Yenilsen de Yensen de: Galatasaray, 1. Bölüm

Gerek iletişimsizlikten, gerek programın saatinden dolayı programı kaçıran birçok kişi olmuş ve programın internet ortamından izlenip izlenemeyeceği sorusu geliyor sıkça. Şimdilik internetten tekrarını izleme şansımız yok ama programın kaydını aldığım zaman burda paylaşacağım inşallah. Futbol Blog zamanı programların bir özetini geçiyordum,bir aksilik olmazsa bundan böyle Galatasaray bölümlerinin de özetini geçeceğim.

Programda Banu Yelkovan ve Bağış Erten'le beraber 5 konuk vardı, programı izleyenler için soldan sağa isimleri geçeyim. Taraf gazetesi yazarı Ali Murat Hamarat, Eurosport spikeri Caner Eler, Ekşi sözlükte ich mahlasıyla yazan Emre Atasoy, Mayıslar blogu yazarı Atahan Altınordu ve en sağda ben, yani Uğur Karakullukçu. Eray Sözen ve Sabri Sofuoğlu kurayla dışarda kaldılar bu bölüm, bundan sonra dönüşümlü olarak bazı bölümlerde olmayacağız. Toplamda sezonun bitimine kadar 7 bölüm çekilmesi planlanıyor ve hepimiz 5er programda yer alacağız. Programda konuşulan konular Galatasaray ağırlıklıydı elbette, Galatasaray'ın şu anki durumunu ve bunun sebeplerini irdeledik bir süre, daha sonra yukardaki fotoğrafın ne anlama geldiğini konuştuk. İBB maçı özelinde Semih Kaya'ya geldi konu, Semih deyince benim çenem açıldı biraz tahmin edebileceğiniz gibi. Daha sonra Beylerbeyi'ne kısaca değindik. Daha sonra Galatasaray'da çıkış yapan genç oyunculardan bir 11 oluşturalım dedik ama kriterleri tam belirleyemediğimizden dolayı (zaman, altyapı çıkışlı olup olmaması, mevkii) istediğimiz gibi bir 11 çıkaramadık tam. Bir alttaki yazıda gördüğünüz Tugay Kerimoğlu'nun adının geçmemesi ise bizim adımıza büyük bir eksi oldu bence, canlı yayın heyecanına verelim. Mehmet Topal mı Güven mi derken ortası kaynadı arada.

İkinci kısımda Galatasaray'ın yönetimsel sıkıntılarını dile getirdik, sistemsizlik vurgusu yapıldı genelde. Programa sıkıntının forvette olduğuyla ilgili bir mail geldi, onun üstüne bir süre takım kadrosu üzerinde tartışmalar yürüttük, Ümit Karan'ın bütün sezon neden ligde tek gol atamadığı konuşuldu. Şampiyonluk şansımız sorulduğundaysa genel kanı ilk ikide olacağımız şeklindeydi ama şampiyonluk konusunda benim de dahil olduğum 3 konuk Beşiktaş'ı daha şanslı görürken Atahan ve Emre matematiksel olarak şans bitmedikçe Galatasaray'ın şampiyonluğundan başka bir şey söylemeyeceklerini dile getirdiler. Atahan Hagi'nin ünlü sözüne gönderme yaptı, "Galatasaray'ın olduğu yerde her zaman umut vardır." Hepimizin dileği bu yönde tabii, ona şüphe yok.

Son bölüm uzatma adı altındaki bölümdü, burda herkes program içinde sıra gelmeyen ama bizim söylemek istediklerimizi dile getiriyoruz. Ben bu hafta önemli performanslar sergileyen Özgürcan Özcan ve Erhan Şentürk'ten bahsettim kısaca. Atahan ise Yeni Açık Üst'e kombine isteğinde bulundu. Emre, Ümit Karan'ın bar sahibi olmasının etik olmadığını, Galatasaray'a ve kendisine zarar verdiğini söyledi. Caner, Charles Itandje'nin Hillsbrough anma törenlerinde sırıtmasına karşı Liverpool kulübünün ortaya koyduğu duruşu ve tepkiyi takdir ettiğini, bizim kulüplere örnek olması gerektiği vurgusunu yaptı. Ali Murat kusura bakmasın, gece tekrarı izlerken hafiften uyukluyordum, onun ne dediğini tam hatırlamıyorum. Futbol Blog döneminde de illa bir şeyi unuturdum, bu da nazar boncuğu olsun. Edit: Banu abla hatırlattı sağolsun, Ali Murat da bizim derbiyle diğer derbilerin farkına değinmiş ve onlar da en az bizim kadar stresliyken sadece bizim derbide olay çıkmasını manidar bulduğunu söylemiş...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

adozzi21 dedi ki...

çok başarılı bir programdı gerçekten..tebrikler hepinize..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Merakla bekliyoruz...

Sinan Yılmaz dedi ki...

"programın kaydını aldığım zaman burda paylaşacağım inşallah"
Pardon yukarda paste yapmayı unutmuşum :D

Mucoid dedi ki...

Gerçekten güzeldi..ilerleyen bölümleri merakla bekliyoruz :)

Gala's dedi ki...

çok güzel bir programdı abi. yaşlı yaşlı futbolu kavga dövüşle halledeceğini sanan kişilerden çok daha seviyeliydiniz. tebrikler

mes dedi ki...

Gayet güzeldi , yakında daha iyi olur umarım ama merak ettiğim bir şey var , kim kaç yaşında acaba ? Uğur aydınlatabilirsen iyi olur , takipteyiz :)

Merhamet dedi ki...

Çok güzel ama kısa bir programdı zaten programın eleştirilecek tek yanı kısa olması. onun dışında seni ve atayı görmek mutlu etti beni başarılı programlar dilerim bundan sonrası için

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

http://yetenekavcisi.blogspot.com/2009/04/semih-kaya.html

Vuyrun Semih Kaya hakkında yapığım bir inceleme, ayrıca blog listenize de eklerseniz sevinirim.

pclion dedi ki...

Hocam, bir yanlışlık olmasın? Blog listesinde zaten ekli blogun...

Gala's dedi ki...

uğur abi,
benim blogumu listene eklemişsin. yeni bir blog yazarı olarak bu beni sevindirdi. yanlız değişime gittiğimizden artık galatasarayruhu değil UltrasOverawe isimini kullanacağız. linki ve isimi değiştirirseniz sevinirim. başarılı yazılarınızın devamını bekliyorum.
http://ultrasoverawe.blogspot.com/

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Tamam gördüm :) Teşekkürler ;)

pclion dedi ki...

Galatasaray ruhu iyiydi, bence keşke kurcalamasaydın. Neyse, ekledim linkini...

Related Posts with Thumbnails