"Tugay Kerimoğlu the Turkish Delight": The End?

Tugay Kerimoğlu'yla ilgili istikrar temalı haberler görmeye alışkınız biz, bu sefer ise kaçınılmaz olan ama hiçbir zaman gelmeyecekmiş gibi gelen bir haber düştü basına. Sam Allardyce, Tugay'ın sezonun geri kalanında onun rezerv takımda çalışmasını uygun bulmuş, bir nevi kadro dışı diyebiliriz bu duruma. Hal ve hareketlerinden olmadığı aşikar tabii, performans odaklı bir tercih olsa gerek. 24 Ağustos 1970 doğumlu bir oyuncu Tugay, bu yaz 39 yaşını doldurmuş olacak. Türkiye çıkışlı olup bu noktalara kadar gelebilmiş oyuncu tarihte yok. Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmiştir ve benim gözümde en büyük Galatasaraylılardan biridir. Genç oyuncularımızın kendisine idol olarak benimsemesi gereken oyuncuların en başında geliyor ama ne hikmetse Avrupa görmüş Türk oyuncu kontenjanında Emre Belözoğlu ön planda buralarda. Halbuki Nihat Kahveci'yle beraber Avrupalılara göre en iyi Türk oyuncudur Tugay Kerimoğlu.

Onu Galatasaray'da görmek isteyen büyük bir kitle var -benim de dahil olduğum- ama İngiltere'de kendini bu kadar kabul ettirmişken işi mutfağında öğrenmesi, Galatasaray'a daha çok referans noktalarında yardımcı olması -ki Kewell transferinde de rol oynamıştı Tugay- onun için en doğru seçenek gibi duruyor. Böyle bir değeri bu kadar kolay kaybetmemeliyiz, biliyoruz ki buraya geldiği an Ümit Davala'dan, Bülent Korkmaz'dan daha fazla olmayacaktır kredisi. Biraz daha sabretmeliyiz gibi geliyor bana...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Adsız dedi ki...

O kitleye beni de dahil et, FM'de her yeni GS kariyerimde almaya çalışırım kendisini :)

jose dedi ki...

1 senelıgıne bıle olsa yuvaya dönsün.

En kotu Mehmet Guven oyuna gırecegıne kaptan gırsın.

226 maç Rovers formasını gıymıs oyuncuya bunu yapan Sam sen tam bır gerızekalısın.

Gala's dedi ki...

benim gibi birçok kişi için bir galatasaray efsanesidir o. burada da dediğim gibi bu takıma mutlaka kazandırılmalıdır.

http://galatasarayruhu.blogspot.com/2009/04/tugay-kerimoglu.html

barış dedi ki...

teknik direktör olarak çok başarılı olacağını düşünüyorum ben, hem tecrübeli bir premier lig oyuncusu olarak bu işi avrupada öğrenmiş ve vizyonunu genişletmiş olacağından hem de türkiyede işlerin nasıl yürüdüğünü bildiğinden. sabredilirse galatasarayı uzun yıllar çalıştırmasını istediğim, gsnin teknik direktörlüğüne cuk diye oturacak bir adamdır kendisi.

mondo trasho dedi ki...

yahu nasıl da hemen yanlış bir bilginin kurbanı oluyoruz. tugay kadro dışı falan kalmış değil. sadece sakatlığı nedeniyle hocasına maçta oynayamayacağını söylemiş. hocası da tüm diğer futbolculara yaptığı gibi o süreçte rezerv takımda idman yapmasını söylemiş. takımla brlikte gidemeyeceği için. yani ertesi gün tugay tekrar a takımla idmana çıkabilir. bunu bizzat bir radyo kanalında tugay'ın da yakın arkadaşı olan, ingiltere'de yaşayan bir muhabir söyledi. sanıldığı gibi değil durum. sene sonunda da bırakıyor futbolu ve yardımcı antrenörlüğe başlıyor.

Zoma dedi ki...

Olay farklıymış:

http://fanatik.ekolay.net/fanatik/index.aspx?aType=YazarDetay&catid=207&articleid=131217&authorid=53

pclion dedi ki...

Ya, hiç sormayın, medyanın gazına geldik. Blackburn sitesinden falan baktım, dışardan doğru gibi ama meğerse işin içeriği farklıymış.

Yine de söylediklerim genel geçer şeyler, futbolu bırakmaya karar verdiğinde Türkiye'ye hemen dönmemesi kendisi için iyi olur...

Related Posts with Thumbnails