Thomas Hitzlsperger & West Ham

Devre arası transfer dönemi kapandığında Hitzlsperger için "Kaçan Fırsat" demiştim. Galatasaray'ın fellik fellik aradığı ya da araması gerektiği her işi belli ölçülerde kotaran, tecrübeli, istikrarlı orta saha oyuncusu profiline birebir uyan, Almanya Milli Takımı'nda da uzun süre düzenli olarak forma giymiş olan Hitzlsperger, 1 milyon avro gibi komik bir paraya Lazio'ya geçmişti. Galatasaray ise Linderoth'u göndermesine rağmen Baros ve Kewell'ın sakatlıklarını tolere etmek amacıyla Nonda'yı gönderip Neill ile beraber Jo ve Giovani'yi kadrosuna katmış, orta alana takviye yapmayı tercih etmemişti. Sonucun nasıl olduğuna birlikte şahit olduk zaten.

Hitzlsperger'in devre arasında apar topar piyasasının altındaki bir ekip olan Lazio'ya gitmesinin nedeni açıktı, Dünya Kupası kadrosunda yer bulabilmek. Lazio dönemi Joachim Löw için yeterli referans olmadı ve 51 kez milli formayı giymiş olan Thomas, Dünya Kupası'na gidemedi fakat bu onun taliplileri için bir engel değil fırsattı. Yabancı basında çıkan haberlere göre birkaç gün önce West Ham United'ın teklifini kabul etti. İngiliz ekibi onun için bonservis bedeli ödemeyecek. Sezonun en kelepir transferlerinden biri olacağı kesin ve bence West Ham için yararlı bir rol oyuncusu olacaktır.

Şimdi çok uzağa gitmeden hemen bu sayfada yer alan iki Galatasaray yazısına göz atalım. İki yazıda iki durum tespiti var. Birisi Galatasaray'ın oyun bilgisi yüksek, tecrübeli bir orta saha oyuncusuna mutlak bir şekilde ihtiyaç duyduğu, diğeri transfer bütçesinin beklenenin epey altında olması. Bu ikisinin kesişim noktası sizin de takdir edeceğiniz üzere bonservisi makul, mümkünse boşta olan ve bu profile uygun yabancı oyuncu havuzundan iyi oyunculara teklif götürmektir. Çok tartışılan 6+2+2'nin de bir getirisi olarak bu teklifleri yapmak için kulübün önünde yasal engel de bulunmuyor fakat mevcut havuzdaki en uygun oyuncu elimizden bağıra bağıra kaçıyor. Sonuçta transfer sezonu bitmeden konuşmak için erken, gelecek olan yabancılar belli olmadan atıp tutmamak lazım ama Hitzlsperger transferini kenara not almadan geçmemek lazım. Duruma göre Ağustos ayında fikri takip yapıp bu konu üstüne söyleyeceklerimizi söyleriz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

ugur senel dedi ki...

efendim bizimkiler müzmin sakat grellayı buldularya ne gerek var hitzllsperger gibi sağlam taş gibi oyunculara,ondan sonra sakatlıkdan yakın,yürüyen takımdan yakın birde üstüne üstlük taraftarın bile müzmin sakat kewell gönderilmesin ,kal bizimle kewell diye sayfaları abesle iştigal etsin... yönetimi taraftarı camia artık capdan düşmüş sakat yabancıları o kadar kanıksadıki ,efsane bile yapıyorlar hemen bu tip oyuncuları.. acaba önümüzdeki sene yönetim - başkan ve taraftardan grella şimdiye kadar hiç sakatlanmamış idi geyiğini duyacakmıyız (muhtemelen duyacağız)

Burak Eren dedi ki...

Aynı konuyu bende yazdım ama benim yazı 00:00 da yayında :)

pclion dedi ki...

Burak, link vermeyi unutmuşum da bu biraz devam yazısı. :) İlk yazı daha eskidir. Ekleyeyim aklıma gelmişken.

Senin yazını da okuyayım. Link verseydin keşke. :)

Elve dedi ki...

bu transferi duydugumda direk aklıma siz geldiniz. kaçan balık yine büyük oldu. eminim hitzlsperger galatasarayın yapacagı olası transfer teklifini kabul ederdi. sonuçta adamın amacı düzenli forma giyecegi bir ekipte oynamak. inanılmaz şutlarını bedavadan izlemek yine nasip olmadı bizlere. gitsinler 2m euroya grellayı alsınlar.

mondo trasho dedi ki...

asıl sihirbazlık böyle adamları tutup getirebilmektir!

Adsız dedi ki...

mustafa sarp'ın takımın tamamını bozan,pasif 'çok koşan' görünen oyun tarzı yüzünden şampiyonluk kaçtı.
''Hitzlsperger '' devre arasında alınsaydı ya da en azından kiralansaydı,Elano da bi başka oynardı ve takıma katkı sağlardı.Elano orta sahada verkaç yapacak oyuncu aryor,Sarp'a veriyor Sarp tekrarında pozisyon alan Elanoya vermketnse önemsiz bir bölgeye enine pas atıyor.
İşin özünde Elano,yanındakiler yüzünden pasif ve etkisiz göründü..

Related Posts with Thumbnails