Köyüne Geri Dönen Brezilyalılar


Türkiye Ligi'nde en fazla tercih edilen yabancılar uzun süredir Brezilyalılar. Bunun sebebi sadece oyuncu kalitesinin yüksekliği olmasa da, ligimizin çarpıklığının birçok yansımasını buradan okuyabiliyor olsak da ligimize başta Alex olmak üzere birçok kaliteli Brezilyalı oyuncu geldi. Bazıları hâlâ forma giymeye devam ediyor. Bazılarıysa da Türkiye'de iz bıraktılar ve ülkelerine geri döndüler. Benim yabancı bloglar arasında en sıkı takip ettiğim blog The Best Eleven, gerçekten çok yaratıcı ve özel işler çıkartıyorlar. Avrupa liglerinden Brezilya'ya dönen oyuncuları derlerken Türkiye Ligi'ni de atlamamışlar. Aşağıdaki tabloya bakınca aslında epey sağlam bir kadro çıktığını görüyoruz. Kaleci Jefferson'dan santrfor Bruno Mezenga'ya kadar birçok alternatif var. Orta sahaya 'koşan, basan, ısıran' bir oyuncu takviyesiyle bu ligde iyi iş çıkarırlar. Hepsine tek tek bakınca aslında hepsinin birer hikayesi olduğunu da görmemek elde değil. Tam yazı dizisi konusu aslında.

Atlético Mineiro: Ricardinho (Beşiktaş)
Botafogo: Jefferson (Trabzonspor, Konyaspor)
Corinthians: Roberto Carlos (Fenerbahçe)
Flamengo: Kléberson (Beşiktaş), Bruno Mezenga (Orduspor)
Fluminense: Mateus (Fenerbahçe, Bursaspor-Kira, Ankaraspor-Kira)
Grêmio: Douglas (Çaykur Rizespor)
Internacional: Fabiano Eller (Trabzonspor)
Palmeiras: Lincoln (Galatasaray)
Santos: Edu Dracena (Fenerbahçe)
São Paulo: Washington (Fenerbahçe), Marcelinho Paraíba (Trabzonspor)

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Arkhe dedi ki...

Fabio Luciano atlanmış.

abeyle dedi ki...

Mateus'un sözleşmesi feshedildi fluminense tarafından.onun yerine Maldonado'yu koysalar daha iyi ederlermiş.Maldonado yine kendini ispatladı brezilya'da.

gillerprensi dedi ki...

Zamanında Yugoslavları çokça tercih ediyormuşuz. Şimdi de trend Brezilya'dan yana. Alex gibi olanlarına eyvallah ancak Brezilya'da her 3 erkeğin 5'inin futbolcu olduğunu düşününce takımlarını nerede çakma Pele, Zico, Ronaldinho dolduran yöneticlerden arınmalıyız diye düşünüyorum. Keza bu adamlar ülkemizden nemalanıp evlerinin yolunu tutuyorlar. maaşallah doyurmadan gönderdiğimiz Brezilyalı hatırlamıyorum.

baldur dedi ki...

@arkhe fabio luciano futbol bıraktı.

serhat emrah dedi ki...

maldonado şili li o yüzden koymamışlardır.Felipe de unutulmuş ne güzel paslar atardı.

Adsız dedi ki...

bilet yarışması olmıyacakmıydı bu akşam?

pclion dedi ki...

Abeyle ve Serhat,

Aslında Maldonado vardı da ben konuyu Brezilyalılarla kısıtlayınca sildim. :)

Arkhe ve Baldur,

Luciano hakkında benim bilgim yok, bir bakmam lazım.

Adsız,

Eve yeni girebildim, yarışma 23.00'da olacak...

Minero dedi ki...

Fabio Luciano ülkesinde döndükten sonra Flamengo kaptanlığı yaptı ki takım küme düştü. Eğer liste oradan gelip oraya dönenlerse sorun var. Ama sadece oraya dönenlerse Amaral da girer işin içine Catatua(zorlayın zihinleri Malatya'daki çelimsiz çocuk) da girer. Ama ben en çok Bruno Mezenga, Washington ve Marcelinho'ya üzülürüm. Yoksa zaten Carlos dediğimiz adam pazarlama politikası olarak geldi, Kleberson zaten şişirmeydi...

Minero dedi ki...

Ne demişişm ben ya Flamengo ile ilgili küme düşme filan. Sınav yorgunluğu herhalde...Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa Lucianonun kaptanlığı yaptığı takımın atnrenmanını taraftarlar basıp, futbolcu dövmeye kalkmamış mıydı? Yoksa o yeşil formalı takım Flamengo muydu?

Related Posts with Thumbnails