Atletico Madrid-Galatasaray, Lille-Fenerbahçe

Atletico Madrid, 2.tur için hiç de kolay bir rakip değil. Şu anki form durumuyla değil kadro kalitesiyle değerlendirmek gerekir bu kuraları, sonuçta iki-üç ay sonra oynanacak maçlar için form durumu öngörüsü yapılamaz ve arada bir de transfer dönemi var. Avrupa Ligi'nin 2.turunu değerlendirirken lider olmak büyük avantaj değil, 2.pot bu kadar kuvvetliyken bir avantajdan söz edilemez demiştik, kura şansımız da yaver gitmeyince Galatasaray'a Atletico Madrid, Fenerbahçe'ye Lille geldi.

Atletico Madrid, Agüero, Forlan vs vs. fazlasıyla konuşulacaktır elbette ama beni asıl rahatsız eden Galatasaray'ın dönüm noktalarında İspanyol ekipleriyle karşılaştığı zaman başarılı olamaması. Filmi biraz geriye sararsak 99'da Bilbao mağlubiyeti, 2001'de Real Madrid, 2002'de Barcelona, 2003'te Sociedad ve ardından Villarreal'i görüyoruz. Altın çağında ve onun artçı döneminde dahi İspanyolları geçemeyen bir Galatasaray resmi vardır aklımda. İngilizlere ve İtalyanlara ciddi acılar çektirmemize rağmen Mallorca hariç İspanyollara karşı bir başarı ortaya koyamadı Galatasaray. Fazla muğlak belki ama Atletico Madrid'i bu sebeple istemezdim bu turdaki eşleşme olarak. Bir Alman ekibi ya da Kopenhag-Brugge ikilisi çok daha tercih edilebilir bir kura olurdu Galatasaray için.

Atletico'ya bakınca bizi gollü maçların beklediği aşikar. İki takım da hücumuyla yaşıyor, hücumuyla ölüyor. Genel kanının aksine iyi savunma yapanın değil iyi hücum yapanın kazanacağını düşünüyorum zira bu iki takım da gol attığı zaman iyi oynayan ekipler. Yalnız Atletico'nun şu durumunu da yadsımamak gerekir ki ligde kötü durumdalar ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet çıkaramadılar. Galatasaray ise kendi muadili Panathinaikos'a karşı çok başarılı maçlar çıkardı. Bence turun favorisi her şeye rağmen Galatasaray'dır. Son olarak, Agüero'yu Chelsea'nin devre arası için istediği konuşuluyordu, şu iş hayırlısıyla gerçekleşirse güzel olur. :)

Lille, Fenerbahçe için ortalama bir kura, zaten son üç topa kaldığı için Hertha ve Everton arasından geldi Lille. Everton'a göre daha tercih edilebilir, Hertha ise iyi kura olurdu bu ekipler arasında. Lille denince akla gelen ilk isim son dönemdeki formda oyunuyla Gervinho elbette. Fransa Ligi'nin iyi bir izleyicisi olduğunu söyleyemem, iki-üç haftada bir denk geldikçe izlediğimden ama farklı bir oyuncu olduğu her halinden belli oluyor, takımına bir kimlik kazandırıyor. Yine de Fransız ekiplerinin Doğu Avrupa'nın sert ekiplerinden daha uygun rakipler olduğunu düşünüyorum bizim takımlarımız için, Fransa-Almanya hattı ideale yakındır yine de. Fenerbahçe'nin yolunu karartan esas kura bir sonraki turda Liverpool-Unirea galibiyle eşleşecek olması. Lille gibi kuvvetli bir rakibi elese bile Premier Lig'den kopmuş, tek amacı Avrupa'da başarı olan bir Liverpool kıtadaki her takım için ölümcüldür. Galatasaray'ın yolu da bu anlamda hoş değil, Everton-Sporting galibi gelecek. Bu kuraları liderken çekmek de ayrı bir sıkıntı gerçi, sonuçta daha iyi yapma şansınız yok. Şu kurayı görünce potlar dörde mi bölünseydi diye düşünmüyor değilim, fazla karmaşık gözüküyor ama daha adilane olurdu en azından...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

19 yorum:

a-town dedi ki...

pao da roma'yı çekti özenilecek bir durum yok en azından. bordeaux'yu geçtiysek atletico'yu da geçebiliriz.

mondo trasho dedi ki...

servet-gökhan zan X kun-forlan eşleşmeleri nefes mi keser nefes darlığımı yaratır? tartışmaya gerek var mı?

geloraptor dedi ki...

beşiktaşlı olarak ülke puanı açısından baktığımda Hollanda'nın üç takımının da bu turda eleneceğini düşünüyorum. O yüzden kuradan memnunum.

Ajax-Juve
Twente-Werder
Hamburg-PSV

üçünden biri elerse de helal olsun derim zaten.

bonaventure dedi ki...

içimi kararttın.

sıkmıştı artık fransız takımlarıyla ikinci sınıf alman takımlarıyla oynayıp bir de üzerine elenmek. biraz güneye inelim de geçmişi yaad edelim. hem belki leo francoda eski takımına kendini göstermeye çalışır;)

liverpoolandkop dedi ki...

Bu kötü Atletico, Galatasaray'ın muadili dediğiniz Panathinaikos'u Yunanistan'da ezmişti ŞL. ön eleme turunda. Bence favori yok bu turda, devre arası transferlerive Baros döndüğündeki form durumu belirler turu geçecek takımı.

Sade dedi ki...

Kronik defans sancısı yaşayan A.Madrid ve aynı dertten müzdarip Galatasaray. Kim günündeyse maçları alacak, kim değilse güle güle...

O s c a r dedi ki...

Çok karamsar olmamak gerektiğini düşünüyorum.

Çeyrek finale kadar olan kuralar çekildi ve ortada Liverpool, Juventus gibi elenmesi yılın süprizi sayılabilecek bir ekip yok. Hani belki 2.turu Fenerbahçe'nin geçme şansı daha fazladır Galatasaray'dan ama, eğer son 16 lara kalınırsa yoruma gerek kalmaksızın biz daha şanslıyız. Fenerbahçe ile karşılaştırmamın sebebi iki tura bir arada baktığımızda çok da kötü bir kura çekmediğimizi göstermek.

Bu tur eğer geçilirse bir sonraki daha kolay olacaktır, buna da eminim. Atletico'yu eleyerek çıkılan bir Everton veya Lizbon deplasmanının pek sorun yaratacağını sanmıyorum.

İlk maç deplasmanda. Gol atar hele bir de yenilmeden dönersek neden olmasın. %51 Galatasaray diyorum.

Atilla Çelik dedi ki...

Zor maç olacağı kesin. Bir nevi kadro yapısı, defans-orta saha-forvet kalitesi anlamında denk ve aynı takımların mücadelesi olacak. Ama proaktif bir rakibe karşı oynamak Galatasaray için her zaman bir avantajdır. Atletico deplasmanını ve takımını çok iyi bilen Rijkaard faktörü de cabası.

Benim bu karaya dair söyleyebileceğim en keskin nokta şudur. Atletico Madrid isminin yazılı olduğu kağıt UEFA yetkilisi tarafından gösterilir ve kameralar Atletico Madrid yetkilisine döner. Dikkatli şekilde takip etmektedir ilgili yetkili. UEFA yetkilisi rakip olarak Galatasaray ismini okuyunca Atletico yetkilisinin yüzü bir anda buruşur ve kederli bir hal alır. Adnan Sezgin ise oldukça rahat bir şekilde kağıdına not almaktadır. Bu bile aslında adamların bizi ne kadar ciddiye alacağını ve bizi ne kadar zorlu bulduklarının kanıtı gibi. Atletico forumlarında ilgili ciddiyetleri dikkati çekiyor. Galatasaray'dan çekiniyorlar.

Son olarak da Galatasaray asıl futbolunu oynarsa turu geçen taraf olur. Ama şu anki durumdan yola çıkarak 2 ay sonrasını göremiyoruz. Maç ertesi daha sağlıklı yorumlar yapılacaktır.

Adsız dedi ki...

elendik.

Anoz dedi ki...

Deportivoyu zamaninda CL ikinci turunda deplasmanda üclememismiydik arkadaslar? :) Gerci bizde ilk maçta üç gol yemistik, o ayri bir hikaye :D

Unknown dedi ki...

Bence bir Ispanyol takimi cikmasi bizim icin bir avantaj zira orta sahada baski daha az olacagi icin takim pas futbolunu daha rahat oynayacaktir. FR'nin bu takima karsi 5 sezon kadro cikarmis olmasi da bence bizim acimizdan bir avantaj. Eger takim hocanin dediklerinin cogunu yaparsa bu turu gececegimizi dusunuyorum. Bence guzel ve gollu bir tur bizi bekliyor.

TA dedi ki...

geçen senenin galatasarayı(skibbenin) olsaydı bu maçta banko galatasaray olurdu.bu sene cimbom futbol olarak kötü bir durumda.geçen seneki futboldan eser yok bu sene ve hayli keyifsiz.nerde o organize hızlı hucumlar kısa verkaçlar . geçen seneki futbol ziyafetine bu sene ulaşılamayacak sanırım.bu yerlerde sürünen a.madrid futbol fakiri galatasarayı eler.

salva dedi ki...

yalnız işler rast giderse, istanbul ve liverpool un mavileri ile kırmızıları bir üst turda karşılaşmaları hiçte sürpriz olmayacak !!! Sanırım Liverpool da ki GS sempatisi ile Everton da ki FB sempatisi iyice tavan yapacaktır ... Bir de aynı tarihlerde aynı şehirlerde oyanırsa maçlar bayağı bir ilginç olacak !!!

mistery dedi ki...

Bence turu geceriz, sonrada Everton/Sporting Lizbon galibi eler son 8e kaliriz. Son 8e kura mi cekliyor?

moist dedi ki...

turu geçersek sporting'i tercih ederim. ama everton bir adım önde o eşleşme için.

quique flores skibbe'ye bile çarpıldı. ama o zamanki takımı başka takımdı bu bambaşka bi takım. umarım kıvırcığımız mat eder a.madrid'i. zor kura bizim için.

DOKSANARTIBES dedi ki...

bence iyi bir kura oldu onlar bu tür dönüm noktalarını bizden daha iyi yapabilirler ama onlar da şuan da çok iyi değiller 2 ay sonrasına kadar performanslarını arttırırlarsa biraz biraz zorlayabilirler ama şu unutulmamalıdır ki galatasaray koyduğu hedefe kenetlendiyse ona eninde sonunda ulaşır.

aksilaz dedi ki...

İki ay kala iyi kötü demek yanlış olur.

Adsız dedi ki...

bence rico (reijkaard) nun etkisi belirliyecek bu maçı adam 5 sene boyunca bişeyler kapmıştır heralde atletico dan :D ...

alpigeneral dedi ki...

bu maçı ani presler belirler atletico bu konuda çok iyi ve bizim de sorunumuz basit top kayıpları. fakat, bizde eğer iyi pres uygularsak aynı olay bu sefer terse döner.çünkü atletico çok kopuk oynuyor 5 hücümcü 5 defans gibi kopukluklar yaşıyorlar.yani presle topu kazandıktan sonra inanılmaz boşluklar bulabiliriz.bu yüzden asunçaonun top çıkarmasını mümkün oldukça zorlaştırmalıyız.tiagoyuda bu kopukluk sorununu çözmek için aldılar bakalım tutacak mı bu transfer.?bu eşleşme aynı sevilla-fener eşleşmesi gibi olucak çok ilginç

Related Posts with Thumbnails