Milan Stepanov & Galatasaray

Birkaç gündür haberler yerli basına düşmeye başladı Stepanov transferiyle ilgili. Stepanov, Porto'da Bruno Alves ve Rolando'nun arkasında süre alamadı bir türlü ve bu sebeple artık ayrılmak istediği biliniyor. Bundan yaklaşık 15 gün önce bir blogda yorumlara Stepanov'un iyi bir stoper olduğunu, Galatasaray'da görmek istediğimi not düşmüşüm. Başka bir transfer istesem olacakmış demek ki!

Bir kere Stepanov hem yerden hem havada iyi bir stoper, yaşı da oldukça genç. Trabzonspor'un o dönem yaptığı en iyi transferlerden biriydi bana göre. 3 milyon euro civarı bir bonservis bedeliyle gitmişti Porto'ya, iki sezondur çok az forma şansı bulabildiğini düşünürsek 1.5-2 milyon euro'dan fazla bir bonservisi yoktur ve onun kalitesindeki bir oyuncu için bence gayet makul bir bonservis. Alacağı maaş da takım standartlarının üstünde olmayacağından form durumuna göre hamle yapma esnekliği de olur. Meira ne kadar kalburüstü bir oyuncu da olsa aşırı formsuz olduğu dönemlerde bile oynadı. Stepanov'un arkasında bu saatten sonra ıskarta olmayacak bir Semih Kaya da olacak eğer gelirse.

Ayrıca bir de Servet Çetin yönü var işin, Avrupaya gitme konusunda ne kadar istekli olduğunu biliyoruz Servet'in. Eğer ciddi bir talibi çıkarsa gidecektir ve yerine kuvvetli bir stoper almamız gerekecek. Milan Stepanov bu işi rahatlıkla görecektir, Milan Stepanov-Emre Güngör-Emre Aşık-Semih Kaya yeterli düzeyde bir stoper rotasyonu oluşturur, fazlasına gerek yok. Türkiye'de de 1.5 sezon gibi bir süre oynamış bir oyuncu, lige alışması da problem olmayacaktır. Nereden baksak bana göre iyi bir transfer olur Stepanov, umarım gerçekleşir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Kesinlikle bende çok beğenirdim.
O olmazsa Bilica'da düşünülebilir.

Ama Bilica çok daha pahalıya patlar.
Hemen hemen aynı stildeler. Tatlı sert oynarlar ve oldukça dayanıklıdırlar.

Fakat ben Servet giderse Stepanov, E. Güngör , Aşık, Semih yeter düşüncenize katılmıyorum.

pclion dedi ki...

Sinan,

Bu sene çok uç bir durumu yaşadık, 3 as stoperimizin yanı sıra Mehmet Topal da sakattı vs. Bu 4 oyuncunun dışında her zaman güvenebileceğimiz Balta ve Topal gibi iki oyuncu var, daha saymadığımız Murat var. 7 tane alternatif de fazlasıyla yeterlidir bir bölge için, daha ne olacak?

çağrı dedi ki...

Nuri Albayrak rezaletinin güzel olan tek yanıdır belki de.Çok beğenirdim futbolculuğunu ve kişiliğini.Ama Servet ile yanyana ağır kalırlar diye düşünüyorum.Meira transferinde de canımı sıkan nokta oydu.Servet'in alternatifi olarak mükemmel olur ama yanyana oynayacaklarsa çok çok iyi bir uyum yakalayıp birbirlerini tamamlamak zorundalar.Ama hayır denecek bir adam değil Stepanov.Özellikle fiyat-kalite oranını düşünürsek.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Uğur alternatif yetersizliğinden ziyade ilk 11 yetersizliği oluşturur diye düşünüyorum.

Savunma da lider vasıflı hiç bir oyuncumuz olmayacak ve E. Güngör, Stepanov, Aşık, Semih 4'lüsünün ortak sorunu geriden oyun kurabilecek bir soğukkanlılığa ve tekniğe sahip olmamaları.

saygılar

father vic dedi ki...

stepanov transferi bencede çok ii olur..trabzondayken çok beğendiğim bi defanstı ancak 2 sene oynamamış olması gibi bi durumu da göz ardı edemeyiz..bu yüzden serveti stepanov geldi die göndermek başımızı ağrıtabilir.. ayrıca emre güngörün de ne zaman futbola döneceği meçhul..oynadığı 3 maç war üçünde de sakatlanıp oyundan çıktı ve hepsi de kasık sakatlığıydı..bldiğiniz üzere kasık sakatlığının kesin bi tedavisi yok ve tekrarlamaması dualara kalmış bi olay..ayrıca kayseriden galatasaraya transfer yapmak zor ama bi ali turan transferi bence harika olurdu bilicaya oranla..hemde yabancı kontenjanından kazanırız..gerçi sezon sonunda 3-4 yabancı oyuncuyla yolları ayırıcağımızı düşünürsek kontenjan sıkıntısıda yaşamayız herhalde..

sembolist dedi ki...

Stepanov çok iyi bir transfer.
son 2 yıldr merak ettğim bir konudur benim de.. Ali Turanın nasıl oluyor da, miili atakımı geçtim,çünkü kompleksli bir hoca var şuan,3 büyükler tarafından görülmemesi..Kayseride yaşıyorum.. Çok yakından takip ettğim bir oyuncu.. Her maçını izlerim ve çok enteresan işlere imza atan mükemmel bir savunmacı oldğunu her maç bir kez daha göryorum..
AliTuran-eren güngör iklisi en az gol yiyen ikli şuana kadar.. İspanya maçlarında o bölgede emre-hana balta oynadı,hala içim yanar ki,kayserinin bu iklisi niçin alınmadı diye.
Kayserie futbolun nabzını tuttan brisi olarak şunu net biçimde söyleyeblrim ki,Eren güngör-Abdullah-Furkan-Bial gibi kalburüstü gençleriyle,önümüzdeki yıl ligi domine edeblerler..şayet 3 tane kaliteli yabancı alınırsa..

pclion dedi ki...

Kayseri'nin iyi bir yerli rotasyonu var ama gerçekten yabancı seçemiyorlar. Halbuki çok sağlam bir bütçeleri de var. Ben Kayserispor yöneticisi olsam bir dakika durmadan Bruno'nun bonservisini almak için çalışmalara başlardım. Çok acil bir hatta iki golcüye ihtiyacı var Kayseri'nin...

Sinan Yılmaz dedi ki...

Küçük bir ek,
Kayserispor'un çift önlibero ile.
Saaidou - Ragıp yada Abdullah yada Olembe gibi rotasyonlarla oynadığını unutmayalım.
Ve önlerinde de savaşan Mehmet Topuz.

Yine Conceciao, Ergün çift ön liberosu ile Mondi - Song - Tomas şeytan üçgenini hatırlayalım.

Yani Ali Turan ve Eren ikilisinin başarısı birazda oyun stilinden kaynaklanıyor.

Açık futbol oynamadıktan sonra bakınız Yasin'de, Önder Turacı'da muhteşem oynuyorlar Sivasspor'a karşı.

Ben Ali Turan'ın kişisel birçok hatasını da, consantrasyon kayıplarını da, savruk oyunlarını da hatırlarım.

Ki Ali Turan'ın 3 yada 4 senesi...

Semih Kaya'dan oluşturulacak bir rotasyonu Ali Turan'dan oluşacak bir rotasyona tercih ederim.

Bu takımın iç dinamikleriyle de alakalı.
Galatasaray tarihi 4-5'yıl üst üste alt yapıdan oyuncu çıkaramasın... Olacak iş değil.

Gala's dedi ki...

galatasarayın çok üst düzey bir stopere ihtiyacı yok bence. stephanov ucu fiyata kapatılırsa fena olmaz.

father vic dedi ki...

ali turanın kötü maçlarını bende izledim ama bunlarda sağ bekte oynadığını belirtmek isterim..stoperde ise tek hatasını görmedim ve çok çabuk olmasının yanında topu da oyuna sakin sokuyor..dan dun vurmadan yerden orta sahaya ayağa top oynayan bi defans türkiyede pek görmedim açıkçası..dizinden sakatlık geçirdikten sonra kayseri erciyese kiralanması ve sonunu getiremedikleri mucizelerinde defansın ortasında oynaması da (ki mucizeyi de defanslarıyla başarmaya yaklaştılar)gözardı edilemeyek bi oyuncu olduğunun göstergesidir bence..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Dün 2 sene önce Ali Turan'ın ard arda 2 hatasıyla yenen 2 gol yüzünden kaybedilen bir maçtan bahsedecektim.
Stoper oynuyordu o gün.

Ve bugünde stoper oynuyordu.
Bugün yaptığı penaltı bakın ve Galatasaray'da oynayıp oynayamayacağına, o mental kalitede olup olmadığına siz karar verin.

Related Posts with Thumbnails