Milli Takım Raporları: U17 Avrupa Şampiyonası & Ümit Milliler

Geçtiğimiz günlerde 17 yaş altı milli takımın Avrupa Şampiyonası elemelerinde Elite Round'a kaldığını, 26-31 Mart arası oynayacağı üç maçın finaller yolundaki son engel olduğunu söylemiştik. Takımımız 3 maçta aldığı 5 puanla grubu lider tamamlayıp finallere katılan son iki takım arasına isimlerini yazdırdılar. İlk maçta Galler karşısında 2 kez yenik duruma düşmesine rağmen yenilmeyen milliler ikinci maça kazanması halinde final biletini koparacak olan Romanya'yla 0-0 berabere kalıp umutları son maça taşıdı. Dün oynanan son maçlarda biz Finlandiya'yı 2-0 mağlup ederken Galler de Romanya'yı 3-0 geçince İsviçre'yle beraber final biletini alan iki takımdan biri olduk. Finaller Almanya'da olacak, birçok arkadaşımız izleme şansı bulacaktır. Biz de bir şekilde TV&İnternet yayını kovalayacağız artık, takımımıza tebrikler. Bir de şu takım halindeki garip pozları yerine başka fotoğraflarını bulabilsek güzel olacaktı tabii.

Bir diğer milli düzeydeki maçımız ise İrlanda Cumhuriyeti U21 milli takımıyla deplasmandaydı. 3-0 gibi net bir skorla ayrıldı ümit milliler sahadan. Gollerimiz Deniz Yılmaz, Emre Özkan ve Ömer Şişmanoğlu'dan gelmiş. Seçilen forvetlerin azlığını eleştirmiştik ama maşallah iki gol gelmiş bu bölgeden. Deniz Yılmaz ismini de yakınlarda daha sık duyacağız. Ülke sınırları içinden bazı takımların kendisiyle ciddi şekilde ilgilendiğini duydum, gerçekleşecek mi, göreceğiz.

Galatasaray'da bir dakika top oynayamayacak bebe muamelesi gören Semih Kaya çıkmış, İrlanda deplasmanında 90 dakika oynamış. Takımında rotasyonun 6. adamı dahi olamayan 91 doğumlu bir oyuncunun ümit milli takımda banko oynaması ironik olsa gerek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Ümitler Irlanda Cumhuriyeti ile oynadi sanirim Kuzey Irlanda degil.Ben Irlanda Cumhuriyeti´ni Almanya ile oynadigi bir macta izlemistim cok saglam bir takimdi bu acindan 3-0´lik sonuc önemli.Yine iyi bir jenerasyon var Ümit Milli takimda Volkan Babacan, Aydın Yılmaz, Murat Ceylan , Deniz Yilmaz,Aydın Karabulut,Jem Paul Karacan..Insallah bu sefer eline,yüzüne bulastirmaz bu isi Hami Mandirali.

pclion dedi ki...

Dalgınlığıma gelmiş, düzelttim hemen...

Ögeday Karabulut dedi ki...

Abi konuyla alakasız fakat ''dünya kupası arası''nı ikinci yollayışın oluyor yanlış görmediysem :)

Majesty dedi ki...

Konu dışı olacak ancak şu takım fotoğraflarındaki simetri fetişi mahfediyor beni, öyle böyle değil.

pclion dedi ki...

Çok sağol Ögeday, bugün pek formda değilim anlaşılan. :) Bugün için hazırladığım yazıyla diğerini karıştırmışım.

Majesty, aynen öyle. Bizden başka bu tip fotoğrafı olan çok az takım var. UEFA sayfasında ben başka resim görmedim. Futbolcuların kendisini bulamıyoruz ama Mahmut hoca ve Hababam sınıfı pozlarından sürüyle var...

Fatih dedi ki...

macin oynandigi stad cok cakma bir staddi. umitler iyi oynadilar da biraz fazla havaliydilar, tribunlere cagirdik, donuk bakmadilar bile. macin sonunda da lutfedik 2 el cirptilar.

bu arada aydin giderek hasan sas oluyor, calim atat ata kale arkasi tribune kadar cikiyor. birisinin soylemesi lazim bunu kendisine.

Related Posts with Thumbnails