Sivasspor 3-0 Trabzonspor || İlk İki Artık Belli...

Maçın ilk 20 dakikasında vurup geçti Sivas, Trabzonspor'a oyunu kafa kafaya oynama şansı bile tanımadı. Maç boyunca bütün bölgelerde Sivasspor daha fazla kişiyle oynuyor gibiydi sanki, harika bir alan paylaşımı anlayışları var. Hücum bekleri de işin içine girince Trabzonspor'u benim beklediğimin aksine çok kolay geçmeyi başardılar.

Tam bir makine gibi işliyor Sivasspor takımı, Murat Erdoğan'ı kenara koyarsak bütün parçalar görevini eksiksiz yerine getiriyor diyebiliyoruz rahatlıkla. Sağ tarafta Musa, onun arkasında Abdurrahman bindirmeleriyle rakip defans göbeğini ciddi şekilde zorluyor, gollere bakarsak da net bir biçimde bu etkiyi görebiliyoruz. İkinci yarının ortalarına doğru futbolu ve hücum organizasyonları kısırlaşmıştı Sivasspor'un, bunda Musa'nın etkisiz olmasının payı büyüktü. O da toparlandıkça Sivasspor hücum hattı kendine geldi, Tum ve Mehmet'le iyi bir üçlü oluşturmaya başladılar ön bölgede.

3. bölgenin arkasını süpürenler ise sert ve faullü oyunuyla Sezer ve İbrahim, arkalarında ise rakip forvetlere bir duvar örmüş Bilica. Petkoviç'in de degajları felaket olsa da oyun içinde harika bir iş çıkarıyor, bunca maçını izledim, tek hatasını görmüş değilim. Sivasspor görünenin aksine komple bir takım, bireysel bazda değil belki ama hem ofansif hem defansif opsiyonları çok daha fazla diğer takımlara göre ve en önemlisi dengeliler.

Trabzonspor'dan bugün en az bir beraberlik bekliyordum ben, bu anlamda yanıldığımı itiraf etmeliyim. Alanzinho-Yattara-Gökhan üçlüsüyle başlaması belki eleştirilebilir Trabzon'un ama bence erken gol yemelerinin sebebi bu değildi ve Ersun Yanal'ın orta sahada boğan bir rakibe karşı Alanzinho-Yattara ikilisini yakın oynatarak pozisyon üretmek istemesi bence mantıksız değildi. Umut Bulut'lu bir takıma her seferinde tercih edeceğim bir düzen olur bu ama maçın skoru her şeyin önünde gelecek her zamanki gibi.
Sivasspor, Trabzonspor galibiyetiyle beraber rakipleriyle oynayacağı maçları tamamlamış oldu ve bunu yaparken liderliğini korumayı başardı. Genel averajda da Beşiktaş'a kurduğu büyük üstünlüğü düşünürsek Beşiktaş'ın alacağı tek puan kaybı Sivasspor'a 3 puanlık bir kredi sağlayacak demek. Fikstürlere bakarsak Beşiktaş'ın içerde ortalama maçı kalmadı, iki maçı da ezeli rakipleriyle. Sivasspor'un haftaya Gaziantep son hafta da Galatasaray deplasmanları zorlu gözüküyor ama ortadaki İBB-Hacettepe-Gençlerbirliği serisinden alacakları 9 puan onların şampiyon yolundaki en büyük anahtarları. Bu sonuçla beraber şampiyonluğun son haftaya kadar belli olmayacağını ve ilk ikinin Sivas ve Beşiktaş arasında paylaşılacağını söylemek kahinlik değil. Galatasaray da kolay fikstürünün avantajıyla Trabzonspor'un üstüne çıkıp ligi üçüncü tamamlayacaktır.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

15 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Yazına büyük çoğunlukla katılmıyorum PcLion.
Yattara, Alanzinho ile başlamasının gol yemesiyle alakası yoktu demişsin.
İlk golde ortayı kesen Hayrettin'i o bölgeye kadar kovalamayan, boş bırakan Yattara.
2. Golde Abdulrahman'ın cezasahasına kadar elini kolunu sallaya sallaya gitmesini sağlayan isimde onu kovalamayan Alanzinho.

Bu kadar vurdumduymaz ve savunması hiç olmayan iki adamı böyle maçlarda oynatmak bu mağlübiyete sebebiyet verirdi, belliydi.

Şu gün Galatasaray'ın teknik direktörü olsam ve Yattara, Alanzinho ikilisini bana bedavaya verseler ancak alırım ve alsam bile hemen hiç bir büyük maçta bu ikilisinden birini bile direk 11'de başlatmam.
Ancak çok kapanan savunmalara karşı son yarım saat vs kullanabilirim.

Çünkü takım çift önliberosuyla bir 10 numarayı taşıyabilir.
Alex, Lincoln bir derece taşınır ama iki kanat adamını kim taşıyacak?

Boşaltıkları her alan bir dribling, bir orta, bir aksiyonuna gebe.

Böyle kanat adamları tarihte kaldı.
Millet 10 numaralara takmış durumda.
10 numarasız oynayalım Gerard, Lampart diye başlıyorlar.
Asıl böyle kanat adamları tarihte kalmıştır.

Arda = Şut atamasa da onlar kadar çevik olmasa da onlar kadar güzel orta kesemesede Alanzinho artı Yattara'dır

pclion dedi ki...

Sinan, bunların birisi oynamasa birisi oynayacak zaten, bu mantıkla Trabzonspor'un hiçbir şansı yoktu Sivas karşısında. Alanzinho oynamasa Umut sol kanadı daha iyi mi savunacaktı, bence sadece bu değişiklikle açıklayamayız bugünkü oyunu. Ben iki kadro arasında net bir fark göremiyorum...

apaç dedi ki...

bülent uygun, birdir. ersun yanal ve muasır futbol diye de bir şey yoktur.

ve futbol da asla sadece futbol değildir.

şimdi çıkabilirsiniz.

apaç dedi ki...

sol bek hayrettin 1 gol, 1 asist. sağ bek apo 1 gol, sayısız girişim.

bundan sonra kimse bu takım için anti fubol oynuyor, kahrolsun catenaccio filan demesin.

otursun, bülent uygun ve sivasspor gerçeğini kabul etsin.

çok zor bir şey değil, ben biliyorum.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ben görüyorum ve maçtan önce ağır siklet ile ortasiklet maçı olacak diye düşündüğümü yazmıştım.

Elbette ikisinden birisini oynatabilirsiniz ama diyelim ki Yattara'yı oynattınız.
Arkasına savunması iyi olan Song yada Tayfun Cora'yı koyarsınız. Stopere'de hava hakimiyeti ve gücü yüksek Giray Kaçar'ı.
Serkan Balcı gibi savruk bir oyuncuyu koyarsanız o kanadınız böyle çöker.
3 golde o kanatta ki zaaflardan geldi.

Bu arada Umut sol kanat savunmasını belki yeterince yapamazdı ama Colman ligin ilk yarısı boyunca Cale ve Umut ile yardımlaşarak pekala yapabilmişti o işi.

Ben kesin bir galibiyet bekliyordum maç öncesi Sivas'tan.
Ve bunu beklememin nedeni Ersun Yanal'ın ezber sistemiydi.

Ne ortasaha da ki baskıyı kaldırabilecek bir sistemi nede kanatları kapayabilecek bir sistemi düşünmeyecekti her zamanki gibi.

Mesela Hüseyin, Serkan Balcı ikilisi ile çok daha dirençli olabilirdi ortasaha savunmaları.
Hatta yetmezse 4-5-1 ile Hüseyin, Serkan Balcı hafif önlerinde Selçuk'ta olabilirdi.

Neyse Uğur, belkide sen berabere bitmesini istediğin için, kalbinden o geçtiği için beraberlik öngörmüisündür.

Saygılar.

Gala's dedi ki...

uğur abi nedenini bilmiyorum ama yazılarına başkası yorum yazmadan ben yorum yazamıyorum.

bence ilk 2 keisn değil. beşiktaş yarın puan kaybederse ilk 2 gs-bjk ve gs-sivas maçlarında belli olur.

çağrı dedi ki...

1-Sivasspor
2-Beşiktaş
3-Galatasaray
4-Trabzonspor
5-Fenerbahçe

jit dedi ki...

Güzel espiri, tuttum.

father vic dedi ki...

sivas şampiyonluğunu bu maçla birlikte şampiyonluğunu ilan etmiştir..önlerinde galatasaray maçına kadar gaziantep maçı dışında puan kaybı yaşayabileceği maç yok(belki gençlerbirliği)gaziantepin de bi amacı olmadğı için o maçı da kazanıcağını düşünüyorum..bu arada beşiktaş yarın eskişehire kaybedebilir..herşeye rağmen bence fener maçını da kazanamayacaklar..bu durum da sivasın şampiyonluğunu matematiksel olmasada büyük bi terslik olmadığı sürece garanti altına alıyor..galatasaraya gelince de beşiktaş maçına kadar tüm maçlarını kazanırsa beşiktaşla 2.lik maçı oynar..ama sivasın gs maçına kadar 3 puan kaybedip o maçı 3 farklı kaybetmesi ya da o maça kadar 4 puan kaybetmesi galatasarayı da devre dışı bırakıyor..gerçi galatasaray şampiyonluğu eskişehir maçında zaten kaybetmişti..her ne kadar sivassporu ve bülent uygunu şampiyonluğa yakıştıramasam da gösterdikleri muazzam performansla ligde şampiyonluğu hakeden tek takımdılar ve takdir edilmeyi hakkediyorlar..büyük bi terslik yaşayıp şampiyon olamasalar bile

Pads dedi ki...

Sivas Antep ve Galatasaray maclarini kaybederse diger maclarini kazansa bile ucuncu olma ihtimali var. Evet cok zor ama Besiktas 6 macta 5 galibiyet Galatasaray 6 macta 6 Galibiyet alirsa, ve Galatasaray Sivas'i 2 den fazla bir farkla yenerse Sivas ucuncu olabilir.

Sadece ihtimalleri hatirlatayim dedim, boyle bir sey 50 senede bir olur. Ama burasi Turkiye, simdiden Sivas'i sampiyon ilan etmek icin fazla erken, hele ki 2005-2006 sezonunu hatirlarsak.

UzunPaslar dedi ki...

trabzonspor'un şu anki yapısına göre alanzinho ve yattara fazlalık. trabzon'un orta sahasına/ön liberosuna bakalım hüseyin'le selçuk. biri iyi kesicidir ama oyunu kuramaz diğeri hiç kesemez. alanzinho ile yattara oynadığı zaman trabzonspor gökhan-yattara-alanzinho-selçuk-umut gibi bir hücum hattıyla oynuyor ki geride kalanlara sabır gerekir.

trabzonspor, ne yapıp etmeli yattara yıldızlı trabzon imajından kurtulmalı!

Kapali Ust dedi ki...

Sivasspor dünkü Beşiktaş maçı ile şampiyonluk yarışında büyük avantaj elde ettiyse de ilk iki Sivasspor-Beşiktaş olur demek çok fazla olmasa da biraz kehanet gerektiriyor. Özellikle 2.lik pozisyonu için..

Sivasspor için kritik maç kendi sahalarında oynayacakları İBB maçı.. Gaziantep ve İBB maçlarından 6 puan çıkarırlarsa şampiyon Sivas diyebilirim. 2.lik pozisyonu için son düdük çalana kadar Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor arasında yarış devam edecektir. Galatasaray bugün ve önümüzdeki hafta bir kaza kurşununa kurban gitmezse 2.lik posizyonunun en kuvvetli adayıdır, bu 2 hafta içerisinde Sivasspor'un 3 puan kaybetmesi halinde ise şampiyonluk ortadır.. Henüz tahmin yapmak için biraz kehanet gerekiyor bence ama 2 hafta içerisinde gri bulutlar biraz daha dağılıp ortam netleşecektir..

pclion dedi ki...

İsmail abi,

Arada 5 puan fark var, 6 hafta kalmış ve gitmediğimiz bir İnönü deplasmanı var. Bunların hepsini kazanacağımıza inansak bile bunun ufak çapta bir mucize olduğunu kabullenmeliyiz önce. Benzer bir hesapla şampiyon da olabiliriz, o zaman şampiyonluğun favorisi Galatasaray mı diyelim?

Kapali Ust dedi ki...

Öncelikle devam eden maçtaki görüntğye göre Beşiktaşla aramızdaki puan farkının bu akşam 21:45 itibariyle 3'e düşme ihtimali çok yüksek. ( Eğer kazanırsak tabi ki )

İnönüdeki BJK-GS mücadaleside her zaman olduğu gibi 3 sonuca da gebe. O zamana kadar puan kaybetmemiş bir Galatasaray kovalamanın verdiği ekstra motivasyonla derby tarihinde bir adım önde olabilir, en azından deplasman faktörünü minumum seviyeye indirebilir..

Beşiktaş kalan maçlarında Ankaragücü, Denizli gibi düşme hattında olan 2 takımla deplasman da oynacak ve bu sene düşme hattı son ana kadar sıcak duracak gibi duruyor. Bu maçlarda Beşiktaş'ın puan kaybetmesi sürpriz olmaz. Bize gelince şampiyonluk çok zor ama Ankara-Hacettepe-Ankaragücü üçgeninden 9 puan çıkarsa 2.lik pozisyonu için avantaj elde ederiz diye düşünüyorum. Puan olarak olmasa da moral avantajı da kalan 3 haftada çok önemli faktör olacaktır.. Bu akşamki sonuçtan sonra daha detaylı ele alırız, kalan haftaları ve 2.lik mücadelesini ama şu an her şey ortada bana göre..

Kapali Ust dedi ki...

Sabah flu olan görüntü akşam olunca netleşti.. Şampiyonlar Ligi biletleri bir futbol mucizesi olmazsa sahiplerini buldu diyebiliriz. Bu sefer Galatasaray'a olan inancımız bizi mahçup etti..

Related Posts with Thumbnails