Nery Castillo & Galatasaray?

Galatasaray'ın şampiyonluk hedefinden uzaklaşmasının transfer haberlerini beraberinde getireceği gün gibi belliydi lakin bunun bir milli takım hocasının ağzından sızacağını düşünmemiştim açıkçası. Giovani dos Santos'un da forma giydiği Meksika Milli Takımı Teknik Direktörü Javier Aguirre, Nery Castillo'nun Dnipro'da oynamamasını açıklarken bunun form durumuyla ilgili olmadığını, sebebin Shaktar'ın oyuncuyu Galatasaray'a satması olduğunu söylüyor. Basın açıklamasının haberi ve videosu şurada var, metni birebir okuduğunu da videoyu izlerseniz anlayabilirsiniz.
(İspanyolcası daha iyi olan arkadaşlar mevcut cümlenin olumsuzluk içerdiğini, yani Castillo'nun Galatasaray'a satılmamasını anlattığı konusunda uyardılar yorumlardan. İki kez doğrulatmak gerekiyor bazen bu tip durumları, kusura bakmayın. 'Kolpa basın' gibi hissettim kendimi şimdi. :) Bundan sonrasını Castillo ve Galatasaray'ın kanat yoğunluğuyla ilgili bir analiz şeklinde okuyabilirsiniz, haberden ziyade)

Transferin henüz kesinliği yol elbette ama ilk önce şunu söylemem lazım. Nery Castillo, Olympiakos günlerinde çok beğendiğim isimlerden birisiydi. Shaktar'a büyük bir bonservis bedeliyle geçişi sonrası Galatasaray ümitlerim sona ermişti fakat önce Shaktar'da verimli olamaması, ardından Manchester City'de beklenen sıçramayı gerçekleştirememesi iki sene içinde bütün piyasasını öldürmüştü. Dnipro'ya geçişine ise üzülmüştüm temmuz ayında, Galatasaray'ın bu tip piyasasının çok üzerinde yeteneği ve kapasitesi olan adamları denemesi gerektiğini düşünmüştüm. O dönemler yazdığım forumların başında gelen AliSamiYen.net'te transfer sonrası şunları karalamıştım.

"Elano geldiği an aklımın bir köşesinden de o geçmişti aslında, çok yazık olmuş. Shaktar bundan iki sene önce 15 milyon euro ödemişti onun için, daha sonra City'ye geçti ama orda tutunamadı ve kiralandı. Böyle bir oyuncuyu çok kelepir fiyata düşürebilirdik. Mevkiiden kaybediyor biraz ama Dnipro gibi bir takıma gitmesi beni rahatsız etti nedense."

 O dönem için epey makul bir transfer olarak gözüküyordu lakin bugünkü Galatasaray kadrosunun yapısına bakarsak belki de en az ihtiyaç duyulan bölgede oynadığı net olarak ortada olan Nery Castillo ile ne amaçla ilgilenildiğini ben anlamakta güçlük çekiyorum. Bu transferin belli bir mantığa oturabilmesi için Harry Kewell Abdul Kader Keita, Giovani dos Santos, Arda Turan, Caner Erkin ve Elano'dan oluşan kanat rotasyonundan en az üç oyuncu gönderilmesi gerekiyor ki bu operasyon başlı başına bir haberdir. Bu operasyon yapılacaksa dahi Galatasaray'ın ilk transfer tercihinin hâlâ kanat oyuncularından yana kullanıyor olması transfer stratejisinde büyük bir sakatlık olduğunun göstergesi. Orta saha, orta saha, orta saha! Allah aşkına şu takımın adı bir gün olsun gerçekten orta sahayı dolduracak, ortalama bir adamla anılsın. Hoş, Galatasaray kaynaklarından doğulanmayan bir transfer haberi üzerinden bu çıkarımı yapmak ne kadar doğru, tartışılır ama hakikaten şu takımın acil olarak orta saha oyuncularına ihtiyaç duyduğunu Galatasaray yönetiminin de gördüğünü görmek istiyor şu gözler...

Aguirre'nin açıklaması eğer doğruysa bununArda Turan'ın Tam Saha'ya yaptığı verdiği röportajın satır aralarında belirttiği olası transferinin de etkisi olduğu aşikâr. Belki de Arda'nın transferi gerçekleşirse yedeğinin hazır olması amacıyla düşünülmüştür Castillo, bilemeyeceğim ama her iki transfer gerçekleşirse Galatasaray'ın büyük bir operasyonun arefesinde olduğunun da resmidir bu. Bunun yanı sıra Shaktar-City-Galatasaray hattının bu transferde de üç aşağı beş yukarı geçerli olduğu da gözlerden kaçmayan bir detay. Akıllara hemen Haldun Üstünel bağlantısı geliyor ama... İşte bu tek başına gerçekten anlamlı olan transferlerin de takımın ihtiyaçlarıyla örtüşmesi gerektiğini söylemek gerekiyor artık. Castillo'nun City'de forma giyerken Elano'yla aynı bölgede değerlendirilmesi ne demek istediğimi daha iyi anlatıyor. Belki de Elano'nun gidişi anlamına da geliyordur bu bir yandan ama artık 'oyuncu değişikliği' değil, nokta transfer lazım. Yine de şu üstteki kare hiç de fena durmuyor görüntüde. Yönetilebilecekse ne âlâ...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

23 yorum:

Smt dedi ki...

Elano'yu kanat rotasyonunda saymak biraz abes bence.
Kewell da sene sonu gidici gibi.Hala sözleşme yenilememesi bunu gösteriyor.
Dos Santos'un bonservisi alınırsa Arda-Dos Santos-Kader Keita-Caner erkin (bonservisi alınırsa) kalıyor.Arda'nın da olası transferi kelepir bir isim olarak mantıklı hale getiriyor Castillo'yu.
Baya bi senaryo yazdık ama tabi öncelikle Elano'nun yanına ve arkasına
transferler yapılmalı.Hazır Mehmet Topal-Valencia söylentiler varken Banega'yı kapsak Valencia'dan hoş olur.

Cem Kalay dedi ki...

Merhaba Uğur,

Arda'nın olası transferi demişken, şu haberi gördün mü bilemiyorum;

http://www.flortcafe.com/arda-turan-ingiltereden-ev-aldi-magazin-haber-detay-6629.html

Eğer bu gelişmeler gerçekse; ' gitmek istiyorum ' söylemini dilinden düüşürmeyen Arda'nın gelecek sezon takımda olmaması yüksek ihtimal.

Tabi, ne kadar doğru bu haberler bilemem.

Adsız dedi ki...

kanat rotasyonu içinde sayılabilinecek oyuncuların arda-kewell-gio-keita olduğunu düşünüyorum..rijkaard caner'i bek de kullanmaya dewam edecek gibi görünüyor.. kewell ile sözleşme yenilenmeyecek anlaşılan.. arda da büyük ihtimalle takımdan ayrılacak.. gio da keita da sol tarafta istenilen performansı veremiyor o bölegeye bir oyuncu transferi gerçekleşecegini tahmin ediyordum şahsen..

ortasaha için hamit altıntopa kesin gözüyle bakıyorum.. sözleşmesi sezon sonu bitiyor bildigim kadarıyla tam galatasaraylık bir transfer gibi görünüyor ancak tek başına hamitin bile yetersiz olacagını düşünüyorum orta saha için.. eger mehmet topal satılırsa fransa dolaylarından atletik bir ön libero da alınırsa muhteşem olur gibi..

cs dedi ki...

Merhaba,

"...Shakhtar porque no lo vendieron al Galatasaray"

deniyor röpte. yani "zamanında galatasaray'a satmadığı" gibi bir şey demek. Nery Castillo antreman larına düzenli devam ediyor diyor. Bir transfer yok yani.

mre dedi ki...

Takıma Rijkaard varken ne kadar teknik direktör lazımsa kanat adamı da o kadar lazım. Hoş2 forvet oynarken Castillo'yu 2. forvet olarak da kullanabilirsin ama Keita ve Gio'da oynar zaten aynı şekilde. Galatasaray'ın artık duygularıyla değil aklıyla transfer yapmaya ihtiyacı var. Yani biri Haldun Üstünel'e bunu al diyecek o da getirecek.
Ama transfer konusunda karamsarım. Yine şöhret forvetler ve yerli defansifler şeklinde olacak gibi bir his var içimde.

KEREM dedi ki...

Elano'nun gönderilmesi ve yerine Castillo'nun alınması mantıklı gelebilir.Burdan kar da edilebilir. Ama kafamı kurcalayan Lucescu'nun bile bu oyuncudan faydalanamayıp Dnipro takımına kadar düşmesi ve hatta bu takımda bile sadece 3 maç oynamış olabilmesi.Arda konusunda ise ben Arda'nın bu haliyle Premier lig temposunu kesinlikle kaldıramayacağını ve bu transferin Arda'nın biraz daha ertelemesi gerektiğini düşünenlerdenim.

BarFly dedi ki...

Yalan çeviri, zamanında Galatasaray a satılmadığı için kızgın olduğundan bahsediyor Aguirre.

aks111 dedi ki...

Banega mı :).Nerde o günler yav adam 18m euroya geldi valencia ya başta alışamadı ama şu an sorunlarını çözmüşe benziyor ve valencia da düzenli oynuyor.

Turan dedi ki...

Haber doğru değil. Ancak Castillo iyi bir oyuncu. 4-3-3'ün solunda da oynayabilir. Yanlış tercih kurbanı oldu. Eğer Olympiakos sonrası Shkahtar'a gitmeseydi başka yerlerde olurdu şu anda. Yanı hatayı Lucarelli'de yaptı maalesef. O erken kaçtı kurtardı kendini ama Castillo'nun tempo kazanması da uzun bir süreç alabilir. Türkiye'deki taraftarlar bunu beklemez..

pclion dedi ki...

Cs ve BarFly,

Sanırım haklısınız. Haber belli başlı güvenilir kaynaklara düşünce haberin orjinalini bulup üstünkörü sormuştum İspanyolca okuyan bir arkadaşıma, o da doğru demişti. Videoyu dinleyince ve birebir metni duyunca doğru olduğuna kanaat getirmiştim. Yanlışsa da benim hatam ama bir ilgilenmişlik olduğu ortada yine de. Bu da kenarda bir fikir olarak dursun, X bir kanat oyuncusuna talip olunursa fikirlerimiz belli olur...

barış dedi ki...

bu teknik kadro orta sahaya transfer yaptıracaktır kimsenin şüphesi olmasın. devre arasında zaman azdı, iyi adamları da takımları satmak istemiyordu. yine de yararlı bir adam bulunabilirdi tabii ama kewell ve barosun sakatlığına acil çözüm bulma ihtiyacı orta saha sorununu arka plana attı. ben bu transfer döneminde 2 orta saha-1 forvet ve eldekileri gönderebilme durumuna göre defans-kaleci bekliyorum. kewell gidici gibi, ardanın gitme olasılığı ise çok az, yönetim ardanın fiyatı konusunda eskisi kadar katı olmasa da 5-6 milyon euroya satmayacaktır. e adam euro2008 sonrası bile çok iyi teklif almadığına göre şu anki performansıyla avrupa kulüpleri 10 milyon euroyu vermez diye düşünüyorum. baksanıza zamanında topala 8 milyon euroluk teklif veren kulüpler şimdi yarısı teklifle geliyor.

Elve dedi ki...

eger dogruysa yine bir yanlış transfer stratejisi sihirbah yönetimimizden!! toplayın bakalım avrupada düşüşe geçmiş kimsenin dönüp bakmadıgı tüm futbolcuları. ruhsuz adam alırsan ruhsuz takımın olur. suçda futbolcuda degil yönetimde olur. amatör yöneticiler tarafından yönetilen bir kulüp ne kadar büyüyebilir. hatta bir ülke demek daha dogru. birilerinin çıkıp futbolda darbe ve devrim yapması lazım.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba Uğur,

Nery Castillo'ya tam olarak değinmeyeceğim aslında. Sonuçta Galatasaray'ın gündeminde yavaş yavaş gidecek oyuncuların isimleri geçiyor. Elbette takım içerisinde aynı ülkeden futbolcuların bulunması ve yeşil zeminde dinamiklerin oluşması anlamında daha yararlı olacaktır.

Ben biraz Topal - Arda - Kewell üçlüsünden bahsetmek istiyorum. Topal, Galatasaray'ın muhtemel UEFA Avrupa Ligi maçlarında öne çıkanı oluyor daha çok. Bunun nedeni ise, ilerideki sekanslarda Rijkaard'ın yeni Galatasaray'ına göre çok daha güçlü rakiplerin olduğuydu. Adam-adama markajı ilk 18 kişilik kadroda 'en iyi' yapan isim olması, Topal'ın vazgeçilmezler arasına girmesini sağladı.

Gelecek sezonda Arda - Kewell ikilisinin gitme olasılığı yüksek gibi gözüküyor. Buna Topal da dâhil tabii. Galatasaray Yönetimi'nin yavaş yavaş sol kanada ve Musa Çağıran'ı orta sahada rotasyona sokacak kaliteli adamlar bulması şart.

Neill'in durumu ne olacak onu hiç bilmiyorum...

Enteresan bir sezon sonu Galatasaray'ı bekliyor.

Sevgiler.

CaRtMaNtR dedi ki...

Fransa'dan şöyle genç bir önlibero (gönül ister Sissokko gibi bir isim ama Toulouse bırakmaz kolay kolay) Birde yine Fransa yada Hollanda'dan çift yönlü bir genç yabancı daha (Aklıma Diaby veya Kallstörm gibi isimler geliyor ama muadili olacak potansiyelli gençlere kimse hayır demez herhalde)

Bunlar dışında bir kaç yerli transferi ile kadroda derinliği arttırırsak çok hoş olacaktır.

Tamam hayal etmenin sınırı yok farkındayım :)

Adsız dedi ki...

sistem olarak barcelonayı taklit ediyorsak yada daha iyimser şekilde söyliyim onlar gibi olmaya çalışıyorsak oynadıkları sisteme uygun oyunculara ihtiyacımız var diye düşünüyorum. 4-3-3 sisteminin forvetlerine baktığımda ortadaki forvetin güçlü, gol yüzdesi yüksek biri olması gerek diye düşünüyorumki oda bizde mevcut (baros). sağ ve soldaki forvetlerinde top kullanbilen, koşan, teknik, ortadaki forvete alan açabilen,pas yapma yetenekleri yüksek ve nispeten gol yüzdeleri iyi olması gerektiğini düşünüyorum. o forvetler içinde bizdeki rotasyona bakıtığımda kewell,santos,keita,arda olarak gözüküyor. rotasyonda yukardaki sıfatlara uyacak bir tek arda var. kewella bakarsak gol vuruşu var, tekniği var, pası var ama hızı yok. asist özelliğide yüksek oyuncu. sakatlık problemi olmzsa yararlı olmama ihtimali zayıf, zaten oynadığı dönemde çok katkı yaptı. sakatlanma ihtimali fazla olduğu için direk 11 oyuncusu değilde +2 opsiyonundan biri olabilir bence. keita ve santos gol vuruşları fazla olmayan topçular. nedenide forvetten ziyade bence kanat oyuncusu olmaları. bu özellikleride onları kaleye çok yaklaştırmıyor, buda ortadaki forvetin verimi ayrıca 3lü forvetin etkinliğini azaltıyor. bu iki oyuncu defansif bi takımın kontra yapan kanat oyuncuları olurlarsa verimlerinin çok daha fazla olacağını düşünüyorum. düşünceme destek olarak keitanın lille'deki etkisini verebilirim. yani bu forvetlerden bize yarlı olabilecek baros,arda ve kewell olduğunu düşünüyorum. açıkçası sercan ve tuncayın gs için iyi kanat forvetleri olabileceklerini düşünüyorum. halil bu kadronun içerisinde mutlaka olmalı bence.

barcelonanın üçlü orta sahasına baktığımda, teknikleri yüksek, oyunu hızlı okuyabilen, çok hızlı oynayabilen, forvetleri rahatça pozisyona sokabilen, buna mukabil defansif yetenekleride gelişmiş ve kondisyonları yüksek (sayarken yoruldum)futbolculardan oluştuğunu ve genellikle orta sahanın tüm organizasyonların bir oyuncunun önderliğinde yapıldığını görüyorum.zaten bunu bir tek ben görmüyorumdur heralde ama bizim böyle bir orta sahamız yok. orta sahamıza baktığımda caner-topal-ayhan-barış-sabri-sarp-elano rotasyonunu görünce üzülüyorum. burda yukarıda saydığım orta sahaya uyabilecek en azında uymasını beklediğim tek futbolcu olarak caneri görüyorum. aslında bu saydıklarımı yapabilecek elanoda var demek isterdim ama adamın maalesef mücadele gücü benden bile kötü. caner, maxwell veya keita gibi 3lünün solunda iyi oynayabilir gibi geliyor bana. oynayamasa bile rotasyonda mutlaka olması lazım desem yeri :). 3lünün sağı için hamit diyorum başka bişey demiyorum. adamın bedava olması yüksek maaş teklif edebilmemizi sağladığı için ilk transferimizin o olması gerektiğini düşünüyorum. üçlünün ortası yani beyni için ballack,pirlo,seedorf aklıma geliyor ama keşke aklıma gelen başıma gelse. bunlar çok büyük isimler alınmaları çok zor ama bu mevkiye uygun özelliklerde birinin alınması, olmazsa olmaz. belki böyle mübarek bir insan kutsal topraklarda vardır(brezilya ve arjantin).
4lü savunmamızın da en sorunsuz yer olduğunu düşünüyorum. neill gibi cevher elimizde varken defans olarak sırtımızın yere geleceğini zannetmiyorum. neillin yanına onun kalibresinde birini alabilirsek sevinçten taksimde tangayla dolaşırım :P. ali ve emrenin çok iyi yedek stoperler olması bizim için avantaj. beklerede orhan ve çağlar alınabilirse ki rahat alınabilir daha 5-6 sene defans lafını ağzıma almam.

geriye kalıyo kaleci. aslında benim istediğim artık galatasaray kalesinin de bir türk kalecisine emanet edilmesi ki var (ufuk) ama rijkaard acaba şenol güneşleşebilirmi?. olmasa bile piyasada çok fazla yabancı iyi kaleci var. biri iyi para verilip alınabilir. son isteğim paradan tasarruf yapacaz ayağına boş 'beleş' kaleciler getirilmemesi.

Syd dedi ki...

Castillo'yu izleyemedim, ama ekşisözlük'te Castillo başlığında Uğur Meleke'nin Milliyet'te bi yazısı vardı onu okudum, ümitlendim zira sevdiğim iki,üç yazardan birisi.Onu bunu bilmemde ortasahaya bir türk örnk:Hamit, birde yabancı, oyunun iki yönünü oynayabilen kaliteli üst düzey bir adam lazım, birde defansa veya solbek'a sağlam bi adam daha alınabilir, teknik ayağı iyi pas yapan, Lucas Neill'ın yanına, işte o zaman 4-3-3 tam anlamıyla uygulanabilir, zaannımca :) Sarp'la Barış'la olacak gibi değil.

Syd dedi ki...

Bence boşuna kaleci alınmaması lazım, hem para hem yabancı kont. yiyor :) 2 tane iyi kalecimiz var, bknz: Ufuk,Aykut. Koy gelecek sezondan itibaren kaleye Ufuk'u uzun yıllar kaleyi korusun.

father vic dedi ki...

lincolne iç geçirmiştim şu adamı alsak die çok dua etmiştim 1 ya da 2 sezon sonra aldık..aynı şekilde elanoyu da man city de izlerken lan şöle bi adamımız olsa süper olur diyorum sanırım 1.5 sezon sonra aldık..ali turanı yakşalık 3 sezondur galatasaraya istiyordum sonunda o dileğim de kabul oldu ve artık 3 isim kaldı galatasaray'da görmek istediğim;

türk orta saha olarak murat ceylan, hücuma dönük ama dirençli oyuncu olarak kallstrom ve orta sahanın pas organizasyonunu yapabilcek oyuncu olan lucas biglia(lincoln ile beraber galatasaraya en çok istediğim oyuncudur)

son iki sezondur yapılan transferler hep iç geçirdiğim oyuncular oldu ama maalesef sahada pek bi olaylarını göremedik ama ben bu sezon da kallstrom ve biglia'nın alıncağını düşünüyorum buraya da yazıyorum=Pp

oasisi dedi ki...

Yeni sezonda yerli oyuncu rotasyonu sağlam olması lazım..

Ali Turan ve Musa Çağıran gelen oyuncular.

Mustafa Pektemek ve banada ilginç geliyor ama Serdar Özkan'ı alacağız gibi duruyor.

Kim gelirse gelsin ama şu orta sahanın ortasına adam gibi 2 tane adam alınsın.

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Udinese'den Gökhsn İnler ve Everton'dan Tim Cahil'de benim takımnda görmek istediğim iki yabancıdır...

pclion dedi ki...

Ulema, Tim Cahill müthiş bir oyuncu, keşke gelse. Gökhan İnler'in ise Türk vatandaşlığı var yabancı kontenjanı işgal etmez...

ahmet serdar dedi ki...

hocam haddim olmayarak bir 11 oluşturmaya çalıştım (fazla transfer de yapmadan) :
ufuk(aykut), sabri, neill,Giorgio Chiellini, hakan balta, Orlando Engelaar, Arda, Hamit Altıntop, Gio, Baros, Keita.
görüldüğü gibi ilk 11 için 3 kalburüstü transfer yeter.
Ayrıca Xavi statüsünde oynatabileceğimiz Arda varken fazla uzaklara gitmemizin bir anlamı olmayacağını düşünüyorum. Eminimki Arda bu oyunu iki yönlü oynayabilecek ender Türk oyunculardandır.
yedekler için de ister eldekiler kullanılır istenirse de onlar satılıp rotasyona girebilecek genç yerliler alınır.

TA dedi ki...

adı: nurullah kaya

kulübü:mersin idman yurdu

yaşı :26

buca deplasmanında iki şık gole imza attı.gol vuruşları usta işi vuruşlardı.

not düşelim.

Related Posts with Thumbnails