...

Fener medyası! Sanki istatistikleri FB TV ya da Fenerbahçe Gazetesi hazırlıyor :)

TA dedi ki...

acaba ceza alanına yapılan ortalarla oluşan gollerde asist yerine geçiyor mu? bence geçmemesi lazım.neye göre bu tablo oluşuyor onu da açıklamak lazım.hangisi asist hangisi değil.

Adsız dedi ki...

Ruud gelince ben gol kralı olabileceğini düşünüyorum.

33 ünde şu an. Baros' u da keser. 35 36 ya kadar oynasa tozunu attırır bu ligin.

Ceza sahasında affetmez. Mental olarak da profesyonellik olarak da en üst düzey futbolculardan.

Related Posts with Thumbnails