Galatasaray, Kalli & Yunan Pazarı

Galatasaray'da gündem maddeleri arasında kaynasa da dikkatli takipçilerin gözünden kaçmamıştır. Kalli'nin Galatasaray için oyuncu baktığı ve bu oyuncularla ön görüşmeleri yaptığını az çok biliyoruz ancak bir ilginç nokta daha var ki o da Kalli'nin takip ettiği oyuncuların hepsinin Yunan liginden olması.

Michael Gspurning'in Kalli'yle görüştüğünü ve görüşmelerin olumlu geçtiğini açıkladığıyla ilgili bir şeyler karalamıştık. Gspurning haberlerinin şimdilik arkası gelmese de bize Galatasaray'ın Yunan Pazarına ciddi bir ilgisi olduğunu gösteren birkaç habere daha rastladık. İlki Gspurning'den de önce çıkan Estoyanoff haberiydi. İkinci ve daha önemli olan ise Kayserispor'un da resmi olarak ilgilendiğini açıkladığı Muslimoviç'le ilgili Galatasaray'ın da bir girişiminin olması. Hatta Kayserispor başkanı Recep Mamur, işlerini zorlaştırdıkları gerekçesiyle Galatasaray yönetimine sitem eden bir açıklama yaptı. Bunun da altına son olarak Aris'li Sanel Jahiç'le ilgilenildiği haberini koyunca ortaya çıkan tablo açık.

Bu arada Sanel Jahiç hakkında çok olumlu yazılar okuduğumu da söylemeden geçmek istemedim, ana bölgesi defansif orta saha olmasına rağmen sırıtmadan hemen her bölgede oynayabileceği ve iyi bir pasör olduğuyla ilgili birden fazla yazı okudum.Galatasaray'ın kadroda 7 yabancı bulundurması ve ismi geçen yabancı oyuncuların fazlalığı bizi bu ilginin şu an için sadece araştırma ve nabız yoklama düzeyinde olduğu sonucuna ulaştırsa da Kalli ve transfer kelimeleri yan yana geldiğinde her taşın altından Yunan Liginin çıkmasını tesadüf olarak yorumlayamayız, böyle bir ilgi olduğu açık. Benim tahminimi soracak olursanız bu oyuncularla yapılan görüşmeler krizin derinleşme riskine karşı yaz transfer döneminde zorda kalmamak adına yapılıyor, daha doğrusu elde bazı alternatifleri hazır tutmak için. Yanlış bir iş yapıldığını da söyleyemeyeceğim zira daha önce krizlerden en derin şekilde etkilenen yarışmacı kulübün Galatasaray olduğuna birçok kez şahit olduk. Üstelik futbolla ilgili hemen herkesin istediği scout sisteminin sözde bırakılmadığını görebiliyoruz. Galatasaray gibi her sezon Avrupada son düzlüğe girmeyi hedefleyen bir takım için çok çok yetersiz kalsa da eğer arkası gelecekse iyi bir başlangıç olabilir bu deneyim. Yunanistan'dan bir transfer yapılacaksa bu sebeple başarılı olmasını bir kat daha fazla isterim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kalli-yunan ilişkileri daha iyi inamotolar için diyebilir miyiz yani =)

liverpoolandkop dedi ki...

mutlaka burada Rehhagel'in önerileri vardır, sözleşmeside 2010'da bitiyor aslında.
hazır Kalli var, Alman dostu Adnan Polat var ..

Jordi Metal dedi ki...

Kalli'ye oyuncu izlettireceklerine benim Mantıklı Transfer Önerileri etiketimi takip etsinler kafi :) şuana kadar oraya yazdığım 6 oyuncunun transferi gerçekleşti.

morientes dedi ki...

Hocam yalnız bir dönem boşnak oyuncuların yabancı statüsüne dahil edilmemesi yada Türk vatandaşlığına geçişlerinin kısa sürede ve kolay olması gibi bir durum hatırlıyorum ben. Onunla ilgili olabilir mi acaba bu arayışlar. Öyle bir durum varsa nabız yoklamanın ötesinde olabilir bu durumlar. Yanlış biliyorsam cehaletimden ötürü kusuruma bakmayın...

mes dedi ki...

Bizim ve ülkemizde büyük takım statüsündeki klüplerin örnek alması gereken bir klüp var ; adı PORTO !! Eğer bu adamlar gibi iyi oyuncular bulup getireceklerse eyvallah ama benim artık Carrusca'lar Bouzid'ler görmeye tahammülüm yok. Ben yeni Ilie'ler Rybery'ler , altyapıdan Arda'lar gurbetten Barış'lar istiyorum. Çok şey istiyorum belki ama Porto'ya baktığınızda ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.


Salı günü MANU maçında Emre Tilev son yıllarda Porto'nun sadece futbolcu satmaktan kazandıkları paranın 300 milyon £uro olduğunu söyledi , biraz abartmış olabilir ama daha geçen sene Quaresma , Assuncao ve Bosingwa gibi oyunculardan 120 milyon £uro kazandılar , bizede vakti zamanında Jardel'i 24milyon $'a sattıklarından dolayı bana inandırıcı geldi bu sözler.


Ayrıca adamlar her sene CL'de oynayıp sürekli gruptan çıkıyorlar arada Çeyrek Finali gördükleride oluyor kupayı aldıkları zaten aşikâr ama buna rağmen gidip eskimiş yıldızları değil , yeni ve parlayabilecek yıldızlar üretiyorlar ve yine satıyolar iyice zenginleşiyorlar böylece geleceğin takımı oluyorlar ki Porto kendi ligini yıllardır domine ediyor. Şimdiki yeni yıldızları ise Hulk , Rodriguez ve Sissokko. L.Gonzalez ve L.Lopez zaten yıldızlar. Biz ne yapıyoruz peki ? 2 yıldır Arda'yı kaça satarız'ı düşünüyoruz !!


Bu sene fenere Porto çıktığında çantada keklik görenler bile çıktı ama noldu ? olan oldu :) , uzun bir yazı oldu ama eğer gerçekten bu manteliteye sahip olursak başarıların geleceğine inanıyorum. Formül ; Yıldız üret ve sat. Biraz zor olabilir ama devlerle anca böyle baş edilebilir.

Related Posts with Thumbnails