uA Seneye Eski Açık'ta!

Günün en bomba haberi cezalar sanmıştık ama erken konuştuk galiba. uA gelecek sene tamamen Eski Açık'ta yer alma kararı almış, ultraslan.com'da Sebahattin Şirin ve Yılmaz Tutuş açıklamış. Açıklayan isimlere bakınca haberin geri dönülür bir haber olmadığı açık, bunu uA'nın gelecek sezonda Aslantepe için hazırlanacak olması olarak yorumlayabiliriz şimdiden. Ancak asıl merak ettiğim soru Kapalı Üst'te ne gibi gelişmelerin yaşanacağı? Daha önce uA'yla kavgalı olduğundan ayrılmış birçok kişi ve grup var bildiğiniz gibi, bu haber üstüne nasıl bir tavır takınacaklar, cidden merak ediyorum. Seneye tribünlerde bir farklılık olacağı kesin, ben her iki yönden de olumlu buluyorum bu gelişmeyi.

Sadece bana yaramadı gibi bu gelişme zira bu sezon bir Eski Açık kombinesi edinme derdindeydim, şimdi muhtemelen bütün arkadaşlarım Kapalı Üst'e geçmek isteyecektir. Bir hesap numarası açsam blog okuyucuları bana bir Kapalı kombinesi alırlar mı acaba? :) Açıklamanın tamamı ise aşağıdaki gibi;
2009 - 2010 yılı kombinelerinin satışa çıktığı şu günlerde ultrAslan önemli bir karar almıştır.

Gelecek sezon tüm alt gruplarımız ile birlikte Eski Açık (Alpaslan Dikmen) tribününe geçme kararı alınmıştır. Ayrıca eski açık tribünün üstünün kapanmasını istemekteyiz.

Bu konuyla ilgili tüm duyarlı üyelerimizi göreve davet ediyoruz.

Sebahattin Şirin - Yılmaz Tutuş

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

22 yorum:

apaç dedi ki...

sebahattin şirin, yılmaz tutuş..

şu arabesk adamlardan kurtuladığımız müddetçe rahat yok bize.

apaç dedi ki...

saldır cimbom
okey, let's go
oley oley oley..

şu yukarıdaki sözleri kim yazıp, kim besteliyor, hakikaten çok merak ediyorum.

kim abi bizim tezahüratların kaynağı!? kim saldır galatasaray tezahüratını bir de utanmadan meira'ya uyarlayarak söyleyen/söyleten1?

kimlerin elinde bizim tribün!?

kim ''beyler hafta içi federasyona yürüyoruz, biri siyah çelenk yaptırsın'' diyen!?

pişmansın maldini.

itiraf et!

Dalecarnegie dedi ki...

Apaç sözlerine dikkat et.Arabesk tarzı makara yaptıgın insanlar senelerce bu tribünler için uğraş vermiş Galatasaray tribünün emekçilerindendir.

İllaki her tribünde yanlışlıklar olabilir buna katılırım bizim tribündede vardır;Ama Yılmaz ve Sebahattin Abi çok iyi insan ve iyi derece'de Galatasaraylıdır.

Majesty dedi ki...

1 sene için tribün üstü kapanmaz. Benim de Fenerbahçe maçından sonra azalsa da kombine alma ihtimalim tamamen sıfıra inmiştir bu haber ile, kapalıya para yetmez.

barış dedi ki...

tribünün üstünün kapanmasını istemişler cidden, ilginç.

apaç dedi ki...

ciddi anlamda mesai ayırıp uğraşanı da, rantçısı da, nemacısı da emekçi oluyor ya en çok buna gülüyorum ben.

gs tribünleri gün be gün irtifa kaybeden, eski şaşalı günlerinden çok uzakta olan, kalan 2 büyüklerin hatta kimi anadolu takımlarının tribünlerinden bile fersah fersah geride olan bir tribündür.

2001'deki deportivo maçından bu yana da bir arpa boyu yol alamamış, sürekli cepten yemiştir.

hakikaten çok merak ediyorum, kim seçiyor bu arkadaşları? ya da birileri seçiyor mu! bilmediğimiz bir krallık filan mı var? nasıl miskin bir tebaa bu? yok mu bu arkadaşlardan bu işi daha iyi kotarabilecek, gs taraftarını daha iyi resmedecek biri(leri)!?

belli, olmuyor işte. son 5-6 yıldır sürekli bir irtifa kaybı.. kime sorsam eskiye özlemde.

kimse niye bunu sorgulamıyor? ya da daha doğrusu kimse buna niye yeltenmiyor!?

nedir bu gs taraftarlarına yön verenlerin sırrı!? şimdiye değin hangi mükemmmel, hangi orijinal işlere imza atmışlardır da hükümlerini sürdürmeye devam ediyorlardır?

varsa bilen, beri gelsin hakikaten.

alessandro del piero dedi ki...

apaç son olaylardan sonra sabri sevdasını bırakmışsın bakıyorum.. o apaçiden adam olmayacağını anlamış olman da iyiye işaret, tebrik ediyorum seni.. bize balta gibi adamlar lazım :)

o değil de arabesk marabesk işlerden rahatsız olduğunu söyleyip her konuşmasında konuyu bir şekilde türklüğe, milliyetçiliğe, askere getiren bülent uygun'un hem de türk bayraklı müthiş duygusal pozunu avatarına koymuş olman enteresan bir çelişki olmuş.. olsun seni böyle seviyoruz :)

apaç dedi ki...

@alessandro del piero

ömür biter, yaşam biter, sabri sevdam bitmez. delicesine sevdam, ölürcesine tutkumdur sabri.

bülent uygun hususuna gelince, ben zaten kendisinin fazla uç, fazla şovenist bir adam olduğunu defa kere zikretmiştim.

beni hayat görüşü değil, saha içinde yaptıkları; galatasaray'ımın başarısı ilgilendirir.

bülent uygun, büyük güç.

ben, bu gücün karşısında eğiliyorum.

siz de eğilin.

eğilin ki galatasaray'ım kupalardan kupalara koşsun.

apaç dedi ki...

ha bir de otoritesini en iyi resmeden karesi bu olduğu için bunu seçtim.

zaten pek bayraksız fotoğrafı yok hocaların hocasının.

olanları da ekseriyetle atın üstünde çektirdiği kareler oluşturuyor.

yalnız fotoğrafta karizmanın çok doruklarında..

haydi bir itiraf da siz edin :55

Gala's dedi ki...

apaç dikkatli konuş.
o kişiler yıllardır tribünde. kurtulamayacaksın çatla yerinde. bestenin kralını da onlar yapıyor merak etme. sen gibi oturduğun yerden sallamıyor. o tayfa deplasmanda ( yurt dışı dahil) içerde peşinde geziyor takımın. futbol basketbol voleybol tsandalye briç yüzme yelken demeden tüm gününü o arma için harcıyor. sen bilemezsin bunları. tamamen bağımsız tek grubun reisleri onlar. tüm deplasman organizasyonlarını, koreografileri pankartları kendi cebinden yapıyorlar. bestelerin kaynağı ultrAslan best'dir. istiyorsan o gruba katılır çok bildiğin işi öğretirsin. tribün emin ellerde sen emin ol. senin eleştirdiğin o tayfa olmasa seni sami YEN in önünde boğazlardı başka taraftarlar. sen kimsin cebinden para harcayan insana rantçı diyorsun. onlar çarşıya gfb ye benzemezler. bilmeden konuşma. gfb gibi kale arkasında 10 kişi bağırmıyor. ultrAslan bir güç kaybetti ise nedeni endüstriyelleşen futboldur. kapalı tribün fiyatlarıdır. bu arkadaşları tribün seçiyor. 25 sene tribün kovalıyorsun. en eski olan lider oluyor bu kadar basit. kimse atamıyor onları. bu arkadaşlardan daha iyileri varsa buyursunlar kapıları herkeze açık. defalarca hacca gitmiş kişiler hakkında rantçi v.b. ifadeler kullanma sakın. bana böyle beri gelsinli felan konuşma. geldim beri. senle günlerce tribün hakkında konuşurum. sen beri gel.

mes dedi ki...

Bende bu sene Eski Açık'tan kombinemi alıcaktım ama bu olaydan sonra Kapalı baya cazip geldi bide YÜRÜYEDUR geri dönerse harika olur herhalde , çok özledik onları ASY'in Cehennem sıfatı almasının en büyük nedenidir onlar.


Bu arada arkadaşlar uA'nın içinde çok fazla karaborsacı olduğu için bana kendilerini hiç savunmayın , bu sene 3-4 sefer kuzenimin kombinesiyle Kapalı'ya gittim ve kendilerini çok daha net tanıdım. Kocaeli maçında Sabri'ye dümdüz söven kişiler Bordeaux maçında 3'lü çektirenlerdir. Ayrıca uA'nın alt grubu olmasına rağmen KARŞI'yı çok severim ki çoğu beste onlardan çıkıyor , Üni'de fena sayılmaz.


Son olarak Eski'nin üstünün kapanmasını istiyoruz demek nasıl bir zekâ ürünüdür ? Biz orda ıslanırken , donarken ve buna rağmen hala bağırmaya devam ederken neden Eski'nin üstü kapansın demiyordunuz ? Bana biri bunun cevabını verebilir mi ? sanmıyorum !! Bu yazıyı kim yazmış bilmiyorum ama gerçekten çok vahim. Olaya bak ya biz Eski'ye geçicez üstünü kapatın !!! İsterseniz size yeni tribün yapalım sevgili ıslanmaktan çekinen tribün emekçileri.

Gala's dedi ki...

yürüyedur ultrAslan'ın sadece bir alt grubu. bir sloganıdır. onlarla birlikte olmak istiyorsanız Eski Açık tribününe gidin. illaki çekirdek çitliycem diyorsanız buyrun gidin kapalı tribüne. ultrAslan grubunda aktif olarak çalışan hiçkimse karaborsacılık yapmıyor. o kişiler ultrAslan'ın adını kullanıyor. sabriye küfür edenler provakatörlerdir. hiçbir zaman Reis veay Yılmaz başkan onlara küfür ettirmemiştir. Hatta sabri nin lehine tezahurat yapmışlardır. eski açığın kapatılması ise sesin sahaya yalıtımı açısından isteniyor. atmosfer açısından eski açığın kapanması iyi olacaktır.

scapula dedi ki...

Gala's,

Kandırılıyorsunuz güzel kardeşim. Halbuki bu kadar kolay kandırılmamanız lazım. Sahip çıkmanız lazım Galatasaray'a, sizin aşkınızı kullananlara izin vermemeniz lazım. Üzülüyorum, ama gereksiz yere uzun uzun konuşmak da istemiyorum. Çünkü görüyorum ki çözümü yok bunların. Siz kandırılacaksınız, insanlar da sizin sevdiğiniz renkler üzerinden maddi manevi geçinmeye devam edecek. Sonra siz "o bizim reisimiz, ona laf söyletmeyiz" deyip gider yapacaksınız sağa sola. Onlar da bu işten ekmek yemeye devam edecek. Galatasaray'ı tutanından, tutmayayına kadar; hepsi... A kişisinden, B kişisinden bahsetmiyorum; genel durum bu. Ama dediğim gibi, hiç niyetim yok bunları tartışmaya. Böyle sürüp gidecek bu iş, anlıyor musun? Cesur bir yönetim gelene kadar bu rant devam edecek... Kandırılan da hep siz olacaksınsınız. Maalesef.

Söyleyeceklerim bu kadar.

Kal sağlıcakla.

mes dedi ki...

@Gala's

Yürüyedur ve uA birbirinden tamamen bağımsız iki tribün oluşumudur onları aynı oluşumda sananlara rağmen Yürüyedur uA'dan çok daha önce kurulmuştur ve italyan ultras'lara benzerler. O.Ç fatih akyel yüzünden oluşan olaylardan sonra tribünden çekildiler zira bu saygısızlığı hiç haketmediler. Şimdi bazı elemanları uA'nın içinde olduğu söylenir zaten ben uA tamamen karaborsacıdır hepsi kolpadır demiyorum ama artık bazı şeyler bariz ortada.

Sabri olayında ise ben Kapalı'nın tam ortasındaydım ve Sabri'ye küfür başladıktan sonra İkizlerden Sedat abiye '' abi yapmayın tek suçlu Sabri mi ? , yazıktır ya '' dedim , bunu söyleme amacım ise takım bu kadar kötü oynarken ve hiçbir oyuncu iyi oynamazken ihalenin bir kişinin yani Sabri'ye mâl edilmesiydi. Sedat Abi bana '' her akşam gece klbünde , iyi yapıyorlar '' dedi , buna ne diyeceksin ? Belki adam çok sinirli olduğu için öyle söyleydi hak da veriyorum ama sen bazı şeyleri bilmeden yorum yapıyosun ki ordaki küfür Sebo'nun bir eli hareketiyle anında biter.


Bu arada Eski Açık her zaman ateşli bir tribündür , eğer sesi bu kadar önemsiyorlarsa daha önce böyle bir şey isteyeceklerdi !! Ayrıca Kapalı'da illaki birileri bağırır sen merak etme , ben senelerdir Eski Açık'ta bağırıyorum daha Kapalı'nın bağırmadığı gün görmedim.

Gala's dedi ki...

böyle üstü kapalı konuşmak mantıksız. söyleyin bildiğinizi de madem kandırılmayalım. eskiden hataları olabilir. ama şu anda yönetimden bağımsız tek gruptur ultrAslan. deplasmana giderken para almayan tek gruptur. yönetimi işini kötü yapıyorsa eleştirir. bknz canaydın. mesela siz canaydın ın ultrAslana para verdiğini iddia ediyorsanız çok yanlış olur. resmen ters görüşlüler çünkü. polat ise işini iyi yapıyor ve şuan çatlak ses yok. emin olun ki işini kötü yapsın çatlak sesler başlar. türkiye de rantın en az olduğu oluşumdur kendim biliyorum. eğer daha iyi yaparız diyen varsa buyursun gelsin.

scapula dedi ki...

Burak

(Sakıncası yoktur umarım böyle hitap etmemin.)

Hagi desem, Fatih Akyel desem, Ergün Gürsoy desem? Leeds maçı desem? Başka şeyler de diyebilirim de, işte internet güvenli ortam değil ki Burak. Bu internet yüzünden insanların ne belalar açıldı başlarına, tam da konuştuğumuz konuda. O yüzden üstü kapalı konuşabiliyorum işte ancak. Faydası olacak olsa, zaten ben değil çok daha söz hakkı olan insanlar konuşur da, faydası yok.

Karaborsa da dahil, söyleyecek, anlatacak çok şey var. Ama gerek yok. İnan ki böyle bir tartışmaya girmemizin kimseye faydası yok Burak. Bu nedenle kendi adıma burada kesiyorum.

uA Karşı'yı tenzih ederim.

Sevgilerimle...

Özgür Şeker dedi ki...

@apaç
kısa yazacağım belki öz'dür bilemiyorum artık.

'eski şaşalı günlerinden çok uzakta olan' demişsin.

Bahsettiğin kişi Sebahattin Şirin o eski şaşalı günlerden gelen biri
hani o eskişehirle oynanan şampiyonluk maçı o zamanlardan gelen biri.
kelimelerini seçerken bazı şeyleri bilerek seç.

Sencer Yücel dedi ki...

Taraftar grubu aşkını anlamıyorum ben. Takım tutar gibi grup tutanlar var. Her takımda. Tuttuğu takımı sorunca "Ultraslanız", "Genç Fenerliyiz", "Çarşılıyız" diyen var. Çok enteresan...

apaç dedi ki...

@armanın peşindeyiz

olabilir.

nonda'da geçen sene 10 numara golcüydü. ama muhtemelen sene sonunda bileti eline verilecek. kaldı ki zikrettiğin isim şimdiki kadar aktif olmayabilip, mutfaktaki birilerden de olabilir o dönem.

ne kadar içindesin, ne kadar içinde değilsin bilmiyorum; ama şu gerçeği kabul edin artık:

bu hususta ciddi bir reforma ihtiyaç var.

biz de anlıyoruz bu işten. sizin tabirinizle de çoktur tribün kovalamışlığımız.

ama olmuyor, her geçen gün daha bir acz içerisne bürünülüyor.

o yüzden bir yerden başlamak, bu iki adamdan kurtulmak gerek.

Gala's dedi ki...

Mete JR ;
yine aynı maçta sabriyi tribüne çağırmıştı kapalı. sedat abi öyle demiş olabilir ama ultrAslan her zaman çekirdekçi tayfaya karşı oyuncuları korumuştur. kapalının bağırmadığı gün görmediniz çünkü o tayfa hep oradaydı ve artık orada olmayacak. bağıran da çok sağlam bağıramaz artık.

scapula ;
dediklerinizin çoğunu anladım. ama bu ülkede en temiz tribün oluşumudur ultrAslan. kurulduğu günden beri de seviye olarak iyi duruma gelmektedir. diğer grupların ne olduğunu biliyoruz. neler yaptıklarını.

talento ;
biz hiçbir zaman ultrAslan'ız demiyoruz. biz galatasaray sevdası ile tutuşan gençlerin yönetimden bağımsız olarak kurduğu bir grubuz ve tek amacımız gs ye faydalı olmak. bu sadece futbol değildir. mesela bir hatıra ormanı, tribün şovları, anma günleri, protestolar, cumhuriyet mitingleri, hastalara kampanya v.b. ultrAslan bir tarafatr grubu olmaktan çıkmış türkiyenin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisidir. tüm kıtalarda temsilciliği olan başka bir sivil toplum örgütü söyleyin bana.

apaç :
sen herşeyi göründüğü gibi biliyorsun. sen gibi tribün kovalamıyor onlar. basket,voleybol tüm branşların deplasmanı evi yurtdışı 7 gün 24 saat armanın peşindeler. tribünün her geçen gün kötüleşmesi bilet fiyatlarının uçuk olması ve ultrAslan'ın bedava bilet almamasıdır. endüstriyel futbola yenik düşüyoruz malesef. artık futbol ateşli, kenar mahallenin hırçın çocuklarından çok, zengin züppelerinin sporu olmaya başladı. bu konuya en çok itiraz eden ULTRAS mentalitesini savunur ultrAslan. yani , nonda geçen sene trabzon defansında erdinç ile çağdaşı bulurken, bu sene karşısına Song ile egemen geçti ;)

Özgür Şeker dedi ki...

@apaç

tamam işte istediğin şey olmuyor mu? eski açık'a geçti işte ultrAslan.
daha iyisini yapabilen varsa buyursun kapalıya

Gala's dedi ki...

daha iyisini yapan elbette olmayacak ve kapalı tribünde rahat edemeyenler artık rahat edecek. maçlarını izleyecek. sponsorlar biletleri artıracak. ultrAslan bu tribünlerin tek oluşumudur ve bunu tüm türkiye kıskanmaktadır. tek elden yönetilmesi en büyük avantajıdır.

Related Posts with Thumbnails