Ülke Puanımız #4

Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftası geride kaldı. Bizim için iyi geçtiğini söylemek oldukça güç. Fenerbahçe'nin yenilmesinin yanı sıra Shaktar'ın deplasman galibiyeti ve Kiev'in Arsenal'den beraberlik alması bizi Ukrayna'yla yaptığımız 10.luk yarışında bizi bir adım geriye düşürdü.

Ukrayna dışında bize en yakın puana sahip ülke olan İskoçya ise avrupa kupalarındaki tek iddialı temsilcisi Celtic'den beklediği puanları alamadı. Celtic kendi sahasında Aalborg'la golsüz berabere kalarak İskoçya'nın artık kolay kolay 10.luk yarışına dahil olamayacağını göstermiş oldu.

Gelecek sezonlarda rakip olacağımız Portekiz ise Porto'nun Fenerbahçe galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi günlerini karlı kapayan ülkelerden oldu. Hollanda ise büyük bir hayal kırıklığı. En güçlü ekipleri PSV kendi sahasında 4. torbadan gelen Atletico Madrid'e (kabul edelim, biraz fazla güçlü 4.torba için) 3-0 mağlup oldu. Bu gruptan çıkmaları çok zor, 4. olmaları bile olası.

Bizim dışımızda bir değerlendirme yapacak olursak en dikkat çekici ülkeler Şampiyonlar Ligi'ne direk takım verebilme yarışında İskoçya'nın oldukça kötü bir sezon geçirmesi nedeniyle umutlanan İsviçre ve Yunanistan. Ancak onların da İskoçya'dan aşağı kalır yanı yok, Basel ve Pana kendi sahalarındaki maçlardan puansız ayrıldılar. Ayrıca İsviçre'nin bu sene avrupada beş takımla mücadele ettiğini düşünürsek üst sıralara tırmanması için rakiplerinden daha fazla puan toplamak zorunda kalacak. Bu sene için bu bölümde kolay kolay bir sürpriz yaşanacağını ise sanmıyorum.

Kıbrıs Rum Kesimi ve Romanya'nın çıkışı sürüyor. ŞL'de zor puan alır dediğim Anorthosis ilk deplasman maçından puan çıkarmayı başardı. Sanıyorum göründüğünden daha kaliteli bir kadroya sahipler, Savio'dan daha fazlası da var. Steaua Bükreş'in Bayern'e toslamasına rağmen Cluj'un geriye düştüğü Roma deplasmanından galibiyet çıkarması onlar için çölde bir vaha (?!) bulmak gibi bir şey olsa gerek.

Ülke puanının esas döndüğü bölüm UEFA Kupası olmuştur her zaman, özellikle ilk 5-6 sıradaki ülkelerden sonrası için. Beklediğimiz puanları bu gece alacağız diye düşünüyorum.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails