Reklam Panosundan Önce Son Çıkış

Sene başından beri yeni sezon şort reklamlarına izin çıkacağı konusu hakkında açıklamalar geliyordu federasyondan ama yeni gelen haberler bunun şort reklamlarıyla sınırlı kalmayacağı yönünde. Bir formadan çok bir F1 yarış tulumu giyiyormuş hissine kapılabiliriz kısa sürede. Ana reklam dışında kolda duran ufak reklamlar bile bana batıyorken yukardaki gibi bir formayı kaldırabileceğimi hiç sanmıyorum.

Maç şortu almak gibi bir planınız varsa benim tavsiyem bunu kısa sürede halletmeniz zira arka kısmında garip firma isimleri yazan bir şortu giymek benim gibi birçoğunuzun hoşuna gitmeyecektir. Forma konusunda ise biraz daha temkinli olmakla beraber pek hoş bir deneyim yaşayacağımızı sanmıyorum. Fransa liginde de bu tip formalar var bildiğiniz gibi ama öğrendiğime göre orda taraftar formalarında ana reklam haricinde diğerlerine yer verilmiyormuş. Burasının Türkiye olduğunu düşününce taraftara ya da müşteriye bu saygının gösterileceği hakkında zerre kadar umudum yok, hatta fazladan reklam bile ekleyebilirler kafalarına eserse!

Bir de son gelen haberlere göre Galatasaray'ın 4. forması eflatun olacak. Pazarlama dahilerinin anlamadığı şu ki turuncu sıradışı olsa da Galatasaray kültürüne uzak bir renk olarak benimsenmedi, asıl tutma sebebi buydu. Eflatun formaya (Franchi'yi bir kenara koyarsam) çok sert tepkiler var taraftarlardan ve gerçekten haklılar. İnsanları sarı ve kırmızıdan tiksiniyor zanneden bu kişiler nasıl oluyor da senelerdir Galatasaray forma dizaynlarında etkin rol oynuyorlar, çözebilmiş değilim. Senelerce bize siyah-beyaz-gri giydirip durdular, şimdi sıra eflatuna mı geldi?

Çok uç bir örnek gibi gelecek ama bu konuda kabul etmeliyim ki Fenerbahçe çok yol aldı, özellikle klasik dizaynları üzerinde oynama yaptırmama konusunda çok ciddi yaklaşıyor olaya. Galatasaray yönetiminin ve tasarımcıların parçalı formaya saygısı yok ki üzerinde saçma sapan oynamalar yapmada bir sorun görmüyorlar. Duyduğuma göre yan taraflarında çizgiler olacakmış bu sene. Söyleyecek söz yok. Belki size saçma gelebilir ama benim yönetim değerlendirmelerimde turnusol kağıtlarından biridir bu forma konusunda taraftara saygı, ufak bir detay gibi gözükse arkası doludur, bir davranış bütününü belirtir. Yine de çok erken konuşmak istemiyorum ama "Alex'le konuştum, haberler iyi!" diyemeyeceğim malesef...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

father vic dedi ki...

galatasarayla ilgili yazdıklarına sonuna kadar katılıorum..turuncu sarı ile kırmızının karışımı olduğu için çok alakasız bi forma diildi ama eflatun forma çıkarmak hangi akla hizmet çözemedim..herhalde turuncu forma çok tuttu die kendilerini her sene bi tane abidik kubidik forma çıkarmak zorunda hissetiş olacaklar ki daha 2.uygulamada rezilliği gözler önüne seriyorlar..ayrıca klasik formaya olan saygısızlık hakkında yazdıklarına da katılıyorum..geçmiş seznların maçlarını izlediğimde hangi sezon olduğunu kestirebiliorum çünkü galatasarayın her parçalı forması birbirindn farklı..herhalde bunda ki amaç her sene farklı forma çıkararak insanlara ellerindeki formanın eski olduğunu göstermektir..böylece yeni formaları satabilsinler..real madrid barcelona manu liverpool vs. bütün takımların klasik formaları seneler geçmesine rağmen reklamlar dışında bi değişikliğe uğramamıştır ki bahsettiğin gibi fenerbahçenin de çubuklu forması böledir..ama yazında kullandığın fotoğrafı daha dikkatli seçseydin keşke..çünkü ne yalan söliim ben formayı çok beğendim=)))

pclion dedi ki...

Yarış tulumu aradım, bulamadım düzgün. :) Bunu Sami Yen.net'te bir abimiz asmıştı ilgili konuya, reklam fazlalığı açısından. Forma dizaynına laf yok tabii, keşke bizim beyaz forma da bu tip bir şey olsa...

firat selcuk dedi ki...

keske olsa bu mor forma isi, ilk alan ben olurum.. hem mor hem galatasaray.. fiorentina'nın kırmızı formasını da hem galatasaray gibi hem fiorentina diye seviyorum, aynısı yine gecerli olacak.. insallah soylenti degildir.. barcelona'nın son 4 sezondur yaptıgı keceli/fosforlu kalem renkleri serisi varken biz mor yapmısız cok mu :)

çağrı dedi ki...

Pazarlama amaçlı yine eflatun forma giyilir.Bize de parçalı yollarını gözlemek düşer,her zamanki gibi...

omega dedi ki...

Şorta reklam olayı zaten bu sezon da vardı.Şu an Antalyaspor ve Ankaraspor kullanıyor.Antalya'da direkt reklam var da Ankara'da takımın internet sitesi yazıyor.
Bizim yöneticilerimizin düştüğü yanlış Avrupa'yı yanlış anlamaları.Sanıyorlar ki abzürt şekillerde çıkan formalara insanlar koşacak.Ama hiç bakmıyorlar insanlar neden koşuyor Avrupa'da diye.Çünkü adamların kaç yıldır değişmeyen forması var bi tane.Bu abzürt formayı da 2. forma olarak alabiliyorlar.Türkiye'deki forma fiyatları ortada.İnsanlar bir tanesini alabilmek için uğraş veriyor.Onun üstüne gelsin bir de bu formayı alsın demek hayalciliktir.
Bir de korsandan korumak için formaları geç açıklama fantazileri var ki o da çok saçma.Avrupa'da henüz Kuranyi'nin Schalke'deki formasının orjinali çıkmadan Türkiye'de korsanı vardı.Bu işlerin önüne öyle geçilmez.Yaparsın bi taraftar forması 30 TL'ye.O zaman kimse korsana tenezzül etmez.

Gala's dedi ki...

özellikle eflatun forma kötü olur. pazarlama açısından da pazarlanamaz. oldu olacak lacivert giyelim

CaRtMaNtR dedi ki...

taraftara satılacak formada olmadığı sürece ekstra reklamlı formalara karşı değilim. ama anadolu takımlarının önemli bir kısmının sponsoru olan turkcell buna ne der bilemiyorum.

Birde gelecek sezon iç saha parçalı deplasman uefanın alındığı beyaz üstüne sarılı 3. forma turuncu ve 4. forma eflatun şeklinde olacaksa bence hoş olabilir. Ama onun dışında parçalı ve turuncu formalardan bence uzun süre vazgeçilmemeli birde beyaz üzerine sarının hakim olduğu 2000 senesini hatırlatan bir formada olursa hoş bir dörtlü set olabilir.

Related Posts with Thumbnails