Sinan Kaloğlu ve Çağdaş Atan

Çok gördüğümüz bir olay değil Türkiye'de yetiştikten sonra üç büyük patentli olmadan* yurt dışına transfer yapmak. Sinan Kaloğlu ve Çağdaş Atan bunu denemeyi göze aldılar, takdir edilesi bir olay. Zaman zaman yurtdışında oynayan oyuncularımızdan bahsedeceğim, başlangıcı da Sinan ve Çağdaş'la yapmak istedim.

Sinan Bochum'la çok iyi bir başlangıç yapamadı. Hem Wolfsburg hem de Schalke maçında son dakika golcüsü olarak oyuna girdi. Aldığı 30 dakika sürede ise gol atamadı Sinan. Bochum'da forvet ikilisi olarak Paul Freier ve Stanislav Sestak oynuyor. Özellikle Sestak dikkatimi çeken oyunculardan biri, Slovakya milli takımında Robert Vittek'le beraber iyi iş çıkaran bir oyuncu. Sinan bir şekilde bu rotasyonu kırmalı, bunun en kolay yolu da tabii ki aldığı kısa süreler içinde gol yapmak.

Diğer oyuncumuz Çağdaş ise ilk maçında 5 dakika süre aldıktan sonra 1-0 mağlup oldukları Dortmund maçına ilk 11'de çıkıp 90 dakika süre almış. Çağdaş defans oyuncusu olduğu için ilk 11'e yerleşirse çok daha fazla süre alabilir Sinan'a göre. Cottbus kadro olarak düşmemeye oynuyor doğal olarak, eğer ligde tutunabilirler ve o da iyi bir performans gösterirse bir üst seviye takımlara atlama şansı olabilir Çağdaş Atan'ın.

*İkisinin de Beşiktaş tecrübesini kenara yazıyoruz tabii ki, son takımları olarak değerlendirdim.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

scapula dedi ki...

Uğur, yazıya pek bir şey katamayacağım ama yine de belirteyim. Sinan oldukça beğendiğim bir oyuncu ve orada başarılı olacağına inanıyorum. Ümit Milli Takım zamanında çok yetenekliydi ama büyük bir problemi vardı: Egoizm, en aşırısından. Her şeyi kendi yapmak istiyordu, her maç Oktay'ın Belçika'ya attığı golü atmaya çalışıyordu adeta. Beşiktaş'ta burnu sürtündü, bu sorununu çözüme kavuşturdu. Ancak hem yılların geçiyor olması, hem de o talihsiz Beşiktaş macerası Sinan'ın hak ettiği sıçrayışı yapmasına engel oldu. Türkiye'de büyük olarak adlandırılan takımlardan birinin Sinan'ı alması, taraftarlar arasında hedef küçültme olarak görülecek ve tepki alacaktı, bu yüzden hiçbir takım düşünmedi Sinan'ı, oysa ki çok iyi bir yedek olabilirdi. Sinan da ancak bu şekilde belli bir sınırı aşabilirdi ve bizim için sürpriz olan çok doğru bir karar verdi.

Netice olarak, Halil'in bir şeyler yaptığı Bundesliga'da, Sinan'ın da ismini duyuracağı kanaatindeyim.

Related Posts with Thumbnails