Bursaspor 2-1 Antalyaspor || Liderin Kalesi...

Bursaspor bu sezon ligde hem içeride, hem dışarıda en fazla galibiyet alan takım. Çok gol atıyorlar, buna karşın kalelerinde çok gol gören bir ekip de değiller. Orta saha ve defans kurguları stabil ve alternatifleri bu kurguyu yedekleyecek kadar kuvvetli. Bunlar bir çırpıda Bursaspor adına söylenebilecek tespitler fakat Bursa'nın zirvede oluşunu tam anlamıyla açıklayan nedenler değil, sonuçlar. Bunların gerçekleşmesini sağlayan bazı oyuncular var ki onlar güç geçtikçe vites arttırmaya devam ediyorlar. Ozan İpek ve Sercan Yıldırım...

Ozan İpek şu gün itibariyle ligin en dominant yerli oyuncusu ve kanadını gerçekten yol geçen hanı gibi kullanıyor, rakip defansı çok ciddi yıpratıyor. Ayak tekniğinin yeterli olmasının yanında çok ciddi bir fizik gücü ve enerjisi var  ve Bursaspor'u iyi bir başaltı takımı olmaktan çıkarıp zirve mücadelesini iki boy önde götürecek kıvama getiren farklılıkların yaratılmasında en büyük pay sahiplerinden birisi o. Dikine katediyor, birebirde adam geçiyor, şut çekmekten vazgeçmiyor ve en önemlisi bunu sürekli maçın içinde kalarak yapmayı başarıyor. Bugün Antalyaspor maçı kazanıldıysa bence çok iyi bir oyun ortaya koyan Sercan Yıldırım'la beraber tahtaya yazılması gereken ilk isim Ozan İpek olmalı. Bugün Süper Lig'e yükselme hesapları yapan Bucaspor'dan 200 bin TL gibi komik denilebilecek bir bonservisle yaklaşık 15 ay önce Bursaspor'un kapısından giren bu oyuncu takımını şampiyonluğa taşıyan oyunculardan birine dönüştü.

Bugün onun kadar başarılı bir diğer oyuncuysa az önce dediğim gibi Sercan Yıldırım'dı. Henüz 6. dakikada kendi evinde geri düşen takımını ayağa kaldırmayı bildi. Sağ forvet oynamasının verdiği avantajla Orhan Ak'ı birebirde maç boyunca ezdi geçti ve takımının pozisyonlarının, kazandığı duran topların birçoğunda payı vardı. Bunun dışında her geçen gün üstüne koyduğu bir dar alan tekniği var ki bu şekilde devam ederse gerçekten özel bir oyuncuya dönüşecek. Ozan'la beraber iyi bir Süper Lig takımını şampiyonluk yoluna sokan adamlardan birisi de o.

Bu iki oyuncunun çevresinde oluşan bir hücum planını gerçeğe dönüştüren ise rakip alanda oynamayı devamlı hale getiren orta saha oyuncuları. Dönen topları toplamayı çok iyi beceriyorlar ve bu alanda ligin en iyisiler. Topları alamasalar bile rakibe asla kolay çıkma şansı tanımıyorlar. Daha ikinci bölgeye geçmeden bozulan rakipler orta sahada sırtı dönük top bekleyen forvetlere istedikleri topları atamıyorlar ve topu kullanma şansı tekrar Bursaspor'a geçiyor. Bugünkü maçta arka arkaya kazanılan duran topların ve gelen golün en önemli sebebi de bence bu.
Bugünkü maç pozisyon sayısı olarak çok tatmin edici, uçuran bir maç olmadı belki ama tempo olarak beni fazlasıyla tatmin etti. Bu yukarıda saydığım iki ismin yanına ilk 60 dakikalık performansıyla Tita'yı da yazarım. Antalyaspor'un erken gelen golündeki top taşıması ve adrese teslim pasını atlamamak lazım. Necati'yle beraber forvet hattına ciddi bir hareketlilik katıyorlar. Dijehoua, Veysel, zaman zaman Jedinak'ın katıldığı ayağa pas trafikleriyle rakiplerini zorlayabilecek duruma geliyorlar. Uzun yıllardır takımda olan Ali Zitouni'nin yerine daha aktif bir kanat ve bugün ikinci golde salakça bir deparla ofsaytı bozsa da iyi bir oyuncu olan Jedinak'ın yanına daha sağlam bir orta saha oyuncusu bulabilirlerse gelecek sezon bu performanslarının da rahatlıkla üstüne çıkacaktır Antalya.

Bu galibiyetle görünürde 61, pratikte 64 puana ulaştılar ve büyük bir düşüş yaşamazlarsa son haftaya kadar şampiyonluk hesaplarının içinde olacaklarını gösterdiler. Fenerbahçe'nin yarın oynayacağı Kayserispor karşılaşması ve Galatasaray'ın Sivas deplasmanı bugünkü konumlarını daha da sağlamlaştıran sonuçlar getirebilir onlara. O sonuçları da aldıktan sonra artık şampiyonluk hesaplarına da girebiliriz. Yarın Süper Lig'de olmasa da Bank Asya'da şampiyonun adı büyük ihtimalle belli olacak ve Karabük uzun yıllar sonra zirve lige geri dönecek. Unutmadan onları da tebrik etmek gerek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Bursaspor evinde 'skor olarak' zor kazandığı gözüksede rakibine göre çok daha iyi futbol oynadı.Lider oyunu domino etmesini bildi ve galibiyet golüde tam vaktinde geldi aslında.Fakat bir husus var;o da futbolcuların üzerindeki baskı...kim nederse desin bu apaçık belli oluyor,Bence kaldıramayacaklar...

Sakuragi dedi ki...

Bursaspor'un çok iyi oynadığına katılmıyorum..Bu maçta hakemin etkisi azımsanamaz...hakem sadece kötü yönetti demek hata olur..tüm hataların antalyaspor'a olması farklı bir durum yaratır..Bu kadar Hakem hatası ???? ile maçı domine edersiniz tabi...

ilk golde penaltı yok..tam tersine sercan kendini attı sarı görmesi lazım.hakem görmedi olayına inanmam yan hakeminde ,orta hakeminde görüş açısı iyi pozisyonda..

2.golde açık ofsayt..serbest atış kullanıldığı anda 2 bursalı ofsayt..yan hakemin gözü önünde..gördü ama kaldırmadı bayrağı ki adamlardan biri en az 1 metre ilerde..

maçta tüm takdir haklarını bursa'dan yana kullandı..antalyanın her müdahalesi sarı kart oldu ..

Ama ne hikmetse sarı kartlı volkan şen yan hakemin 50 cm önünde topu eliyle kesiyor atağı kesmek için ..2.sarı'dan kırmızı görmesi gerekli..kitapda yazan bu..hakem nedense sadece izliyor..hemen 1 dakika sonrasında veysel ile sarı kartlı ömer erdoğan hava topu mücadelesinde ceza yayı üstünde. bu sefer ömer erdoğan eliyle kesiyor..ne hikmetse bu seferde orta hakem izliyor..

penaltı atışı yapılıyor ..top penaltı noktasından baya bir önde..hakem de görmüyor ,yan hakemde ..halbuki atış tekrarı gerekir..

hakem ilk yarıda bir pozisyonda eliyle faul işareti yapıyor , ama oyunu devam ettiriyor bir anda antalyalı oyuncular faul diye duraksamışken bir anda djeuha golü çıkarıyor..

ikinci yarıda hakem bir pozisyonda faul veriyor..erhan güven'i uyarmak için yanına çağırıyor..erhan hakemin yanına gelirken bursalılar düdük beklemeyip atışı kullanıyor..erhan'ın boşalttığı alanda gol pozisyonu buluyorlar top az farkla dışarı gidiyor..

Bu kadar hatanın aynı maçta , aynı takıma karşı olmasınıda hakemin o günkü kötü yönetimini bağlamaz herhalde kimse..

Marka değeri artsın diye bursa'yı şampiyon yapmak istiyorlarsa vah ki vah..

Bu arada maçı lig tv 'den izlediğimi sanıyordum ama resmen bursaspor tv'den izlemiş gibi oldum..

Bakalım daha ne kadar herkesin takımı bursaspor,bursa şampiyon olsun anadoludan ,şampiyon çıksın geyiği ile devam edecekler..

Özellikle bursa taraftarının satılmış antalya tezahüratı ile mantıkları ortaya çıkıyor...anadolu takımları onlara yatacak..yatmazlarsa satılmışlar..oldu..

Unknown dedi ki...

İki gündür yorumlara bakıyorum ve el insaf diyorum artık yeter. Nedir kardeşim bu çekememezlik. İkinci gol ofsayt deniliyor, sonra neden futbolumuz gelişmiyor deniliyor. Sen 10 yıl geriden takip edersen futbolu, elbet gelişmez. İlk top atıldığında Ömer topa vursa ofsayt, fakat Ömer vurmuyor (Hatta topa hareketlenmiyor bile) top arkadaki OFSAYT OLMAYAN Ozana gidiyor. Ozan topa vurduğunda ise Ömer ofsaytta değil. Bu Bir
Penaltı pozisyonunda ise, evet penaltı değil, ama Sercan öyle bir hızlanıyor ki, Orhan arkada kalıyor. Orhan topu almak için hamle yaparken Sercanın ayağı takılıyor, bu penaltı değil, tamam da federasyon kolluyor deniyor. Ayıp valla. Yıllarca 3 sözde büyük takım kollanmadı mı? Daha bu sene bizim ilk BJK maçında iki golde de hata yok mu? İlkinde Tello hakemi itip başlatıyor. Penaltı da penaltı değil. Fenerbahçeye karşı Kupa maçında bariz golümüz verilmedi mi? Denizli maçında Çağların iki tane kırmızısı atlanmadı mı? Hatta Denizli maçının başında penaltımız verilmedi mi? Daha bir sürü örnek verebiliriz bu sene, ama sesimiz çıkmıyorsa, bilin ki aciz değiliz.
Sizin takımlarınız kötü oynuyor diye BURSASPORUMUZA çamur atmayın. Antalya maçını izleyen biri bu maçın döneceğini zaten anlamıştır. ÖZellikle 70'den sonra çok iyi tempo yaptık. Sene başından beri en istikrarlı ve en güzel top oynayan takımdır BURSASPOR. Şampiyon oluruz, olmayız; hiç önemli değil. Çünkü bu sene olmazsa, önümüzdeki senelerde olacak. Çünkü iyi bir yapılanmadayız. Bir şeylere inanıyoruz. Lütfen kendi yönetimlerinizin beceriksizliklerini BURSAMIZ üstünden geçiştirmeye çalışmayın, komik oluyor.
Son söz: BURSASPOR büyük bir iş başardı aslında: 3 takımın taraftarları ağız birliği yapmaya başladı. Neymiş Bursaspor kollanıyormuş. Bunu diyen de 3 takımın taraftarı. Hakkatten ironi... (Hakiki futbol sevdalılarını tenzih ederim tüm bu yazı boyunca, benim sözüm kendi takımlarının gözlüklerini takıp, dünyayı o şekilde görenlere.)

Sakuragi dedi ki...

baya bi ahmet çakar havası estirdim demi :)

Related Posts with Thumbnails