Calciopoli 2010, Inter & Mourinho

2006 yılında Avrupa’yı karıştıran, Juventus’un küme düşmesine, Milan’ın ve bazı kulüplerin puan silme cezalarına çarptırılmasına yol açan Calciopoli skandalının 2010 versiyonu en az 2006’daki kadar su kaldıracağa benziyor. Son davada konuşan Luciano Moggi, kendisinin ceza almasına sebep olan suçları Inter’in de işlediğini, bunun 2006’da belgeleri olmasına rağmen o davaya bakan hakim Auricchio’nun konuyu soruşturmadığını belirtmiş. Avukatlar tarafından bu soru sorulunca eski hakim de soruları yanıtsız bırakmış. Yeni davaya bakan Teresa Casoria ise Inter’le ilgili belgelerin incelenmesini kabul etmiş.

İtalyan medyası da bunu duyunca boş durmuyor tabii, her yere Massimo Moratti’nin dava yüzünden baskı görmek istemeyeceği, bu yüzden kulübü devredebileceği konuşulmaya başlandı. 2006 yılında rakipsiz kalması sonrası uzun yıllardır taraftarının özlediği şampiyonlukları yakalamaya başlayan Inter’in başı fena halde ağrıyabilir bu davada. Üstelik Moggi’nin avukatları müvekkillerinin ceza almasına sebep olan görüşmelerin olduğu haftada hakem atamalarını ilk öğrenen isim olmadığını, Inter başkanının bir gün önce atamaları bildiğini de iddia etmişler. Nedir, ne çıkar belli değil ama devam eden davanın mevcut konjonktürü değiştirmesi göz ardı edilmemesi gereken bir olasılık.

İlki Barcelona bozgununu uğradığınan bu yana önümüzdeki sezonda daha kariyerli bir teknik direktörle çalışmasına kesin gözle bakılan Real Madrid’in otomatik olarak ilgilendiği isimler arasında yer alan Mourinho’nun akibeti. Inter’de uzun yıllardır beklenen Şampiyonlar Ligi başarısını bu sezon yakalayan Portekizli hoca, kulübün sarsıntıda olduğunu hissederse başarılı bir sezonun ardından İspanya’ya yelken açabilir. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final görmeyeli 6 yıl geçen Real Madrid’in Avrupa kupalarının en başarılı profillerinden Mourinho’ya özel bir ilgi göstereceği de aşikâr. Mourinho, geçen ay Inter’le 3 yıllık sözleşmesi olduğunu tekrarlamıştı gerçi ama futbolda dün dündür, bugün bugün. Olmayacak iş değil bana göre. Yaz aylarının bir numaralı dedikodusu olmaya adaydır bence Real Madrid-Mourinho flörtü.

İkincisi ise biraz nalıncı keseri gibi olacak lakin İtalya bir yandan da Euro 2016’ya talip olan ülkeler arasında. Mayıs ayında kararı verilecek şampiyona ev sahipliği için bence bizle beraber en kuvvetli aday olan İtalya’nın 2. Calciopoli skandalını kaldırması biraz zor görünüyor. İlk skandalın İtalya’yı iki sene sonra yapılacak turnuvanın adaylığı sırasında zora sokmuştu, bu sefer de imajına olumlu katkı yapmayacağı kesin. Adaylık sürecini takip ederken göz önüne alınması gereken detaylardan biri olacak Calciopoli.

*Juventus taraftarlarının açtığı pankartta "Saygı, Adalet ve Dürüstlük. Bu yüzden buradayız" yazıyor...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Nerazzurri dedi ki...

Pankartı açan Juventus taraftarlarına onu açmadan önce ne içtiniz diye sormak lazım :)

AbSurDMaN dedi ki...

Juventus tarafı mahkemye ses kayıtları sunmuş, Inter yöneticilerinin hakem atamalarıyla ilgili konuşmaları falan. Mahkeme kararıyla gelen şampiyonluğu Inter'in elinden alırlarsa bu sefer şampiyon Roma mı olacak :)

pclion dedi ki...

Absurdman, mahkemeye kalmadan şampiyonluğu alırlarsa da pek şaşırmamak lazım. :) Esas sevinmesi gereken Milan'la Juventus galiba. Göksel, sen ne diyorsun bu olaya?..

kupabizim.blogspot dedi ki...

Aynı sezonun şampiyonu üç farklı takım olarak tescil edilirse bu da tarihte bir ilk olur herhalde.

Nerazzurri dedi ki...

Valla Uğur, şuana kadar tarih boyunca adı bir kez dahi şikeye karışmamış tek büyük kulüp olarak kalan İnter için kararı beklemek gerekir. Yazdığın gibi Moratti gibi bir sanayi devi bu topun altına girdiyse filelerle buluşur. Ben sanmıyorum ama kısmet :)

Leopold Raskolnikov dedi ki...

valla ne olur interin akibeti onu bilemem de 82 de dünya şampiyonu olduklarında turnuvaya şike skandallarının gölgesinde katılmışlardı keza 2006da da benzer bir durumda dünya şampiyonu oldular ve sene 2010 yine bir skandal ve yine bir dünya kupası acep yine şampiyon olabilecekler mi?

Unknown dedi ki...

Çok fena pusudayım,şu olay açığa kavuşsun görücem o bizimle 'şikeci' diye dalga geçen Inter taraftarlarını.Interın şike yapmaması mümkünmüdür ya,2006'da ben onlarında suçlu olduğunu düşünüyordum olay juve ve milanın aleyhıne sonuçlandı ınter kurtulmuştu.Ceza sırası interde.Onlarda en az Mılan ve juve kadar suçludur.
Forza Milan :)

Nerazzurri dedi ki...

İtalya'da hiç bir takım Milan ve Juventus kadar suçlu olmadı olamaz da :) Calciopoli ilk skandalları değildi son da olmayacak :)

Unknown dedi ki...

Juventus ve Moggi bu işin peşini bırakmaz.Yenı telefon kayıtları delil olarak sunulucakmış + Ancelottı'de ıfade verıcekmiş.İnter'ın masum olduğunu hiç düşünmüyorum.İnter'den bahsedıyoruz...
Milan'la uğraşacaklarına kendılerine baksınlar kaç senedır Mılanın arkasındaydılar ellerıne son 3-4 yılda fırsat geçti meydanı boş buldular hem juvenın hem mılanın yokluğunda kullanıyorlar işte klasık inter :)

Related Posts with Thumbnails