Sercan Yıldırım - Darryl Roberts - Morgan De Sanctis

Cumartesi ligde iki gole ulaşan oyunculardan bahsetmiştik (hoş, Semih'in iki golü yoktu), bu sefer bir maçta iki gol atan iki oyuncudan bahsedeceğim, birisi Sercan Yıldırım, diğeri Darryl Roberts.

Burspor altyapısının son ürünü Sercan Yıldırım alt yaş kategorilerinde ismini oldukça sık duyurmuş bir forvet oyuncusuydu ancak her genç türk futbolcusu gibi bu performansını bir üst seviyeye taşıyıp taşıyamayacağı soru işaretiydi. Sercan Yıldırım ilk 11 çıkmaya başladığı ilk sezonuna dikkat çekici bir giriş yaptı. Gençlerbirliği'ne iki gol atarak galibiyeti Bursaspor'a getirdi. Henüz 18 yaşındaki bir oyuncu için muazzam bir olay bizim ligimizde. Performansını sürdürürse önümüzdeki sene milli takım radarına bile girebilir, dikkat!

Diğer oyuncumuz ise Denizlispor'dan Darryl Roberts. 25 yaşındaki Trinidad&Tobago'lu oyuncu Sparta Rotterdam'dan transfer edilmiş. İlk geldiğinde hakkında olumlu şeyler duymuştum ama benim kendisi hakkında bir fikrim yoktu. Görünüşe göre her sene küme düşmenin en önemli adaylarından gösterilen Denizlispor az paraya iyi transfer yaparak ligde tutunmaya devam edecek.

Seçtiğim son oyuncu ise Morgan De Sanctis. Dünkü maçı seyretmiş bir Galatasaraylı olarak De Sanctis hakkında iki kelam etmezsem rahat edemeyecektim, idare edeceksiniz artık.

Aykut Erçetin sezona "Buffon, Cech gelmeyecekse kale benim" diyerek iddialı bir giriş yapmıştı ancak gördüğümüz kadarıyla Morgan De Sanctis'le Aykut arasındaki fark insana kaleye Buffon geçmiş hissini, güvenini vermeye yetiyor. Bir kere hangi topa çıkması gerektiğini çok iyi biliyor, çıkıyor, topu alıyor, oyuna sokuyor. Ceza sahası hakimiyeti mükemmele yakın. Bu Galatasaray'da yıllardır görmediğimiz bir şeydi, Mondragon muhteşem bir kaleci olmasına rağmen ceza sahasına bu kadar hakim bir kaleci değildi. Sadece bu da değil, yaptığı "Taffarel kurtarışı" reflekslerinin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi. Ayak hakimiyetinde bir zayıflık gördüm ancak ilk maçı olduğundan yanılma payını da bırakmam gerekir.

Kalede De Sanctis varken Aykut, Orkun ancak kumda oynar, bu dün gece çok net görüldü. Galatasaray dünkü maçtan o beğenmediği 1 puanı aldığı için yatıp kalkıp De Sanctis'e dua etsin. Kalesi emin ellerde Galatasaray'ın...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails