Uruguay 0-0 Fransa || Hep Beraber Üçlü...

İlk maçtan çıkan beraberlik zaten birbirini kollayacak, fazla riske girmek istemeyecek iki ekip için fazladan bir kredi sağladı ve açıkça görüldü ki maç boyunca takımların bu dengeyi bozmaya niyeti de pek yoktu. Kaleden uç elemanına kadar en tempolu liglerden toplanılmış bu oyuncuları Domenech ve bu oyuncu havuzunu nasıl beceriyor da bu kadar temposuz, takatsiz, oyuna sağdan sola 15 dakikada çeviren bir takıma dönüştürüyor, hâlâ çözebilmiş değilim.

Yalnız şöyle de bir durum var ki oyunun kontrolü maç boyu Fransa'nın üstündeydi ve Uruguay'a oyun oynama fırsatı pek tanımadılar. Uruguay'ın da Fransa'yı domine etme arzusu akıllarda bir soru işareti olmakla beraber bunu başarabilecek yetide olduklarından da şüpheliyim açıkçası. Ön tarafta Diego Forlan ve Luis Suarez çok önemli oyuncular ve ayaklarına gelen bir top maçın kaderini değiştirebilir lakin maçın başında atılan bir şut ve Diego Forlan'ın penaltı noktasının sağına yakın bölgeden yaptığı tek vuruş dışında bu iki oyunucuya pozisyon hazırlayamadılar.

Sahaya baktığımızda görülen Uruguay dizilişi 3-4-1-2 şeklindeydi ki orta saha dörtlüsünün savunma hattının en fazla 10 metre önünde olduğunu, bu hattın Forlan-Suarez ikilisinin en az 20-25 metre uzağında kaldığını hatırlatmakta fayda var. Bu konumdayken Fransa'ya üstünlük kurmaları zaten beklenemezdi. İlk üç için en önemli iki rakipleri de günü birer puanla kapatırken daha fazlasına da ihtiyaçları yoktu.

Bu verilerin de ışığında bakarsak maçta insiyatif sahibi net olarak Fransa'ydı ve 85 dakika kayış gibi bir maç izlememiz son Dünya Kupası finalistinin tercihiydi. Boşluk bulmak ve rakip savunma hattını yarmak adına hiçbir şey yapmıyor gibi gözüküyorlar. Ağır silahlarla donatılmış fakat namlusunu bir türlü hedefe yönlendiremeyen bir tank gibiler. Fakat buna rağmen rağmen son 5 dakikada Uruguay'ı fena sıkıştırmış olmaları bu noktada bir antitez olarak ortaya çıkıyor. 90 dakika olmasa da belli aralıklarla rahatlıkla tempoyu arttırıp gol arayabilirlerdi. "Takım emri"yle yavaşlayan, istediği puanı almış bir Formula 1 pilotuydu bugün Fransa. İlk maçtan kazaya uğramama isteklerini hoş görelim ama Domenech'in ve öğrencilerinin bugün düşünmeleri gereken bazı şeyler var. Özellikle Domenech'in Malouda ve Gignac üzerine baya bir düşünmesi gerekiyor...


Güney Afrika 1-1 Meksika
Uruguay 0-0 Fransa

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails