Bucaspor 3-5 Fenerbahçe || Bir Geri Dönüşten Fazlası

Bülent Uygun'un Eskişehir'i Trabzonspor'a çelme takmışken belki de zirve ligde bir senelik misafir olmasını Uygun'a borçlu olan Bucaspor da az kalsın Fenerbahçe'yi şoka uğratacaktı ancak kısmen doğru hamleler, kısmen de doğru zamanda gelen dönüş golü onları büyük bir felaketin eşiğinden çevirdi. Sezon boyu özellikle kritik maçlarda görevinin hakkını en iyi veren savunma iskeletlerinden Volkan-Lugano-Yobo üçlüsünün ayrı ayrı bireysel goller yedirdiği bir maçtan üç puanı almak altın bulmaktan farksız ve son 100 metreye girilirken rakibinin bir adım önüne geçebilmenin psikolojik üstünlüğü de artık Fenerbahçe'nin yanında.

Buca aslında havlu atmış ve kadro temizliğine bahardan başlamış bir takım olarak hücumda beklenenin de ötesinde iş yaptı. Bunda tabii ki Fenerbahçe savunmasının büyük payı var ancak başta Kayseri'den alınan Abdülkadir'in ve orta sahayı çok iyi kapatan Jebrin ile Ragıp'ın 3-1'e kadar yaptıkları da yadsınamaz. Jebrin, basit oyunuyla Türkiye'de eksikliği çekilen orta saha rolüne cuk oturmuş. Zaten dikkat çekiyordu, bu maçta benden tam not alır. Abdülkadir'in Brandon Roy performansı, Ragıp'ın ikinci goldeki Alex pası maçı belki de bitirme noktasına getirdi ama 55 dakika Buca'dan yana olan maç dinamikleri, kırılmaya doğru giden Fenerbahçe'yi ayağa kaldıracak, erken bir penaltıyla yön değiştirdi. Bana göre penaltı değildi, yanımdaki Fenerbahçeli arkadaşıma göre karar doğruydu. Orası mühim değil ama bu penaltıyla maç 3-2 olduğunda bu skorun tabelada durduğu gibi durmayacağı artık belliydi.

Alex'in Yobo'dan alıp Lugano'ya açtığı ilk pastan itibaren resmen kurduğu beraberlik golü bir yana, bu sezon ligde sadece 7 dakika oynamış Güiza'yı kenarda görünce bu maçın böyle bitmeyeceğini düşünen var mıdır bilmem ama bu adam bu kritik golleri zaten atıyor. Geçen yıl attığı acayip goller Trabzon maçıyla atılan formatta gitti belki ama Güiza çok kaçıran ama en pis anda golünü atan bir adam. Bu hikaye gibi maça onun bu golü bence yakıştı.

Dört hafta ve 70'er puanlı iki takım... Sezon başında iki takımın 80 üstü puan alma ihtimali var deseler kesinlikle inanmazdım. Rekabet ve zorunluluk yeri geldiğinde lig dinamiklerini de zorluyor. 2006'dan bu yana geçen dönemde böyle bir tabloya hiç şahitlik etmemiştik. Bana göre iki takım da birer puan kaybı yapacak, muhtemelen 80 puanı bulan takım şampiyonluğunu ilan edecek ancak son viraja girilmişken hem maddi hem manevi üstünlük artık Fenerbahçe'nin elinde. İki takımın şampiyonluğu da gelecek sezon oynanacak ligi başka bir noktaya taşıyacak bence, bunun detaylarına ise daha sonra inelim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

özgün dedi ki...

pozisyonun penaltı olmasının sebebi bucaspor'un defans oyuncusu ediz'in eller havada topa atlamasıydı. bir oyuncu o şekilde topa girecekse eline koluna hakim olmalı. refleks olarak açıkladı bunu ediz, maç sonunda. ancak bir profesyone oyuncuysan buna dikkat edeceksin. rakip takım orta açarken pique'nin carvalho'nun veya herhangi iyi diyebileceğimiz defans oyuncunlarının kollarını arkalarına aldıklarını görürüz. ediz almadı ve penaltıya sebebiyet verdi.

pclion dedi ki...

Özellikle sondan bir önceki cümlende çok haklısın, bence de savrukluğunun bedelini ödedi ama buna rağmen bence kolun pozisyonu koşu hareketinden dolayı öyle. Sakınamamış olabilir ama ben açtığını sanmıyorum. Yine de muğlak pozisyon, herkesin fikri tabii ki...

Adsız dedi ki...

Bir fenerbahçeli olarak ben de penaltı olmadığını düşünüyorum ama dünyanın heryerinde bunlara penaltı çalıyorlar.

AtaKan dedi ki...

Olmaz fenerbahçenin penaltısı çalınmazsa yer yerinden oynar.fb taraftarının her maç sonunda hakemden şikayetçi olmasından sıkıldım artık.mız mızlık yapmasınlar başka maçları hiç izlemiyorlar heralde.her maçta böyle şeyler oluyor.

Related Posts with Thumbnails