Avrupada Son 10 Yılın Lig Şampiyonları

Lyon'un Marsilya ve Bordeaux'nun gerisinde kalması Avrupa futboluyla ilgili en önemli gündem maddelerinden bugünlerde. Bir süredir Fransa Ligi maçlarını takip ediyorum, Bordeaux'nun dünkü Rennes maçı da şampiyonluğun kaderiyle oynadı desek yeri. Bordeaux 1-0 mağlup ve 10 kişi olmasına rağmen maçı 10 dakikada lehine çevirmeyi başardı ancak maçın sonlarına doğru Rennes'in net bir penaltısının verilmediğini de söylemek lazım. Buna rağmen uzatmalara 2-2 girilen maçta son saniyelerde Gourcuff takımına galibiyeti getiren golü bir kez daha attı. Marsilya ve Bordeaux'nun Lyon'u saf dışı bırakması bir adım daha yakın artık.

Başlıkta yazdığı gibi konumuz son 10 yılın şampiyonlarına bir göz atmak aslında, çıkış noktası da Fransa olunca biraz oralara da değinmek istedim. Hem Fransa'da hem Almanya'da ligin mutlak hakimleri Lyon ve Bayern bu sezonu boş geçecekler gibi gözüküyor. Bu iki ligle beraber diğer büyük liglerdeki (+bizimki tabii) 98-08 arası şampiyonlukları derledim şimdilik, sezon sonu bir güncelleme yazısı daha yazarız. Merak edenler aşağıya buyursun;

İngiltere: Manchester United 6, Arsenal-Chelsea 2
İspanya: Real Madrid 4, Barcelona 3, Valencia 2, Deportivo 1
İtalya: Inter 3, Milan-Juventus 2, Roma-Lazio 1
Almanya: Bayern 7, Stuttgart-Bremen-Dortmund 1
Fransa: Lyon 7, Nantes-Monaco-Bordeaux 1
Türkiye: Galatasaray 5, Fenerbahçe 4, Beşiktaş 1

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Sade dedi ki...

İngiltere'den 3
İspanya'dan 4
İtalya'dan 4
Almanya'dan 4
Fransa'dan 4
Türkiye'den 3
farklı takım şampiyon olmuş. Ne kadar kısır bir döngü. Bu sene Wolfsburg, Liverpool, Marsilya, ve Sivas gibi takımların şansı varken umarım bu şanslarını iyi kullanabilirler de şu kısır döngü biraz olsun sekteye uğrar.

LeFoot dedi ki...

bordeaux'un galibiyetiyle lyon bir darbe daha almış oldu. Lyon'un işi kalan 5 hafta da zordan öte... 36. haftadaki Marsilya-Lyon maçı, imparatorluğun çöküşü olabilir.

Ancak Gerets'in açıklamaları ardından düşüş yaşayabilecek bir Marsilya, şampiyonluğu Bordeaux'a kaptırırsa, bir kere daha herkes ters köşe olmuş olur.

Gala's dedi ki...

bu kısır döngünün sebebini hepimiz biliyoruz.

Kahrolsun endüstriyel futbol..

pclion dedi ki...

Le foot hocam, çok haklısın. Benim favorim hala Bordeaux zaten, özellikle bu son maç olağanüstü şartlara rağmen kazanmasını bildiler deplasmanda. Kolay kolay puan kaybedeceklerini sanmıyorum ben...

father vic dedi ki...

7 senelik hanedanlığı yıkmak ellerine geçmişken,yıllardır şampiyon olamayan büyük bir takımın şampiyonluğuna isimlerini yazdırma fırsatları varken ben hiç bi futbolcunun hocanın açıklamasında etkileneceğini düşünmüorm..sonuçta ok yaydan çıkmıştır ve futbolcular bu saatten sora sadece şampiyonluğu düşünürler..ne geretsi ne de açıklamalarını takıcaklarını sanmıorm..ama marsilyanın fikstür dezavantajı var bordeauxa göre..şampiyonluk kaçarsa sebebi bu olur bana kalırsa ama son haftalarda ki fikstürün zor olması da ekstra motivasyon sebebi olabilir..konuşmak şu an yersiz bekleyip görücez ama bordeaux ya da marsilya..hangisi yapıcak bilinmez ama bu sne hanedanlık yıkılcaktır!!

Adsız dedi ki...

01-02 sezonu sonu yaklaşırken o dönemin çiçeği burnunda başkanı Özhan Canaydın sezon sonu itibarı ile gönüllerdeki teknik direktör(!) ile çalışacağını deklare etmişti.Önde giden Galatasaray'ın fikstürü deplasmanlarla doluydu ve takımda bu senekinden beter bir deplasman fobisi vardı;yaklaşık 2-3 aydır deplasman galibiyeti yoktu.Yani hava ve zemin şartları hiç de şampiyonluğa müsait değildi.He ne oldu;takım son 7 hafta gol yemeden 3-4 deplasman seri yapıp 6 galibiyet 1 beraberlik ile şampiyon oldu(tanıdık geldi bir yerden).Sözün özü takım o havayı buldu ise fikstür de hocanın durumu da hava civadır ve o şampiyonluk gelir.Bence o hava Marsilya'ya çoktan geldi ve bir yerlere gideceği de yok.Lyon saltanatı en azından bu yıl sona eriyor ve dünyanın en güzel antrenörünün bu saltanatı yıkıyor olması da ayrı bir güzellik elbette.

Adsız dedi ki...

Hocam 2004-2005 şampiyonluğu Juve'nin elinden alındı. O senenin İtalya'da şampiyonu yok. Güzel yazılar, hep böyle devam

pclion dedi ki...

Doğru haklısın, atlamışız orayı. Düzelttim...

Related Posts with Thumbnails