Süper Lig'de Nöbetçi Golcü Sıkıntısı

Geçen sezon Semih Şentürk'ün domine ettiği "yedekten gelip skora katkı yapma" işini bu sene yapabilen oyuncu yok denecek kadar az. Beşiktaşlı Bobo yedekten gelip takımına skor anlamında en iyi katkı veren oyuncu oldu. Yukardaki istatistiklerde 3 gol gözüküyor ama son Eskişehir maçında da çok kritik bir gol daha atarak bu alanda 4. golüne imza atmış oldu Bobo.

Kenardan gelerek 3 gol atabilmiş iki oyuncu var Süper Lig'de, birisi Kocaelisporlu Hamza Mutlu, diğeri Leo Iglesias. Leo Iglesias'ı anlayabiliriz belki zira yedekten gelmesine rağmen rotasyonun içinde olan bir oyuncu ve santrafor olarak görev yapıyor. Yedekten gelerek en çok süre alan forvet dahi olabilir Leo, bir araştırmak lazım.

Burda esas şaşırtıcı olan isim Hamza Mutlu. Hamza 86 doğumlu ve Kocaelispor altyapısından mezun olmuş bir orta saha oyuncusu. İzlediğim maçlarda pek dikkatimi çekmedi aslında ama kritik anlarda puan kazandırmayı başaran bir joker olmayı başarmış Hamza, attığı 3 golün ikisi takımının o maçtaki tek golü, yani takıma direkt olarak puan kazandıran goller.

Bu istatistiklerden okuyabileceğimiz en önemli husus İstanbul takımlarının yedek kulübesinden skor katkısı almakta sıkıntı yaşaması. Bobo bu kategoride liderlik yapsa da genelde ilk 11'de forma bulan bir oyuncu, bu anlamda maç kondisyonu sıkıntısı çekmiyor. Tam anlamıyla joker olarak tanımlayabileceğimiz oyuncu geçen seneki performansı biraz abartı olsa da Semih Şentürk'tür bana göre. Galatasaray'da ve Fenerbahçe'de kenardan gelip 2 gol bulabilmiş tek oyuncu dahi yok, bunun üstüne düşünmesi gerek bu kulüplerin. Özellikle Galatasaray kulübede tuttuğu iki maliyetli oyuncusu Nonda ve Ümit Karan'ın varlığını sorgulamalı, bu oyuncular kenardan gelip gol atamıyorlarsa ne işe yarıyorlar? Bunları şimdiden yazıyorum, sezon sonu değerlendirmelerinde lazım olacak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

father vic dedi ki...

bu konuda semih gerçekten bi fenomen belki ama 2002-03 sezonunda ki ahmet hassan performansı da yabana atılcak cinsten diildi hani..bi de seneye bülent korkmaz başımızda kalırsa belki baros u kulübeye çekip hasan şaşa 11 de yer werir bölece nöbetçi golcü sıkıntımıza son veririz..

Emrah Özşahin dedi ki...

Hamza Mutlu'nun 2 hafta evvel denizlispor maçınadada oyuna sonradan girerek penaltı yaptırdığını fakat penaltıyı başka futbolcunun kaçırdığını ek olarak belirtmek lazım. Ayrıca oynadığı dakikayı baz alırsak yaptığı asistleride göz önüne alırsak bir hayli başarılı sayılır ama nedense Kocaelispor'da Yılmaz Vural ve Erhan Altın'ın gözüne pek giremedi açıkçası, nereye koyarsan oynar zaman zamanda sağ bekte oynuyor, aslında onu taktir ettiğim en önemli nokta 2007 yılında kocaeli 1.amatör küme takımlarından Kocaelispor'a transfer olup, ilk senesinde 27 maç ilk 11 de forma giymiş oması ve ertesi sezon süper ligde de dikkat çekmiş olması.

Related Posts with Thumbnails