Barcelona 1-0 Inter || Kazanan Güzel Futbol...

Yaya Toure'nin stoperde başlaması, Busquets'in Barcelona'daki varlığı, Chivu'nun bu akşam sol açık oynatılması... Bunların hepsi iyi güzeldir, taktik değerlendiremeler de birçok arkadaş tarafından yapılacaktır. Fakat ben bu akşam dostlarla muhabbet ederken sohbeti bölecek tek atraksyonun 28. dakikada bence epey tartışmalı olan bir kırmızı karttı. Hal böyleyken bu maçı iyi kurgulayanın o sağ taraftaki çizgiler arasında dört dönen ve tur sonrası golcü sevinciyle depar atan Mourinho olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Sevin, sevmeyin ama bu adam büyük adam. Bu adam teknik direktör...

Inter benim için Avrupa coğrafyasında en sevilmeyen takımlar listesinin başında yer alır. Bunun için yeterli sebeplerim var, çoğunluğu Galatasaray eksenli olmak üzere. Buna rağmen bu akşam ben tarihin en iyi takımlarından birisi olduğu şüphe götürmeyen Barcelona'ya iki maçta da istediği oyunu oynatmamayı başarabilen, karşısına dikilebilen bir takım oldukları için Mourinho ve öğrencilerine saygı duydum. Saygı duyulması da gerekir. "Onlar futbol oynamıyo' yeea" dememek, ortaya çıkan sonucu irdelemek gerekir. Barcelona'nın karşısına bir takım çıktı ve Barcelona bu takıma karşı tezini güncellemek, geliştirmek zorunda kalacak. 10 kişilik Inter'in bugün yaptığı budur. Kazanan da güzel futboldur. Herkes birini sever, birinden nefret eder ama kalıcı olan budur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

19 yorum:

Barakuda dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nevzat dedi ki...

Zlatan Barcaya geldiginde CL'i kazanmak icin geldim demisti.
Kader iste.
Mourinho seneye Madridin basinda.

Adsız dedi ki...

Yaya Toure'nin bugünki vasat performansini Mehmet Topal gösterse yarin gazete mansetlerinde neler yazardi acaba?? Chivu,Lucio,Samuel,Zanetti,Maicon ve Cordoba..6 defans oyuncusu..Barcayi durdurmak icin yeterliydi..sunu yine gördük ki,OFANS mac kazandirir ama DEFANS sampiyonluk ;))

Bu arada Pique'nin Ibrahimovic'den daha etkili bi forvet olma ihtimali cok yüksek gibi..

Seyyid Ali dedi ki...

2004de lanet ettiğimiz Yunanistan bile en azından korner ve duran toplarla birşeyler yapmaya çalışırken, 5 stoper 3 önlibero ile kapanan ve kazandığı faulleri bile dağa taşa atan Inter'i alkışlamak çok garip bence.
Seneye İnter'in başına Bülent Uygun geçsin, Mehmet Yıldız'ı da götürsün hiç olmazsa top tutar ileride.
Inter Cl'yi kazanırsa sadece istatistik olarak hatırlanır ama yıllar sonra benim çocuklarıma anlatacağım takım Barcelona,Arsenal,Werder Bremen gibi takımlardır.
Kahrolsun makyevelist futbol..

Ferhat dedi ki...

Bu milletteki Morinho hayranlığını herifin boşboğaz olmasına ve megoloman tavırlarına bağlıyorum.Çünkü bu hayranlık oynattığı rezalet ötesi futbola bağlanamaz.Sürekli böylesine kapalı böylesine çirkin bir oyun oynayacaksa üstüste 30 CL kupası kazansın yine de dünyanın en iyi teknik adamı olamayacaktır.Tabi bu benim görüşüm.

Şimdiki gibi bir yıl önce de güzel futbol oynamaya çalışan Barcelona'nın bu saatten sonra bu Inter'e yenildi diye her önüne gelen 0-0'a yatan takımlara karşı her zamanki oynadığı futboldan taviz vereceğini sanmıyorum.Çünkü geçen yılki Barca-Inter maçını da biliyoruz.Morinho yine aynı Morinho Barca yine aynı Barca idi.O maç sonunda Morinho da dürüst olarak Barca'nın büyüklüğünü kabul etmişti.Ama bu gün kime sorsan tıpkı hayranları gibi o da kendini yere göğe sığdıramaz.İşte Adanalı Morinho süper hoca Morinho dahi hoca Morinho diye gider bunlar.Benim içinse semer farklı içindeki aynı.Dün bir İniesta olsa yine Barca perişan eder di İnter'i.

Neyse Barcelona Iniesta'nın dönüşü ile ve de İbrahimovich yanlışından döndüğünde daha iyi bir forvetle bu rezalet İnter de dahil dünyanın en defansif takımlarını yine yenmeye devam edecektir.

Bence über dahi Morinho Van Gaal'i de bu tiksindirici oyunla yener. Ama yine de fikrim değişmeyecek.Lucescu bile oynattığı oyunla bence Morinho'dan daha iyi bir hoca.

Adsız dedi ki...

Seyyid Ali Yunanistan örneğiyle çok doğru söylemiş. Buradan güzel futbol çıkmaz. Çıksa çıksa Mourinho'nun tilki gibi bir adam olduğu çıkar ki bu da Mourinho'nun istediği şeydi.Mourinho güzel futbolu değil kendi yıldızını parlatmak istiyordu ve başardı.

Inter dün futbolu katletti. Kazanmak için her yol mübah görülebilir ancak Barcelona'nın şuursuzca rakip sahada olduğu dakikalarda bile savunma arkasına yapılacak iki koşuyla çizilebilecek bir hücüm atraksiyonundan bile imtina etmiş, 1 gol atıp herşeyi bitirebilecek durumdayken bile oyuncularının hücuma çıkmasını değil kendini yere atarak zaman kazanmasını tercih etmiş bir takımdan bahsediyoruz..

Bugünün büyük dehası Mourinho 90'daki gol sayılmış olsa ne yapacaktı acaba.. Hakemlere saldıracaktı elbet.. Bir taktik dehasının bu kadar dar bir hareket olması garip değil mi...Ve o zaman kimse çıkıp demeyecek miydi korkak oynattı diye. Diyecekti elbette.
Her neyse.. Barcelona'yı durdurmuş olmanın güzel futbol sayıldığı bir ortamda futboldan bahsetmek zor aslında. 1 gol atması durumunda 4 gol gerektirecek ortamda 10 kişi bahanesiyle 90 dakikada yapılan 60 pas ve futbol. Karşısında ise duvara karşı 550 pasın yüzde 90'nını yan pas ve geri pas yapan bir Barcelona.

Ben dün futbol göremedim.. Gören varsa beri gelsin..

Adsız dedi ki...

inter bu maçlık böyle oynadı. yunanistan bütün turnuva öyle oynadı.
ilk maç inter 3 tane atıp 4 ü 5i kaçırdığında nerdeydiniz

Eren dedi ki...

Güzel futbol subjektif bir kavramdır, sadece kazanan haklıdır gerçeği vardır. Bu mantıkla Inter son dakika golüyle yenilmiş olsaydı, başlık 'kaybeden güzel futbol' olmalıydı.

Ben pas futbolunu güzel bulurum, başkası defansif futbolu (veya B planı futbolunu), ki kendi oyununu oynamaya çalışmak ayrıyeten benim gözümde daha büyük karakter gösterir.

Akılcı kelimesi 'güzel' den daha uygun olurmuş bence.
Saygılar

Hagi_10 dedi ki...

dün inter'i izlerken aklıma galatasaray geldi. düşündüm de hiçbir zaman şöyle avantajlı bir skor aldığımız zaman orta sahamızı kapatıp avantajımızı koruyamıyoruz. fenerbahçe kısmen yapıyor ama biz hiçbir zaman yapamıyoruz. tabii dünkü inter gibi 10 adamla geriye yaslanalım demiyorum ama hiç değilse maçı krize sokmayacak şekilde kapatalım orta sahamızı.

maça gelince inter'in dünkü oyunu taktik deha ürünüydü kesinlikle ama hoşuma giden bir oyun yapısı değildi. bunu oyunu çirkinleştirmeden yapabilirdi mourinho. daha önce yapılmışı da vardı. geçen sene chelsea-barcelona yarı finalinde hiddink oyunu çirkinlerştirmeden, gol pozisyonları da bularak finale adını yazdırıyordu az daha ki iniesta 90'da attı. eğer o gün chelsea finale çıksaydı mourinho'nun taktik dehası hiddink'inin yanında sayılmazdı bile. neyse olmadı kısmet mourinhoyaymış.

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, benim kastım dünkü maç özelinde değildi. Barcelona'nın müthiş futboluna bir takım cevap verdi dün. Barcelona'nın veya hücum felsefesini benimseyen bir başka ekip de buna daha iyi bir cevap verecektir. Güzellik burada. Euro 04'ün şampiyonu Yunanistan oldu ama bir sonraki turnuvayı kazanan takım İspanya oldu. İspanya bir cevaptır. Ayrıca Inter-Yunanistan da doğru bir eşleştirme olmaz bana göre...

ahmet serdar dedi ki...

nesi doğru değilmiş inter-yunanistan eşleşmesinin ? gerçi yunanistan arada bir atak yapıyor ve kornerler ve duran toplarda rakip ceza alanında bulunuyordu. inter'in şu futbolunu güzel bulmak ve de morinyo'yu dahi ilan etmek... diyecek söz bulamıyorum. kimi pas futbolunu güzel bulurmuş kimi defans futbolunu :)))
hani diyorlar ya arda'yı çok şişirdiler diye, morinyo bu oynattığı futbolla deha ilan ediliyorsa arda'ya tapsalar yeridir.
90'daki gol bal gibi nizamiydi ve o verilseydi o zaman görürdüm dahiyi.
hiç mi 11 e 10 maç izlemedik. böyle rezil ve resmen ezik bir futbola şahit oldunuz mu ? bu kadar üst düzey bir hakem bu kadar üst düzey rezil bir yönetim göstermeseydi;
kırmızı kart olmasaydı, interlilerin her fırsatta vakit geçirmeleri engellenebilseydi daha iyi bir futbol seyredebilirdik belki. interliler sürekli kendilerini yere attılar ve hakem de hepsinde bu oyuna geldi.
ilker yasin ile hikmet karaman maç boyunca delirtti resmen. biri Xavi'yi inter forvetine monte etti, diğeri olmayan iniesta'ya defalarca topu emanet etti. Dediklerine göre Eto'o kırmızıdan sonra orta sahanın soluna geçmiş :) adam resmen sol bek oynadı. ayrıca ben orta saha diye birşey de görmedim. topu topu 25 metrede oynanan inter oyununda oyun düzeni bana göre 10-0-0 idi.
son olarak; eğer bu futbol anlayışı sonuç aldı diye dahilik olarak anlandırılıyorsa bence fener inter'den daha iyi yapardı bunu. daum da bu morinyo'dan çok daha büyük deha o zaman.

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, güzel futbol derken neyi kastettiğimi anladığınızdan emin misiniz? Inter'in şu oyunu gelecek sezon için Barcelona'ya yeni hedef koymaktır, bu da daha güzel futbolun yolunu açar diyorum. Daha iyi savunmayı açmak için daha iyi hücum sistemleri gelişir. Herkes Barcelona olamaz, olmamalı da zaten.

Sadece başlığın okunduğunu düşünüyorum bazen. Ya da ben Türkçe konuşamıyorum...

GialloRosso dedi ki...

Birakin "Guzel Futbolu", futbolun "F"si yoktu bu macta. Tamamen gol yememe uzerine kurulmus bir takim ve forsuz bir Barcelona. Gozlerim haftasonu oynanan Galatasaray-Bursaspor macini aradi.

Kazanan Mourinho ve muthis egosu oldu.

Birisi cikip, bu adamin ifadesini almali. Umarim eski hocasi Van Gaal, ogrencisine haddini bildirir.

BenX dedi ki...

Kabul etmek gerekir ki İnter saygı duyulacak bir defans yaptı.65 dakika 10 kişi oynayarak Barcelonayı durdurmak için bir futbol dehası gerekir ki bu da İnter'de mevcuttu.Ancak bana göre futbolu seven insan İnter'in kazanmasını istemezdi.Futbol hücumla güzelleşir 10 kişiyle yapılan savunmayla değil.Barcelona nın attığı 2. golde istemsiz bi şekilde ayağa fırlayıp gool diye bağırmam ve golün iptali sonrasında yaşadığım büyük hayal kırıklığı bundandı sanırım.Evet Barcelona ileride bu savunmaya karşı bir çözüm bulmak için futbolunu geliştirecektir fakat ben yine de bayern-barça finalini tercih ederdim.Sonuç olarak bana göre geçen akşam İnterin kazandığı ama futbolun kaybettği bir maç oldu

Adsız dedi ki...

sevgili uğur
böyle bir diyalektik varsa ve bu yanıt bir sonraki Barcelona'nın daha iyi hücum varyasyonları ile daha güzel bir futbol ise bir sonraki yıl buna gelecek bir cevap da olacak demektir. Ve Dün gece Mourinho'nun verdiği yanıtın bir üst aşamasının varlığından söz edemeyiz. Bundan ötesi ilk 11'de forvet başlatmamak ya da kaleye doluşmak olabilir ki bu da futboldan geri bir şeydir.

Kaldı ki dün ortada verilmiş yeni bir yanıt da yoktu sahada. 2. gol olsa çuvallamaya mahkum bir yanıt. Ya da başka bir gece hezimetle sonuçlanabilecek bir yanıt. Yanıt? Sahi nedir bu Barcelona'nın taktiğine verilmiş yanıt ve bunun yeni tarafı nedir? Bana kalırsa Nou Camp'dan Barcelona'yı eleyerek çıkmak arzusunda olan Mourinho'nun 10 kişi kaldıktan sonra oyun planının bozulması sonrası kendiliğinden can havliyle babadan kalma yöntemlere başvurmasından ibaretti bu. Bir taktik bile değildi.

Sözün özü bu anlayışa verilebilecek bir yanıt olmadığı gibi güzel futbolun bu maçtan kazanabileceği bir şey olmadığını düşünüyorum ben Bu maçtan en fazla futbol oyun kuralları gelişebilir. Basketboldaki 3 saniye kuralına benzer bir kural icat edilebilir...

Adsız dedi ki...

Taraftar gözlüğünü atın da tarafsız eleştiri yapın lütfen.Taraflı yorumlar yüzünden çok sevdiğim Barcelona'dan ve

Messi'den soğuyorum yavaş yavaş.Aynı şey Ronaldinho'da da olmuştu.

Yazıdan uzaklaşacağım ama bu Barcelona fanatiklerine söylenmesi gereken bazı şeyler olduğunu düşünüyorum.

Messi'yi gelmiş geçmiş en iyi futbolcu ilan edersiniz,Maradona'yı ve Pele'yi bir kalemde silerek...

Size göre C.Ronaldo futbolcu değil.

İnter'e çıkarılan kırmızı karta değinmezsiniz.Varsa yoksa "son dakikadaki gol sayılsaydı görürdüm İnter'i ,görüddüm

Mourinho'yu"...

Geçen seneki Chelsea maçı hakkında konuşmazsınız.İşinize gelmez.

İnter'in yaptığı savunmayı taktikten bile saymazsınız.Sanki siz o defansı açabildiniz de.Yan pasları güzel futbol

olarak nitelendirirsiniz.

Barcelona'ya gelen eleştirilere tahammülünüz olmaz.Kimin haddine eleştirmek!

Son olarak kendinize şunu sorun.Neden bazı kişiler Barcelona'nın hata yapmasını ister hale geldi?

İlla kutuplaştırmak zorunda mısınız insanları?Ya Barcelona'yı seveceksin ya da düşman olacaksın mantığını

bırakın.Bırakın da zevk alalım şu Messi'den de C.Ronaldo'dan da Pele'den de...Sadece 1 tane iyi ve buna karşılık da

kötü olmak zorunda değil.Bıktık sizin şu taraflı yorumlarınızdan.

Gelmiş geçmiş en iyi takımların birisinden soğutabiliyorsunuz ya,helal olsun size...

Adsız dedi ki...

11

father vic dedi ki...

şu anki interle 2004 yunanistanını karşılaştıranlar şunu bilmezler mi??mourinho o zaman da mourinhoydu bugün de..ama yunanistan 2004 ten sonra 2008 e gidemedi bile..ayrıca ilk maçta da 3-1 yenmeyi başarmıştı mourinho barca'yı..kabul etseniz de etmesiniz de;

mourinho>all

aamedya dedi ki...

mu maçın sonucu tam yerinde hakettiklerini aldılar iki takımıda tebrik ediyorum ama kazananı ikikez tebrik ediyorum tebrikler...

Related Posts with Thumbnails