Genç Oyuncu Raporları #7

Bu haftanın en dikkat çeken oyuncusu Kayserisporlu Furkan Özçal oldu, attığı iki golle. Kendisini daha önce izlemişliğim yoktu, sadece Fenerbahçe'yle bir ara adı anılan genç oyunculardan biri olduğunu biliyordum ama Kayserispor 1860 Münih'in elinden kapmış onu. Kayserispor görünürde daha sansasyonel transferler yapsa da bu tip işleri iyi götürüyor arkaplanda, gerçekten iyi bir transfer yapmışlar. Oynadığı maçların özet görüntülerini birkaç kez izledim. Anladığım kadarıyla orta sahanın ortasında Ayhan Akman, Emre Belözoğlu stiline yakın, defansif orta sahaya yardımcı olan teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu Furkan. Sol ayağını etkili bir biçimde kullanabiliyor, attığı golleri izleyen herkes bunun farkına varmıştır zaten. Kesin bir yargıya varabilmek için henüz erken olsa da Murat Ceylan'ın yanına yazabileceğimiz türden gelecek vaadeden bir orta sahaya kavuşmak üzere olabilir Türk futbolu. En azından bir maçını 90 dakika izleme şansı bulabilsek keşke.

Özgürcan Özcan raporların kıyısında, köşesinde illa yer buluyor kendine. O bu performansını sürdürdükçe, Galatasaray forvetleri de bu kadar kötü oynamaya devam ettikçe daha çok söz edeceğiz anlaşılan ondan. Bu hafta Sakaryaspor adına 16. golünü kaydetti ve ligde bir fenomene dönüşen Bruno Ferreira'ya bir adım daha yaklaştı gol krallığında. Aralarındaki gol farkı 4, bir sürpriz olur mu diye aklına gelmiyor değil insanın. Sakaryaspor da sezonun ikinci yarısındaki çıkışının meyvelerini yavaş yavaş almaya başladı, final haftalarına girilirken kendini küme düşme hattının üstüne çıkaracak barajla arasındaki farkı 2'ye kadar indirdi. Altay ve Kasımpaşa gibi iki zorlu deplasmanları var ancak ligde kalabilme ihtimali her zamankinden daha kuvvetli an itibariyle. Üstlerindeki hemen hemen bütün takımlara ikili averajda üstünlükleri var ve bu da toplayacakları 6-7 puanın onları büyük bir aksilik olmazsa ligde tutabileceği anlamına geliyor. Özgürcan'ı ve Sakaryaspor'u takibe devam edeceğiz önümüzdeki haftalarda.Biraz da yurtdışına göz atmak lazım. Serkan Şahin'in İsviçre ve Türkiye arasında kararsız kaldığına değinmiştik geçtiğimiz günlerde, o konuyla ilgili ablası Çiğdem Şahin'in bir mesajını gördüm wowturkey forumlarında. Söylediğine göre basında çıkan ve Serkan'a babasının İsviçre adına oynaması için baskı yaptığı yönündeki haberler yalanmış, Serkan'ı ikna etmeye çalışanlar antrenörleri ve menejeriymiş. Henüz verilen bir karar yok deniyor ama anladığım kadarıyla büyük olasılıkla İsviçre yönünde kullanacak tercihini Serkan. Eğer İsviçre'yle herhangi bir maça çıkarsa 21 yaşını doldurmuş olduğundan Barış Özbek olayında olduğu gibi bu karardan dönüş olmayacağını not düşelim son olarak.

Transfer dönemi yaklaştıkça gurbetçi pazarı da hareketlendi tekrar. Özellikle Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bu sezon daha aktif olacağı yönünde duyumlar geliyor Almanya taraflarında. Deniz Naki ve Deniz Yılmaz adı sıkça geçen oyuncular. Galatasaray'ın da İsveç U18 milli takımı oyuncusu Sinan Ayrancı'yla ilgilendiği söyleniyor, hatta bir radyo programında kendisi de doğrulamış Galatasaray'ın teklifini. U15 seviyesinde Türk milli takımı forması giyerken daha sonra İsveç forması giymeye başlayan bir oyuncu Sinan, Deniz Naki için de benzer bir durum geçerli. Deniz Yılmaz ise Türkiye forması giyiyor uzun süredir. Basına düşmemiş birkaç isim daha duydum ama şimdilik bende kalsın onlar, daha sonra uygun olursa paylaşırız bu isimleri de...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Quaresma7 dedi ki...

Ben Furkan'ın 2 gol attığı maçta tribündeydim. Bilal Aziz vardır birde bizim takımda bilir misin bilmem. Hemen hemen aynı tadı veren oyuncular. Ayhan, Emre tadında bir oyuncu olması seni mutlu edecekse Bilal Aziz bu tarza daha yakın bir oyuncu. Çift yönlü denilenden hani! Ama furkan farklı biraz. Hani daha bir ofansif gösteriyor kendini. MC-AMC arası diyeyim. Umqrım birgün 90 dakika izleme şansı bulursun.

pclion dedi ki...

Benim Ayhan ve Emre vurgum çift taraflı oynamaktan ziyade ofansif yönüne biraz daha yatkın olduğuydu çapadan ziyade. Nuri Şahin diyelim biz en iyisi, belki burda anlaşırız. :)

Bilal Aziz'i bilmem mi, Galatasaray'a denemeye çıkmış bir oyuncudan söz ediyoruz. Bir Trabzonspor maçını izlemiştim, (hakem katletmişti gerçi) baya iyi işler yapmıştı. Sol bek olarak kullanılırsa çok yararlı olabileceğini düşündürdü bana izlediğim her maçta ama Toledo oynuyor galiba o bölgede Kayseri'de.

PS: Şu çocuk hakkında bir yorum alabildik sonunda yahu!

Adsız dedi ki...

Furkanın Sivas maçında birde diz kapağına tekme atıp maç sonunda ayağım kaydı demişti.

Quaresma7 dedi ki...

Evet evet Nuri çok ii oturmuş:) + bişi daha eklemem gerekirse bu çocuk Topuz'dan çok daha iyi. Belki objektif bakamadığım içindir. Sevmiyorum Topuz'u. İki teklif aldı adam oldum sandı. Maçlarda ona buna bağırıyor çağırıyor Tolunay'da kalkıp tek kelime etmiyor. Bu kayseriden adam olmaz. Furkanla Bilal acil uzaklaşmalı bu takımdan, tabi İstanbul takımlarına yaklaşmamak şartıyla.

Related Posts with Thumbnails