Transfer Yapamayan Alt Lig Yetenekleri: Veli Kızılkaya - Mehmet Batdal

Böyle oyuncular olur dönem dönem, ismi büyük kulüplerle geçmesine rağmen bir türlü seviye atlayacağı transferi yapamaz. Uçuk bonservis bedeli, sakatlık vs. bir sürü sebebi olabilir bunun ancak bu iki oyuncuyu diğerlerinden ayırmak lazım. İkisinin de Bucaspor'da tıkanıp kalmasını tesadüf olarak yorumlayamayız. Mehmet Batdal'la geçtiğimiz senelerde Galatasaray da ilgilendiğinden konuya biraz daha hakimim, orda transferi büyük ölçüde engelleyen Bucaspor'un uçuk talepleriydi. Açılışı 3 milyon euro'dan yapmışlardı yanılmıyorsam. Daha sonra 1 milyon euro gibi bir bedelle anlaşma olmak üzereyken Mehmet'in ayağı kırılınca transfer yatmıştı.

Veli'nin durumu ise biraz daha değişik zira Veli Buca altyapısı çıkışlı bir oyuncu değil, sezon başında Kahramanmaraş'tan geldi Buca'ya. Bu arada Buca-Maraş hattının da ele alınması gereken bağlantılardan biri olduğunu söyleyebiliriz, Veli'yle beraber gelen Ozan İpek de bu sezonun en formda oyuncularından biriydi 2B'de, Bucaspor'un ilk yarıdaki çıkışında skorer oyunuyla büyük paya sahipti o da. Bu performansı ona devre arasında Süper Lig'e transfer yapma şansını getirdi. Bursaspor'da sadece 20 dakika süre alabilmiş olsa da daha iyi olacağını düşünüyorum sezon başı kampından sonra.

Neyse Veli diyorduk. Profosyonelliğe adımını attığından beri üç büyüklerle anılan bir stoper Veli Kızılkaya, özellikle hava hakimiyetinin üst düzey olduğu söyleniyor. Bu şöhreti o dönemler milli takım havuzunda bulunmamasına rağmen ümit milli takımla bir maça çıkma şansını getirmişti Veli'ye ama transfer konusunda beklediğini yine bulamamıştı. Süper Lig kulüpleri daha Bank Asya tecrübesi bile olmayan bir oyuncuya bu kadar bonservis ödeme riskine girmek istemiyor, kulüpleri de tuttuğu balığı ucuza kaçırmamak derdinde olduğundan oyuncunun gelişimini durdurmak pahasına turşusunu kurmaya çalışıyor. Aktörlerde ufak bir oynama yaparsanız size bir yerlerden tanıdık gelecektir bu hikaye. Doğru, Avrupaya transferi gerçekleşmeyen her Türk oyuncunun kaderidir bu, üst düzey kulüpleri nedir ki alt seviyedekileri farklı olsun.

Veli Şubat 1985, Mehmet Şubat 1986 doğumlu oyuncular, artık onlara genç oyuncu demek ne kadar doğru olur bilemiyorum ama ufak da olsa bir şansları var Buca'yla geri kalan kariyerlerini 2B'de sürdürmemeleri adına. Bu sezon 2B Yükselme Grubunda geriye sadece 4 hafta kalmışken ikinci ve üçüncüye 8 puan fark atmış durumda Buca ve bu da Bank Asya'yı pratikte garantiledikleri anlamına geliyor. Gelecek sezon gösterecekleri performans bu oyuncuların birer alt lig yeteneği olarak mı kalacakları, yoksa geç de olsa sıçrama yapabilmiş oyuncular sınıfına mı gireceklerini belirleyecek sezon olacak. Göz ucuyla da olsa takip edeceğimiz iki oyuncu daha...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Umarım en kısa zamanda piyasaları oluşur, taner gibi olacaklar yoksa..

apaç dedi ki...

menajeri ahmet bulut olsa, şu an en kötü, hannover 96 takımının başarısı için ter döküyor olurdu mehmet. kendisi hakkındaki en son yorumum budur.

veli'yi iki kere izleme şansım oldu. izlediğim maçlarda çok ahım-şahım bir performans sergilemese de matah bir isim olduğu belli. fiziği filan da hakikaten düzgün.

ibrahim öztürk'ün 27 yaşında transfer olduğu süper lige transfer yapar mı? bence yapar; ama ben teknik direktör olsam almam.

onun yerine gider alanyaspor'un önümüzdeki 10 yıl türk futboluna damga vurması muhtemel ismi, 87'li RAMAZAN ERARSLAN'I alırım.

ben son yıllarda beni böylesine etkileyen bir stoper görmemiştim.

eren güngör, ediz bahtiyaroğlu, semih kaya..

üçünün toplamı bir ramazan etmez.

RAMAZAN ERARSLAN..şimdiden bir köşeye yazın demiyorum.

zaten iki yıl sonra her yere yazdıracaktır ismini.

RAMAZAN ERARSLAN..

bir stoperden çok fazlasın.

RAMAZAN ERARSLAN..RAMAZAN ERARSLAN..

apaç dedi ki...

şu yorumlar da editlenebilse keşke.

bir stoperden çok daha fazlası yazacaktım, bir stoperden çok daha fazlasın olmuş.

bir 'n' harfi tamamıyle bozmuş cümlenin çatısını.

neyse post bu kadar muhteviyatsız olmasın. RAMAZAN ERARSLAN ve onun üstün meziyetlerinden devam edelim.

henüz RAMAZAN ERARSLAN ismiyle tanışamayan şanssız futbolseverler için söylemek istiyorum: bildiğin john terry bu adam.

olağanüstü hava hakimiyeti, standartların çok üstündeki hızı, pozisyon bilgisi, topla ilişkisi..

her yönüyle 10 numara.

çok net söylüyorum: türkiye, 14 yıldır böylesine üstün özelliklere haiz bir stoper görmedi.

RAMAZAN ERARSLAN..

keşfedilmemiş, keşfedilmeyi bekleyen bir john terry..

RAMAZAN ERARSLAN..RAMAZAN ERARSLAN..

firat selcuk dedi ki...

dün yazacaktım yorumu, araya ne girdiyse unutmuşum.. mehmet'i bir kaç kere canlı izledim marmaris'te.. o olduğu için zaten marmaris-buca maçı varsa ve gitmem için engel yoksa hemen stada koşuyordum..

aralarında fersah fersah fark olsa da ilk görüldüğü anda luca toni gibi bir izlenim yaratıyor insanda.. boy var, fizik kötü değil, havadan iyi, yerden iyi.. ancak adamda ortaya çıkamamış bir şeyler var sanki.. görüyorsun, yeteneği farkediyorsun, inanıyorsun iyi oyuncu olduğuna ama eksik olanın ne olduğunu da anlayamıyorsun.. tecrübe ile açıklanmamalı bu eksiklik, çok daha başka bir şey.. dediğimi tam anlatabildim mi bilemiyorum da, 2. lig'in daha üzerinde futbol oynadığını düşünüyor insan izlediği zaman ama içten içe bu çocukta olamamış bir şeyler var da deniyor aynı anda.. sahada istediklerini yapamıyor ve yapmasını sağlamıyorlar, o kısmını bilemiyorum işte, ya aldığı altyapı eğitiminde biraz eksikler var ve bir golcü olarak tam anlamıyla bilmiyor neler yapacağını ya da takım arkadaşları onun seviyesine ulaşamadığı için futbol zekası biraz ağır kaçıyor..

bu ikilemden çıkmak için seneye 1. lig performansı önemli olacak bizler için.. gerçekten takımı ona ayak uyduramıyorsa ve bu kalitede bir kaç oyuncu alınırsa buca'yı kısa sürede üst sıralar için oynarken görebiliriz.. hatta belki de çıktığı sezon bunu yapabilir..

edi vedır dedi ki...

@apaç

abi iyi reklamını yapmışsın çocuğun merak ettim şimdi. Bi de 14 yıldır böyle stoper gelmedi demişsin, 14 yıl önceki kimdi acaba onu da merak ettim.

Adsız dedi ki...

Ramazan Erarslan stoperse bende cristiano ronaldoyum o kadar iyi olsaydı zaten 22 yaşına kadar biyerlere gelirdi.

Related Posts with Thumbnails