Uğur Uçar Giderken

Altyapıdan yetişmiş savunma oyuncularının yeri her zaman farklı olmuştur, bu bütün takımlar için geçerli. Yetenekliler zaten iyi futbolcudur, gol atar, asist yapar, top sürer. Fakat defans oyuncuları daha bir taraftardır, daha bir 'bizdendir'. Bülent Korkmaz'ın Galatasaray'daki itibarı da buradan gelir, Milan'daki Maldini gibi. Taş yerinde ağırdır derler ya, bu oyuncular da ancak kendi kulüplerinde büyüyebilirler.

Uğur Uçar da bence bu neslin Bülent Korkmaz'ı olabilecek oyuncuydu. Hırslıydı, kendini geliştiriyordu, çabalıyordu. Kısa boylu bir stoperden ligin en iyi hücum beklerinden birine dönüşen Uğur Uçar, o lanet olası Şubat ayı maçında dizini bıraktığında birçoğumuz hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyordu. Öyle bir sakatlık geçirdi ki sahalara dönmesi bile mucizeydi. Dizi sürekli su topluyordu, uzun süre yürüyemedi bile. Diz sakatlıkları her sporcunun başının belasıdır, ağır bir sakatlık tüm kariyerinizi etkileyebilir. Uğur'a da öyle oldu. Bir türlü eskisi gibi olmadı, olamadı.

Geçen sene yapmaya çalıştıkları takdire şayandı, bence yine elinden geleni yapmış, takıma katkı veren oyunculardan biri olmuştur ama Galatasaray düzeyinde bir oyuncu olamayacağını anlamıştık. Bana kalsa yine takımda kalsın derdim ama saygı duyulur böyle karara, teknik heyetin dediği doğrudur. O sakatlık olmasa belki de bugün Arda Turan'ın önünde kaptanlık bandını takacak oyuncu olan Uğur Uçar'ın gönderilişindeki ufak bir ayrıntı esas canımı sıkan. Uğur, giderken Galatasaray'dan alacağı 100 bin TL'yi bırakmak zorunda kalmış, transferine bu şekilde izin verilmiş. Galatasaray'ı 100 bin TL mi kurtaracak arkadaş, altyapından yetişmiş ve sahada Galatasaray forması için dizini bırakmış adama bu kadar paranın hesabı mı yapılır? Ankaragücü'ne diretip 100 bin TL fazla al, yine öde parayı. Hay para kadar başınıza taş düşsün diyesi geliyor insanın.

1.3 milyon TL yani yaklaşık 700 bin avro karşılığında verilmiş Ankaragücü'ne. Genç, yerli bir savunma oyuncusu, azımsanmayacak bir Süper Lig tecrübesi var, Şampiyonlar Ligi'nde maça çıkmışlığı da. Üç taraf için de doğru bir hamle olur umarım. Gelecek sezon Sami Yen'e ya da Aslantepe'ye ayak bastığında onu tribüne "Ur, ur, ur" diye çağıranlardan biri de ben olacağım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

ozdemirmusta dedi ki...

olm okuyunca ve de ustune fotograflari gorunce resmen gozlerim yasardi ya..

TA dedi ki...

malum sakatlıktan sonra kendine fazla gelemedi.forma şansı az olduğundan dolayı uğurun kariyeri için olumlu bir transfer.galatasarayda yedek bekleyip paslanacağına anadoluda iddialı bir takımda oynaması olumludur uğur için.

ugur senel dedi ki...

uğur uçar gidebilir belkide gitmeli idi ama ondan önce gitmesi gereken oyuncular mustafa sarp-ayhan -gökhan zan idi ,ama onlar kalıcı uğur gidici,emre gidici ,cağlar geliyor,serdar geliyor seneye tam olarak dibi görme total iflas neredeyse kesin oluyor,yönetimi kutlamak lazım keza bütün bu komedileri aziz yıldırımı başa getirsen o bile yapamazdı...

Unknown dedi ki...

Mustafa'ya katılıyorum,okuyunca bende kötü oldum.Yeri çok ayrıydı bende Ugur'un.
Bütün GalataSaray taraftarlarının gözü A.gücünde olucaktır Ugur'un performansı için.
Başarılar..

Sade dedi ki...

çok içten yazmışssın ya! Fena çok fena!

mirmak dedi ki...

Hayatımda hiç sarı lacivert renklerinde bir takımı destekleyeceğimi düşünmemiştim...

...

Bir taraftan endişelenmeye başladım. bizim takımın defansı boşaldı gibi. Birkaç sakatlık olsa, iki seney önceye bir flashback mi yaşayacağız acaba? Kewell da kalmazsa bu sefer defansta kim oynar?

yine mi eziyet çekicez uefa'da sakatlıklar yüzünden?

Bunları düşünmeden edemiyorum...

Adsız dedi ki...

bu sezon kendini geliştirmek için hiçbirşey yapmadı. beli hayvan gibi oldu. çevikliğini yitirdiği gibi savunmadaki taktiksel bilgilerini de kaybetmişti. o bunları tekrar elde etmek için hiçbirşey yapmadı.

bence en doğrusu böylesi...

Thiam Jaba dedi ki...

Çok saçma bir ayrılık oldu. emre güngör'de gitti, servet'te gidecek. keita'da gidecek görürsünüz.
uğur uçar'a gelince, linderothlara, sabrilere,aydınlara kaç sezon sabredildi.1 sezonda silinip atıldı, en azından bir yere kiralansa tekrar düzenli oynayıp geri dönseydi en kötü.

theoden dedi ki...

gecen sezon ankaragucune 3-0 kaybettiğimiz mac gelir hep aklıma ugur deyince.iyiki gittin be ugur.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

hayati film olabilecek cocuk

onur dedi ki...

GS taraftarı total futbolcular bayram ediyordur şimdi; az kaldı servet, gökhan, ayhan, barış, mustafa'yı da gönderip şampiyonlar ligi seviyesinde 1 pırpır forvet, 2 çift yönlü orta saha, 1 ayağı düzgün stoper, 2 de sağ/sol açık aldık mıydı kimse tutamaz artık bizi :)

Insipid dedi ki...

linderoth, aydın vs'den farkı uğur'un gerçekten oynamak istemesi. alacaklarından vazgeçmesi bunun için önemli bir gösterge.

ayrıca alacak olayına katılıyorum, zaten olayın mantığından tiksiniyorum, futbolcunun gidebilmesi için kendi alacaklarından feragat etmesi ne kadar ucuzlaştırıyor klübü. kaldı ki, senin de belirttiğin gibi, altyapıda yıllarca kaptanlık yapmış bir oyuncuyu bu durumda bırakmak daha da mide bulandırıcı bir olay.

Related Posts with Thumbnails