Çetin Güngör

Aslında bir süredir geniş bir Galatasaray altyapısı analizi hazırlıyordum ama Çetin Güngör, Sabri Sarıoğlu'nun kadroda olmaması sebebiyle İBB maçında kulübede görülünce herkesin ilgisini çekti doğal olarak, üç beş satır bir şeyler söylemek gerek önden. Çetin, normalde sağ, sıkışınca sol bek oynayan bir oyuncu. A2 Ligi standartlarında diri ve fiziği yeterli gözüken oyuncularımızdan biri, bu açıdan A takıma en hazır oyuncularımızdan biri olarak görmek mümkün. Galatasaray altyapısının en büyük sorunudur yüksek tempoya ve mücadeleye uygun oyuncu yetiştirememek, Çetin bu eşiği aşabilecek oyunculardan biri olarak görülebilir. Fakat iyi sayılabilecek bir tekniğe sahip olmasına rağmen "Gelecek ve sağ beki Sabri ve Uğur'dan alacak" diyemem, iyi bir görev adamından daha fazlası olduğunu ispatlaması gerekiyor öncelikle.

Süper Lig futbolu A2 seviyesindeki oyuncular için bambaşka bir dünya, burda gösterdikleri özelliklerini o seviyeye taşıyabilecekler mi, onu görebilmek lazım. Çetin'in diriliği ve hatrı sayılır tekniği A takım düzeyinde ayırt edici bir özellik olmayabilir, o da Çetin'i Galatasaray seviyesinde bir oyuncu olmaktan çıkarır. O yüzden bu geçişi nasıl atlatacağı çok önemli ve temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum.
Bu sezon A2 takımında sağ bekte Serkan Kurtuluş oynadığından Çetin'in zaman zaman sol bekte de görev aldığı oluyor. Genç milli takımlar havuzunda yer alan Galatasaraylı oyunculardan biri aynı zamanda, en son U19 Avrupa Şampiyonası kadrosunda da yer alıyordu. Orda ilginç bir şekilde Galatasaray'da sağ bek oynayan Serkan orta sahaya yakın oynarken Beşiktaş'a sağ bek olarak transfer edilen Rıdvan Şimşek de sağ açıkta görev yapıyordu. A takıma yükselme potansiyeli olan Sinan Osmanoğlu'yla da hem milli takımda hem A2 takımda beraber görev yapması da onun için bir avantaj, gerçi Sinan sol stoper oynadığı için arada Murat Akça oluyor genelde ama solda oynadığı dönemde defanstan oyun kuran Sinan onun üstünden de çıkış yapıyor. Sol bek formasyonu da alıyor olması Rijkaard için onun albenisini daha da arttırabilir zira Uğur Uçar'ı hem sağ hem de solda alternatif olarak kullandığını görmüştük. Kendisini A takıma aldıysa bunun laf ola beri gele olmadığı aşikar. Sabri'nin yokluğunda Antalya'ya da götürüldü bildiğim kadarıyla, belki de bu akşam ilk maçına çıkacak. Daha fazlasını o zaman yazarız.

Son bir not, her genç oyuncunun olduğu gibi onun da fotoğrafını bulmak zor, ilk fotoğraf için Galatasaray Antrenman blogunun sahibi Selim Uğur'a teşekkür etmem gerek. Onun dışında bulabildiğim tek eli yüzü düzgün fotoğraf da Fransa'ya karşı oynadığı U19 maçından, Fransızlar da olmasa bu seviyede kaliteli ajans fotoğrafı bulamayacağız. Adamlar işi biliyor...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Merhaba PC Lion,

Esas ben size tesekkur ederim. GS Altyapisini takip eden nadir kisilerdensiniz, yazilarinizi zevkle okuyorum.

Saygilar,

ali anıl şahinci dedi ki...

Merhaba uğur. Blogunu şu ntvdeki program başlamadan bir kaç ay öncesinden beri takip ediyorum. Geçen gün ödüllü yarışma için tahminde bulunmuştum. Ardından senin her yazı için bol yorum isteğini gördüm. Aslında bu kadar çok okuduğum bir bloga bir kez bile yorum yapmamış olmam benim de garibime gitti. Neyse uzatmayayım, bundan sonra umarım yorumlarımı seve seve okursun.

Çetin Güngör ismine açıkçası geçtiğimiz maçın kadrosunda ilk defa rastladım. Açıkçası bir yıl önce ilk kez senin blogunu da cem sultan hakkında birşeyler aratırken bulmuştum. Altyapı hakkında yakın zamanda sen ve senin gibi blog yazarları sayesinde bilgimiz oluyor. Herşeyden önce bu gayretin için teşekkür edeyim dedim. Çetin'e gelirsek, evet mevkisi yönünden biraz zorlu adaylar var önünde. Geçen hafta da sanki biraz antalya maçı defans dörtlüsüne dönebilme tercihi için kadroda alınmışa benziyor. Galatasaray Tv şifresiz iken bir kaç altyapı maçını izlemiştim. Semih dışında bana sanki A takım defansına ilk monte edilebilecek isim Murat Akça gibi geliyor. Şu sıralar performansı nasıl bilemiyorum gerçi. Biraz sipariş gibi olacak ama alt yapı maçlarını takip etme durumun oluyorsa, onlar hakkında da ayda bir filan bir yazı yazsan severek okunur gibime geliyor.

İyi çalışmalar...

Kapali Ust dedi ki...

Çetin Güngör'ün sakatlıklar sayesinde de olsa kadroda yer bulmasına ne kadar seviniyorsak, Serkan Kurtuluş'un miyadını doldurmasına ve onun için yaptığımız 1 milyon EUR'luk yatırıma o kadar üzülmek gerekiyor.. Defans kurgusundaki bu kadar eksiğe rağmen kadroda yer bulamıyorsa halen ismi genç yetenek diye anılıyorken takasda bir yerlere yollanması faydalı olacaktır.

KubilayKula dedi ki...

Uğur Abi "Gelecek ve sağ beki Sabri ve Uğur'dan alacak" diyemem demişsin ama belki de şu an çok kötü olan Hakan Balta'dan kapar belki :) Ne dersin :D

Gala's dedi ki...

Tam bir görev adamıdır. Çok fazla göze batmaz belki ama iyi oyuncudur. Rijkaard ise pek fazla göze batmamasına rağmen onu kadroya alıyorsa ona inanıyordur. Umarız orda burda saçma sapan kiralık oynayıp kaybolmaz..

Related Posts with Thumbnails