Süper Lig Kulüp Mailleri

Bloga bir şey koyarken illa altını dolduracağım derdine birçok ufak detayı es geçiyorum genelde, fotoğraf, video falan paylaşmıyorum o yüzden ama bu absürdlüğü atlamaya kıyamadım. Bu sıra özellikle net ortamında elime geçen yerli, yabancı kaynaklara göz atıyorum, bunların biri de Avrupadaki her birinci lig takımının iletişim bilgilerini içeren UEFA dökümanıydı. Türkiye'dekiler ne yapmış, web sitelerine falan göz atarım diye açtığımda dört Süper Lig kulübünün 'kulüp maili' diye msn adresinden hallice mailler bildirdiğini, birisinin ise mail dahi bildirmediğini farkettim. Acaba usulü mü budur diye büyük liglerin bildirimlerine de baktım ama bizden başka hotmail kullanan yokmuş! Hayır, 30-40 TL'ye host alınıp istenilen isimle mail alınabildiği bir çağda yaşıyoruz. En olmadı, söyleyin TFF'ye, bir mail ayarlasın. Bu maillerle forumlara kabul etmiyorlar artık, bizimkiler UEFA'ya üye oluyor.

Tek olay hotmail olması da değil, bildirilen adresler de fazlasıyla garip. Hele Sivasspor, bildiğin msn adresi vermiş. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynayan bir takım Sivasspor, yani UEFA'yla en çok iletişime geçen takımlardan biri. Diğerleri de hotmailde kulüp adını bulamadığından ilginç alternatiflere yönelmişler. Alt tarafı mail yahu diyebilirsiniz ama bunlar milyonlarca euro bütçeli kulüpler, bir mail de mi alamadınız diyesi geliyor insanın. Neyse, hem şu garip mailleri paylaşmış olayım, hem de diğer kulüplerin iletişim bilgileri bir kenarda dursun. Dökümanın tamamını merak edenler şurdan bakabilir.

Ankaragücü: info@ankaragucu.org.tr
Ankaraspor: info@ankaraspor.com.tr
Antalyaspor: info@antalyaspor.com.tr
Beişktaş: info@bjk.com.tr
Bursaspor: bursaspor@bursaspor.org.tr
Denizlispor: denizlispor@denizlispor.org.tr
Diyarbakırspor: Diyarbakir_spor@hotmail.com
Eskişehirspor: eskisehirsporeses@hotmail.com
Fenerbahçe: tacar@fenerbahce.org
Galatasaray: adnansezgin@galatasaray.org
Gaziantespor: info@gaziantepspor.org.tr
Gençlerbirliği: genclerbirligi@genclerbirligi.org.tr
İBB: ibbspor@yahoo.com
Kasımpaşa: -
Kayserispor: kayserispor@kayserispor.org.tr
Sivasspor: orayotyakmaz@hotmail.com
Trabzonspor: trabzon@trabzonspor.org.tr
Manisaspor: info@manisaspor.org.tr

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

15 yorum:

Cenk Akın dedi ki...

Hotmail adresleri de tanımadığı kızları msn'e ekleyen çapkın erkek mailleri gibi:)ciddiyetsiz ve gülünç :) Gerçekten de pek yakışık almamış yani

Schumy dedi ki...

Sivasspor'a şaşırmadım. Sonuçta kulüp haberlerini teknik direktörlerinin sitesinden veren bir kulüpten bahsediyoruz.

Önceki adresleri de büyük ihtimalle turbulent_uygun@hotmail.com'dur...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

galatasaray:eskişehir cam varmı?
galatasaray:cam aç.

galatasaray size bir titreşim gönderdi.

İlker Yılmaz dedi ki...

hahah
eskişehirspor'un msn de güzelmiş. eminim eses26@hotmail.com'a bakmışlardır ama alınmıştır o adres :)

Spooky dedi ki...

ben de bu belgeyi indirmiştim ama mail adreslerine dikkat etmemişim, çok güzel yakalamışsın.

sırf şu email adresleri bile ülke futbolu hakkında saatlerce yorum yapmak için yeterli.

Unknown dedi ki...

mail adresleri neyse de
el kadar belçikada 400.000 den fazla futbolcu var bizde 200.000 civarı.
bu daha utanç verici heralde.

Ortega dedi ki...

yakishikli_karizmatik_catladikapisporlu@hotmail.com

GelbRot dedi ki...

adnansezgin@galatasaray.org

üzerine düşünülmesi gereken maillerden biridir bence :)

arob dedi ki...

iyide Galatasaray'ın stadı neden Ataturk Olimpiyat olarak gozukuyor onu anlamadım :S

pclion dedi ki...

Aslantepe, elbette öyledir, ondan şüphe yok zaten de bir şekilde UEFA'ya iletişim adresi olarak bu mailler iletilmiş ve açıkçası işin biraz gırgır tarafında kalmayı tercih ettim. :) Süper Lig kulüplerinin resmi sitelerini de araştırmıştım geçenlerde, güncellenenler olduğunu ordan biliyorum yoksa.

Yine de güncel mailler varsa ve bunlar UEFA'ya iletilmemişse orda da ayrı bir gariplik var aslında. Sonuçta bu Avrupa spor medyası için yeni hazırlanmış bir UEFA dökümanı. Diğer liglerinki güncel, bizimki değilse orda da problem bizdedir...

Adsız dedi ki...

elbette haklısın klüp iletişim adresi olarak kişisel mail adresi vermenin bir izahı yok. ki türkiye dışındaki ülkelere de göz attım pek çok hotmail,yahoo,hatta yerel mail sunuclarından alınmış adresler var(bu arada nedense kimse gmail almamış :) ama hepsinde klüp adı kullanılmış sivas spor özgün bir örnek bu açıdan. burada önemli olan benim açımdan sivas spor o adresi hangi yıl bildirmiştir uefa Avrupa spor medyası için bir belge hazırlarken bu adresleri teyit ettirme ihtiyacı neden duymaz soruları. Oray Otyakmaz'ın bu imkanı şayet Uefa onu msn listesine eklemediyse pek yok. ki böyle bir belgenin hazırlandığından haberleri olmaması da olası.
son örnek bizle de alakalı PAO.
Bildiğin Panathinaikos mail adresi hellasnet.gr uzantılı klüp sitesine göre ise @pao.gr . Bir sponsorluk anlaşması mı var acaba diyeceğim ama o zaman resmi sitede de o adresi kullanırlardı. Hadi Sivas bildirmedi onlarda mı bildirmedi. Uefa'nın bir organizasyonuna katılan bir takımın ki sivas da katılmıştı uefa birinci elden güncelleme ihtiyacı duymaz mı.(mail adresinden geçtim insan stadının adını yazar) şimdi gözüme çarpan bir diğer ekip marseille mail adresi bildirilmemiş görünüyor. sonuç olarak Mail adreslerinden yapılacak bir çıkarım kurumsallaşma ile ilgili olabilir. Sivas spor gibi son yıllarda zirveye oynayabilen bir takımın bundan 3-4 yıl önce böyle biz vizyon ile yola çıkmış olduğunu görmek şu anki durumunu anlamlandırmamızı olanak sağlayacaktır ama UEFA'nın kurumsallığının Sivas ile kıyaslanamayacağı ve böyle eksik ve hatalı bilgiler içeren bir belgenin yayınlanmasında adresi bildirmeyenin değil adresi teyit ettirmeden yayınlayanın hatası olduğu sonucu bende yine de baskın çıkıyor. kısacası ortada bir sorun var ama ikimiz farklı kısımlarını sorunlaştırıyoruz. yoksa her ikisi de doğru şeyler söylüyor.

Fethi dedi ki...

yurtdışında master yapan yabancı bir arkadaşımın tez konusunu özet olarak farklı ülkelerdeki takımları her alanda kıyaslamaktı.manchester united'ından lyon'a;barcelonasından ajaxına kadar her klube mail atıp bazı bilgiler istedi.bu maillerden sadece tekinden cevap gelmedi o da maalesef benim ısrarımla eklediği galatasaray'dan.

Jordi Metal dedi ki...

daha profesyoneleşmemiz lazım ama nerede!!

2 'büyük' kulübümüzün maili kişilere ait kulüp maili. Oldukça manidar. Senin boldla belirttiklerin ise ironik. Kasımpaşa ise ayrı bir tartışma konusu. Acaba mailini verecek bir kasımpaşa yöneticisi mi bulunamadı yada yöneticilerin mail adresi mi yok?!!!

alphi dedi ki...

dün bu haber ntvsporda spor servisinde blog adresiyle beraber yayımlandı, fuat akdağ da sizden bahsetti hatta. haberiniz vardır sanırım.

pclion dedi ki...

Evet, bunu izleyebildim. :) Geçtiğimiz günlerde de başka bir yazı gösterilmiş sanırım, onu malesef izleyememiştim...

Related Posts with Thumbnails