Cenk ve Çağlar Sonrası Denizlispor

Çağlar Birinci transferi özellikle Galatasaray tarafında tepki çekti ama biraz da transferin öbür yakasından bakmak gerek. Yıllarca kısıtlı bütçesiyle Süper Lig'e tutunmayı başarmış kendi yağında kavrulan bir kulüptü Denizlispor. Yönetimi ve başkanının antipatikliğini kenara koyarsak kendine has, olumlu tarafları da vardı. Özellikle 2000'lerin ilk yarısında ortaya koydukları model takdire şayandır.

Yabancılarına değer veren, yıllarca aynı oyuncularla çalışan, Türkiye standartlarından farklı bir kadro yönetimi vardı Denizli'nin. Denizli Belediyespor'dan çıkartıp şans verdikleri çok oyuncu oldu, bu oyuncular da kapasitelerince takıma önemli katkılar yaptılar. Son dönemde bu yapı gevşemişti gerçi, özellikle Kratochvil ve Tomas Abraham'ın gönderiliş şekli ve bu oyuncuların yerine adam koyamamaları oturmuş düzenlerini bozdu. Geçen sene çıkardıkları Angelov sürprizi dışında yabancı denemeleri de karavana oldu. Şimdi uzun süredir olmadıkları Bank Asya'da yeni bir şey deneyecekler.

Ellerinde İstanbul'a pazarlayabilecekleri iki oyuncu vardı. Milli takımın sol beki Çağlar Birinci (fotodaki külhanbeyi pozuna dikkat) ve yine bir dönem milli takım rotasyonuna girmiş kaleci Cenk Gönen. Çağlar pazarlığında Galatasaray'dan özellikle genç oyuncu havuzundan bir paket istediklerini düşünüyorum ben. Semih Kaya, Murat Akça, Erhan Şentürk ve Fırat Kocaoğlu, Denizlispor'un yeni oluşturacağı kadro için önemli parçalar. Bunun yanı sıra Galatasaray'dan Serdar Eylik'i de kiraladılar ki bonservisini istedikleri oyuncuların başında o geliyordu.

Cenk Gönen için Beşiktaş'la görüşmeleri sürdüren Denizlispor, Beşiktaş'tan da 22 yaşındaki sol bek Emre Özkan'ı istemiş. Emre, ümitlerde yaşı yettiği dönemde banko forma giyen bir futbolcuydu. 08/09 sezonunda Batuhan'la beraber Eskişehirspor'a kiralanmış fakat ilk maçında gördüğü kırmızı kartın da etkisiyle Eskişehirspor'un düzenli oynayan beklerini kesememişti. Bu sezonu Orduspor'da süre alarak geçirmiş, Bank Asya'ya aşinalığı var. Çağlar Birinci'nin boşalttığı boşluğun da en önemli adayı.

Galatasaray ve Beşiktaş altyapısı çıkışlı altı oyuncu var elinde Denizli'nin. Bunu belli bir plana bağlı olarak mı yaptılar, yoksa gelişi güzel bir şekilde "ne koparsam kâr" mantığıyla mı yapıldı bilmiyorum ama bu oyuncuların üç ya da dördü takımda düzenli oynarsa hakikaten ilgi çekici bir takım haline gelebilirler. Bank Asya'da Abdullah Avcı'nın İBB'sinden ve Oftaş/Hacettepe'den beri bu kadar genç takım az gördük. D Spor kepazeliği sonrası TRT'ye geçen Bank Asya'yı bu sezon daha rahat izleyebileceğiz. Denizli'ye de dikkat kesilmek lâzım. Kiralık dönemlerinde istedikleri süreleri alamıyor olmaları mazur görülebilirdi ama bu kadar genç bir takımda bu oyuncuların gelişim gösterip gösteremeyeceğini merakla izleyeceğiz. Bakalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Oxoskva dedi ki...

Bu kadar da övülecek bir şeyi yok aslında Denizlispor'un, daha doğrusu Ali İpek'in yüzünden Denizlispor'un bu kadar övülecek tarafı yok.

Dediğin gibi yabancılarına ve gençlerine değer veren bir kulüptü Denizli. Geçen sezon başı ne oldu? Önceki sezonda umut vaad eden tüm gençler ve tecrübeli yabancıları gönderildi. Yabancılara bir şey diyemem ama gençler olarak sadece Cenk'i inceleyelim.

Cenk senin de dediğin gibi bir sürü milli takım rotasyonuna bile girmişken onu yedeğe çekip Özden gibi gittiği tüm takımları küme düşüren -yaşlı- bir kaleciyi kaleye geçirmek ne kadar mantıklı?

Bunun gibi nice hata Denizli'nin sezon başından düşeceğini netleştirmişti bence, hatta sene içinde de dedim bu strateji hatalarından dolayı Denizli zaten düşmeyi hakeden takımdır diye.

Tekrar gençlere dönmek ise mantıklı bir hamle ama yinede onların yanına tecrübeli isimler şart. Son yıllarda Bank Asya da başarıyı sürekli genç - tecrübeli karışımını iyi yapan takımlar başarılı oluyor. Bekleyelim görelim neler olacak.

Not: Denizli büyük ihtimal yarın itibariyle Ali İpek'ten kurtulacak, aday olmayacağını açıkladı. Bu da bir avantajtır Denizli için.

TA dedi ki...

denizlinin bence en önemli oyuncusu sol kanatta oynayan güray. geçen sezon talihsiz bir sakatlık yaşadı.ama gelecek sezon sağlam şekilde oynayabilir.galatasarayın neden çağlar yerine gürayı tercih etmediğini anlayabilmiş değilim.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Denizlispor için oyuncu falan hikaye. Ali İpek o takımdan gittiği zaman Denizli şehri rahatlar. Gittiğinde de çantayı açıklar :)

Related Posts with Thumbnails