Krallar || Ariza Makukula & Shaibu Yakubu

Türkiye Süper Ligi
OyuncuTakım
1. Ariza MAKUKULA
Kayserispor13 Gol
2. Harry KEWELL
Galatasaray9 Gol
3. Julio CESAR
Gaziantepspor9 Gol
4. Shabani NONDA
Galatasaray7 Gol
5. ALEXFenerbahçe7 Gol

Geçen sezon bu sıralar listenin zirvesinde olan Milan Baros bu sezon yaşadığı talihsiz sakatlık sebebiyle biraz gerilerde kaldı, ikinci olan Mehmet Yıldız ise şu ana kadar oynayabilmiş değil. Tabata, Nobre ve doğal olarak Lincoln'ün de dışarda kaldığını düşününce geçen sezondan yarışın içinde kalan yok gibi. Hatta buna ikinci yarıda takımını skorer performansıyla sırtlayan Taner Gülleri'yi de eklemek gerek, o da sezon sonunda olduğu ameliyattan geri dönemedi.

Bu sezon öne çıkan oyuncuların hepsinin yabancı olması ise düşündürücü. Geçen sezonun ilk devresini çok iyi geçiren Mehmet Yıldız'ın dışında Sercan Yıldırım da golcü bir performans sergilemişti, bu sezon o da skor üretmekte güçlük çekiyor. Elimdeki listenin ilk 10 sırasında yerli oyuncu yok, yerli olarak hatrı sayılır bir gol sayısına ulaşan tek isim Mustafa Pektemek, 6 golle. Yerli skorer üretmekte yaşamamız son yıllarda büyük sorun, uzun süre yerli gol kralları gören ülkenin son dönemde kalifiye santrafor yetiştirmekte güçlük yaşadığı aşikar. Sercan'ın, geçen sezonun ikinci yarısı Eskişehirspor'la iyi çıkış yapan Batuhan'ın ikinci yarı bir adım öne çıkması belki tabloyu değiştirebilir. Eski gol kralı Semih Şentürk de ilk 11'e yerleşmesi durumunda doğal adaylardan birisi elbette.
Bank Asya 1. Lig
OyuncuTakım
1. Shaibu YAKUBU
Kartalspor
10 Gol
2. Yasin AVCI
Karabükspor8 Gol
3. Riberio Elineor NASCIMENTO
Çaykur Rizespor
8 Gol
4. Emmanuel EMENİKE
Karabükspor7 Gol
5. Mehmet BATDAL
Bucaspor
7 Gol

Bank Asya'da gol krallığı yarışında zirve geçtiğimiz sezon Hacettepe formasıyla izlediğimiz Kartalspor Ganalı forveti Shaibu Yakubu'ya ait. 86 doğumlu oyuncu Kartalspor formasıyla 10 gol attı. Geçtiğimiz sezon bu sıralarda zirvede olan Ordusporlu Bruno Ferreira Mombra Rosa ise adı Süper Lig'in kalburüstü kulüpleriyle anılmasına rağmen eski takımına döndü ve takımında fazla şans bulamadı. Hoş, oynayamadığı takım Flamengo ve önündeki forvet Adriano, normaldir. Yakubu'nun ardından lider Karabükspor oyuncusu Yasin Avcı geliyor. Geçtiğimiz sene Altay için Bank Asya'da sadece 2 gol kaydeden Yasin daha devreyi kapatmadan 8 gol kaydetti, muazzam bir gelişme. Takımın golcüsü Emmanuel Emenieke de kaydettiği 7 golle krallıkta iddialı oyunculardan.

Çaykur Rizespor'un Brezilyalı golcüsü Riberio Nascimento geçen sene de Bank Asya'nın golcü oyuncuları arasındaydı, bu sene de attığı 8 golle istikrarını sürdürüyor. Onla beraber geçen sezon bu sıralar 9 gole ulaşan iki isimden Sezer Öztürk takımıyla beraber Süper Lig'e terfi etti. Transfer sezonunda adı Galatasaray'la epey anıldı ama takım arkadaşı Ufuk İstanbul'a gelirken o takımında kaldı. Diğer isim Aydın Çetin, Giresunspor'da bu sezon sadece 1 gol kaydedebildi. Bu sezon ikinci Bank Asya deneyimini yaşayan Mehmet Batdal ise Bucaspor'da 7 gol attı ve dikkatleri üzerine çekti. Sezon sonu sözleşmesi bitiyordu, devre arasında Fenerbahçe'ye belli bir bonservis bedeli karşılığında geçmesi muhtemel. O yüzden krallık yarışında var olacak gibi görünmüyor. 7 golle diğer oyunculardan Burak Çalık da gelecek vadeden yerli golcülerden birisi, geçtiğimiz günlerde söz etmiştik. Onunla da ilgilenen Süper Lig kulüpleri olduğu konuşuluyor, henüz bir kesinlik olmasa da...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Vandir dedi ki...

ya bu hep aklıma geliyor da hadi söyleyeyim:

şimdi, trabzonspor forvet arıyor değil mi harıl harıl? fatih tekke'ye falan gittiler, olmayacak o iş deniyor. bruno denilen adam ordu'da oynamış, bank asya'nın altını üstüne getirmiş, karadeniz şehri alışma süreci vs neredeyse sıfır, tranzonun yabancı sorunu da yok (song - cale - colman - alanzinho, sylva yattara ve tjikuzu yoklar) üstelik maliyet de neredeyse sıfır, kiralık da gelir, genç de, dolayısıyla neden bu adama gitmezler anlamam

os dedi ki...

gabric'i de eklersek o listeye biraz sorun oluyor yabancılar...

gerçi alınmaya niyetlensin, oynamayan tjikuzu ve sylva gönderilir çok rahatlıkla..

moist dedi ki...

Elano çıkışını devam ettirirse Baros'u krallık yarışında çok iddialı hale getirir.

Related Posts with Thumbnails